marți, 11 iunie 2013

MANIFESTATII IN TURCIA


MANIFESTATII IN TURCIA - Scutierii au preluat controlul in piata Taksim din Istanbul

Vezi VIDEO Zeci de scutieri au preluat controlul in aceasta dimineata, de 11 iunie, asupra pietei Taksim din Istanbul, locul protestelor antiguvernamentale care zdruncina Turcia de 12 zile, recurgand masiv la grenade lacrimogene, dupa cum a putut constata un reporter AFP. Politistii, secondati de vehicule blindate echipate cu tunuri de apa, au luat cu asalt baricadele ridicate de catre manifestanti pe anumite strazi ce duc spre piata, dar nu au facut nicio miscare spre parcul Gezi, adiacent pietei, unde sute de protestatari s-au instalat in corturi.

Guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu, a dat asigurari ca obiectivul operatiunii nu este alungarea manifestantilor din parc. “Intentia noastra este de a inlatura pancartele si insemnele din piata. Nu avem alt obiectiv”, a declarat Mutlu pe contul sau de pe Twitter.

“Aceasta nu va afecta in niciun caz parcul Gezi si piata Taksim, nu va afecta absolut deloc. Din aceasta dimineata, puteti avea incredere in fratii vostri politisti”, a mai spus guvernatorul, cerand manifestantilor “sa stea deoparte de posibila influenta nefasta” din partea unor posibili provocatori.

Cu toate acestea, multi tineri, raspanditi pe strazile apropiate pietei Taksim, au ripostat in fata politiei cu pietre si cocktail-uri Molotov, in timp ce tunurile cu apa intrau in actiune.
09:36:19 11 iunie 2013 | autor: Agerpresâ
http://www.emaramures.ro/stiri/83678/MANIFESTATII-IN-TURCIA-Scutierii-au-preluat-controlul-in-piata-Taksim-din-Istanbul-VIDEO-




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu