Relatiile Romano - Chineze , o sperantă pentru Romania !
Prim-ministru chinez:
Suma contractelor semnate cu România este uriaşă
Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat luni, la Palatul Victoria, că suma contractelor comerciale semnate la Bucureşti, între cele două părţi, este 'uriaşă'.
'Vreau să vă asigur că suma este uriaşă. Diseară, grupul de lucru va discuta şi proiectele privind calea ferată rapidă şi cele în domeniul infrastructurii şi cu toate aceste colaborări se va depăşi valoarea şi suma iniţial stabilită în contracte. Nu vreau să spun un plafon pentru sumă, aş dori să fie o surpriză', a precizat premierul chinez, la finalul întâlnirii bilaterale dintre delegaţiile română şi chineză, întrebat cu privire la valoarea contractelor comerciale dintre România şi China.
Şeful Executivului de la Beijing a apreciat că relaţiile dintre cele două ţări sunt excepţionale, iar România este tratată ca 'un partener strategic' de către China.
Europa este o "comoară pe care am moştenit-o"
Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase
SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003
La scurt timp insa , Romania a ratat dinnou marea sansa a Samitului desfasurat la Bucuresti
Chinezii au construit, intr-un timp record, inca o autostrada intr-o zona muntoasa
Chinezii raman in continuare cei mai rapizi constructori de autostrazi. Luna aceasta au dat in folosinta o noua autostrada de 135 kilometri in sudul Chinei, dupa doar 6 luni de la inceperea lucrarilor.
Cel mai mare eveniment politico-economic din România în ultimii cinci ani. Care sunt cele trei mari proiecte cu care Ponta vrea să atragă China
Guvernul primește, luni, delegația chineză formată din oficiali chinezi, printre care și premierul Li Keqiang, și peste 300 de oameni de afaceri. Este prima vizită în România a unui premier al R.P. Chineze după 19 ani. Anterior acestui eveniment, au fost adoptate mai multe memorandumuri legate de proiecte energetice mari, pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară Chineză.
Li Keqiang, aflat la prima vizită în Europa Centrală de când a preluat mandatul, în luna martie a acestui an, va fi însoțit de 6 miniștri și numai puțin de 300 de oameni de afaceri din țara sa.
Prezența premierului chinez a atras alți 15 premieri care sosesc la Forumul de la București pentru a se întâlni cu el. Cu toții vor să negocieze diverse investiții cu una dintre cele mai mari puteri economice mondiale. Inclusiv guvernul Ponta vizează câteva acorduri comerciale și investiții în energie, agricultură, turism, infrastructura sau telecomunicații.
Anterior acestui eveniment, au fost adoptate mai multe memorandumuri legate de proiecte energetice mari, pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară China.
Acesta este cel mai mare eveniment organizat în România, după summit-ul NATO, care a avut loc în urmă cu cinci ani.
Proiectul Cheap Tarniţa Lăpusteşti.
Proiectul Cheap Tarniţa Lăpusteşti constă în construirea unei hidrocentrale în județul Cluj la cca. 30 km amonte de municipiul Cluj-Napoca pe Valea râului Someșul Cald în versantul stâng adiacent acumulării Tarniţa, existentă.
Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj (CHEAP) de la Tarniţa-Lăpuşteşti ar urma să aibă o putere instalată de 1.000 MW, fiind formată din patru grupuri reversibile turbină-pompă.
Construcția centralei presupune o investiție green-field în jur de 1,164 miliarde Euro (fără TVA) și 5000 de locuri de muncă.
Unităţile 3 și 4 de la CNE Cernavodă
Statul nu va mai investi niciun ban în definitivarea unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nuclear Electrice Cernavodă, mizând pentru definitivarea reactoarelor pe investitori minune care să fie interesaţi de a intra în compania de proiect Energonuclear, înfiinţată în acest scop.
Proiectul reactoarelor 3 şi 4 ar putea să nu genereze un flux de numerar suficient pentru a fi bancabil, iar rata internă de rentabilitate, de 11,3%, este mai mică decât cea cerută de investitorii privaţi pentru acest proiect, se arată în Planul de Administrare al Nuclearelectrica, postat pe site-ul companiei cu ocazia listării la bursă.
În conformitate cu scenariul de bază din studiul de fezabilitate realizat de Ernst & Young, costurile totale de investiţie se ridică la opt miliarde de euro, din care contractul de inginerie, construcţie şi proiectare la cheie – cinci miliarde de euro, costurile de finanţare – 1,1 miliarde de euro, alte investiţii în numerar – 377 de milioane de euro, alte investiţii care nu sunt incluse în echivalentele de numerar – 996 de milioane de euro, contul de prefinanţare a rezervei privind împrumuturile – 281 de milioane de euro, contul de prefinanţare a rezervei de mentenanţă – 106 milioane de euro.
Costurile totale cu investiţiile pentru un MW instalat sunt de 4,985 milioane de euro, iar costurile overnight sunt de 4,231 milioane de euro, se mai arată în documentul citat. Cele două reactoare vor avea o putere instalată totală de 1.400 de MW.
Proiect de tip “Green/Brown Field” pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari.
Complexul Energetic Rovinari a demarat in luna iunie licitația de aproximativ un miliard euro pentru grupul de 500 MW pe cărbune pe care a anunțat recent că vrea să îl construiască pe terenul din dotare, proiect pe care vrea să îl realizeze cu un investitor privat.
Complexul Energetic Rovinari este producător de energie electrică și termică și a fost înființat la 1 mai 2004.
Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalată de 1.320 MW (4×330 MW), formată din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 și 6, puse în funcțiune în perioada 1976 – 1979.
O delegație uriașă de oameni de afaceri și oficiali sosește la București.
Trei proiecte gigantice !
Guvernul pregătește întâlnirea cu delegația chineză care va ajunge la București. A adoptat mai multe memorandumuri legate de proiecte pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară China. Delegația de oameni de afaceri chinezi este uriașă și în concordanță cu miza întâlnirii.

Premierul Romaniei, Victor Ponta, este primit de Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, la Beijing. 2 iulie, 2013
În București se va desfășura și reuniunea prim-miniştrilor din Europa Centrală şi de Est cu prim-ministrul Chinei. Premierul a subliniat, miercuri, că va fi o delegație de oameni de afaceri și miniștri, vor fi aproximativ 300 de oameni de afaceri din China. Premierul a mai precizat că va avea loc și o întâlnire bilaterală a delegației chineze cu Guvernul României. Vor fi semnate mai multe memorandumuri și acorduri.
Printre memorandumurile semnate de Guvern se numără, potrivit HotNews:
Proiecte energetice
- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului Cheap Tarniţa Lăpusteşti.
-memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului de tip “Green/Brown Field” pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari.
- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare cu precădere în vederea realizării Unităţilor 3 si 4 de la CNE Cernavodă.
- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului „Lucrări la Termocentrala Deva privind reabilitarea Grupului nr. 4 şi instalaţii de desulfurare pentru Grupurile nr. 3 si nr. 4” promovat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara.
- memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România (Departamentul pentru Energie) şi Administraţia Naţională pentru Energie din R.P China cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară.
Proiecte pentru export
- memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului între ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de bovine pentru reproducţie în R.P China;
- memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de carne de porc în R.P China.
Cooperare bilaterală și înființarea reciprocă a Institutului/Centrului Cultura
- memorandum privind “Declaraţia comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privindaprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe”.
- memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze cu privire la înfiinţarea reciprocă a Institutului/Centrului Cultura“.
Sursa : http://www.dcnews.ro/
România găzduieşte Forumul economic China-Europa Centrală şi de Est
Cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est se desfăşoară, marţi, la Bucureşti, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua la Varşovia, în 2012, unde a participat şi premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.
Aceasta este prima vizită a premierului Li Keqiang în Europa Centală şi de Est, după preluarea funcţiei, în martie, anul acesta. Totodată, va fi şi prima vizită a unui premier chinez în România în ultimii 19 ani.
Şeful Guvernului de la Beijing va veni la Bucureşti în fruntea unei delegaţii numeroase, formată din numeroşi demnitari şi aproximativ 200 de reprezentanţi ai unor importante companii chineze, interesate de investiţii în România şi în statele din zonă.
Potrivit site-ului Forumului, organizatorii aşteaptă în jur de 1.000 de reprezentanţi ai firmelor private şi de stat din China şi 16 state central şi est-europene: România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Republica Macedonia. Pe lângă Forumul Economic şi Comercial, va avea loc şi o reuniune a premierului chinez cu omologii din cele 16 state europene participante.
Forumul de la Bucureşti are cinci teme majore: energie, agricultură, turism, IT&C şi infrastructură.
Premierul Li Keqiang va sosi, luni, în capitala României şi se va întâlni cu omologul Victor Ponta. Cu acest prilej vor fi semnate şi o serie de acorduri. Miercuri, Li Keqiang va fi primit de preşedintele Traian Băsescu şi va avea întrevederi cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Vice-ministrul chinez de Externe, Song Tao, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Beijingul îşi va întări cooperarea economică cu România, în timpul vizitei premierului Li Keqiang la Bucureşti.
Pe de altă parte, Zhang Xiangchen, adjunct al ministrului Comerţului, a precizat că, deşi România este "un important partener comercial" al Chinei în Europa Centrală şi de Est, nivelul schimburilor bilaterale nu este "foarte ridicat", notează agenţia Xinhua.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comerţului de la Beijing, schimburile comerciale între China şi România s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, în primele 10 luni ale anului 2013.
Investiţiile chineze în România sunt în valoare de 160 de milioane de dolari, în timp ce investiţiile româneşti în China sunt de 280 de milioane de dolari.
Exporturile româneşti în China au crescut de la 360 de milioane de dolari în 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.
Ambele ţări doresc o intensificare a schimburilor comerciale, iar China a luat deja măsuri în acest sens, a mai spus Zhang. Astfel, Guvernul chinez a încurajat firmele să importe produse româneşti şi să ia parte la târgurile comerciale organizate în România, a susţinut oficialul de la Beijing.
Forumul de la Bucureşti are loc la puţin timp după ce China şi UE au decis să lanseze negocierile în vederea unui acord bilateral de investiţii. Anunţul a fost făcut la 21 noiembrie, la Beijing, la cel de-al 16-lea summit UE-China.
Financial Times a scris, joi, că vizita premierului chinez în capitala României a creat îngrijorare la Bruxelles, fiind văzută ca o strategie "divide şi cucereşte", pentru a pune presiune pe UE în disputele cu Beijingul.
"Această decizie are în mod cert aparenţa unei strategii «divide şi cucereşte», care pare calculată pentru a pune presiune pe Bruxelles într-o perioadă în care sunt în desfăşurare mai multe dispute comerciale", a declarat un diplomat european, sub protecţia anonimatului, pentru Financial Times.
Totodată, UE a transmis statelor membre un mesaj circular prin care le-a cerut să se menţină în linia politicii comune europene în cadrul negocierilor bilaterale şi multilaterale cu China, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.
UE atenţionează toate statele membre "să rămână în limita politicii comune stabilite la nivel european în ceea ce priveşte raporturile cu China" atunci când vine vorba de negocieri şi contacte bilaterale şi multilaterale cu Beijingul, susţin sursele citate.
Totodată, statelor membre li se cere să informeze Bruxelles-ul cu privire la orice fel de contacte cu China, în perioada următoare.
Mesajul este un rezultat al "preocupării la nivel politic înalt în instituţiile europene în ceea ce priveşte atitudinea politică faţă de China" şi vizează contactele la nivel de şefi de stat şi de guvern.
Potrivit unor surse europene, circulara are în vedere, în special state mari, precum Germania şi Franţa, dar şi state ca Ungaria, unde se înregistrează un nivel ridicat al investiţiilor chineze.
În replică, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că "vocea anomină" citată de FT "poate ascunde şi foarte mult egoism". "Pentru că n-am auzit această voce (...) comentând atunci când stae importante, cu greutate în UE, au încheiat contracte de miliarde şi miliarde cu China", a precizat, sâmbătă, la Digi24, şeful diplomaţiei române.
Întrebat la ce ţări se referă, Corlăţean a spus că este vorba de Germania, Marea Britanie şi Franţa şi alte state importante.
"Nu cred că ceea ce nu este refuzat unora, trebuie refuzat altora", a declarat ministrul de Externe, adăugând că Forumului Economic China-Europa Centrală şi de Est este "un proces complementar relaţiilor dintre UE şi China, nu contradictoriu".
Referitor la mesajul transmis de Bruxelles celor 28 de state membre, şeful diplomaţiei a subliniat că este "o consecinţă" a deciziilor luate la summitul UE-China, din 1 noiembrie. "Statele membre sunt informate în legătură cu deciziile luate. Este o poziţie comună, care trebuie respectată în UE, nu se iese din aceşti parametri", a explicat Titus Corlăţean.
Şi premierul Victor Ponta a subliniat că a primit un "mesaj extrem de pozitiv" de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în legătură cu evenimentul de marţi.
Întrebat de jurnalişti dacă negocierile cu China se încadrează în normele comunitare, premierul a precizat că a avut o discuţie la Bruxelles cu preşedintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.
"Am discutat acest lucru cu preşedintele Barroso, mesajul este extrem de pozitiv", a anunţat premierul.
"Toate obiectivele pe care ţările centrale şi din sud-estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective care se adaugă relaţiei şi parteneriatului Uniunea Europeană-China, şi, evident, că nu e nimic împotrivă, totul este pentru. De altfel, însă, regiunea central şi est-europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiţii mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul faţă de ţările occidentale", a explicat Ponta.
Sursa : http://www.realitatea.net/romania-gazduieste-forumul-economic-china-europa-centrala-si-de-est_1324030.html#ixzz2lh2jI1Ar
Cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est se desfăşoară, marţi, la Bucureşti, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua la Varşovia, în 2012, unde a participat şi premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.
Aceasta este prima vizită a premierului Li Keqiang în Europa Centală şi de Est, după preluarea funcţiei, în martie, anul acesta. Totodată, va fi şi prima vizită a unui premier chinez în România în ultimii 19 ani.
Şeful Guvernului de la Beijing va veni la Bucureşti în fruntea unei delegaţii numeroase, formată din numeroşi demnitari şi aproximativ 200 de reprezentanţi ai unor importante companii chineze, interesate de investiţii în România şi în statele din zonă.
Potrivit site-ului Forumului, organizatorii aşteaptă în jur de 1.000 de reprezentanţi ai firmelor private şi de stat din China şi 16 state central şi est-europene: România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Republica Macedonia. Pe lângă Forumul Economic şi Comercial, va avea loc şi o reuniune a premierului chinez cu omologii din cele 16 state europene participante.
Forumul de la Bucureşti are cinci teme majore: energie, agricultură, turism, IT&C şi infrastructură.
Premierul Li Keqiang va sosi, luni, în capitala României şi se va întâlni cu omologul Victor Ponta. Cu acest prilej vor fi semnate şi o serie de acorduri. Miercuri, Li Keqiang va fi primit de preşedintele Traian Băsescu şi va avea întrevederi cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Vice-ministrul chinez de Externe, Song Tao, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Beijingul îşi va întări cooperarea economică cu România, în timpul vizitei premierului Li Keqiang la Bucureşti.
Vice-ministrul chinez de Externe, Song Tao, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Beijingul îşi va întări cooperarea economică cu România, în timpul vizitei premierului Li Keqiang la Bucureşti.
Pe de altă parte, Zhang Xiangchen, adjunct al ministrului Comerţului, a precizat că, deşi România este "un important partener comercial" al Chinei în Europa Centrală şi de Est, nivelul schimburilor bilaterale nu este "foarte ridicat", notează agenţia Xinhua.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comerţului de la Beijing, schimburile comerciale între China şi România s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, în primele 10 luni ale anului 2013.
Investiţiile chineze în România sunt în valoare de 160 de milioane de dolari, în timp ce investiţiile româneşti în China sunt de 280 de milioane de dolari.
Exporturile româneşti în China au crescut de la 360 de milioane de dolari în 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.
Ambele ţări doresc o intensificare a schimburilor comerciale, iar China a luat deja măsuri în acest sens, a mai spus Zhang. Astfel, Guvernul chinez a încurajat firmele să importe produse româneşti şi să ia parte la târgurile comerciale organizate în România, a susţinut oficialul de la Beijing.
Forumul de la Bucureşti are loc la puţin timp după ce China şi UE au decis să lanseze negocierile în vederea unui acord bilateral de investiţii. Anunţul a fost făcut la 21 noiembrie, la Beijing, la cel de-al 16-lea summit UE-China.
Financial Times a scris, joi, că vizita premierului chinez în capitala României a creat îngrijorare la Bruxelles, fiind văzută ca o strategie "divide şi cucereşte", pentru a pune presiune pe UE în disputele cu Beijingul.
Financial Times a scris, joi, că vizita premierului chinez în capitala României a creat îngrijorare la Bruxelles, fiind văzută ca o strategie "divide şi cucereşte", pentru a pune presiune pe UE în disputele cu Beijingul.
"Această decizie are în mod cert aparenţa unei strategii «divide şi cucereşte», care pare calculată pentru a pune presiune pe Bruxelles într-o perioadă în care sunt în desfăşurare mai multe dispute comerciale", a declarat un diplomat european, sub protecţia anonimatului, pentru Financial Times.
Totodată, UE a transmis statelor membre un mesaj circular prin care le-a cerut să se menţină în linia politicii comune europene în cadrul negocierilor bilaterale şi multilaterale cu China, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.
UE atenţionează toate statele membre "să rămână în limita politicii comune stabilite la nivel european în ceea ce priveşte raporturile cu China" atunci când vine vorba de negocieri şi contacte bilaterale şi multilaterale cu Beijingul, susţin sursele citate.
Totodată, statelor membre li se cere să informeze Bruxelles-ul cu privire la orice fel de contacte cu China, în perioada următoare.
Mesajul este un rezultat al "preocupării la nivel politic înalt în instituţiile europene în ceea ce priveşte atitudinea politică faţă de China" şi vizează contactele la nivel de şefi de stat şi de guvern.
Potrivit unor surse europene, circulara are în vedere, în special state mari, precum Germania şi Franţa, dar şi state ca Ungaria, unde se înregistrează un nivel ridicat al investiţiilor chineze.
Potrivit unor surse europene, circulara are în vedere, în special state mari, precum Germania şi Franţa, dar şi state ca Ungaria, unde se înregistrează un nivel ridicat al investiţiilor chineze.
În replică, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că "vocea anomină" citată de FT "poate ascunde şi foarte mult egoism". "Pentru că n-am auzit această voce (...) comentând atunci când stae importante, cu greutate în UE, au încheiat contracte de miliarde şi miliarde cu China", a precizat, sâmbătă, la Digi24, şeful diplomaţiei române.
Întrebat la ce ţări se referă, Corlăţean a spus că este vorba de Germania, Marea Britanie şi Franţa şi alte state importante.
"Nu cred că ceea ce nu este refuzat unora, trebuie refuzat altora", a declarat ministrul de Externe, adăugând că Forumului Economic China-Europa Centrală şi de Est este "un proces complementar relaţiilor dintre UE şi China, nu contradictoriu".
Referitor la mesajul transmis de Bruxelles celor 28 de state membre, şeful diplomaţiei a subliniat că este "o consecinţă" a deciziilor luate la summitul UE-China, din 1 noiembrie. "Statele membre sunt informate în legătură cu deciziile luate. Este o poziţie comună, care trebuie respectată în UE, nu se iese din aceşti parametri", a explicat Titus Corlăţean.
Şi premierul Victor Ponta a subliniat că a primit un "mesaj extrem de pozitiv" de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în legătură cu evenimentul de marţi.
Întrebat de jurnalişti dacă negocierile cu China se încadrează în normele comunitare, premierul a precizat că a avut o discuţie la Bruxelles cu preşedintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.
Întrebat de jurnalişti dacă negocierile cu China se încadrează în normele comunitare, premierul a precizat că a avut o discuţie la Bruxelles cu preşedintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.
"Am discutat acest lucru cu preşedintele Barroso, mesajul este extrem de pozitiv", a anunţat premierul.
"Toate obiectivele pe care ţările centrale şi din sud-estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective care se adaugă relaţiei şi parteneriatului Uniunea Europeană-China, şi, evident, că nu e nimic împotrivă, totul este pentru. De altfel, însă, regiunea central şi est-europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiţii mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul faţă de ţările occidentale", a explicat Ponta.
"Toate obiectivele pe care ţările centrale şi din sud-estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective care se adaugă relaţiei şi parteneriatului Uniunea Europeană-China, şi, evident, că nu e nimic împotrivă, totul este pentru. De altfel, însă, regiunea central şi est-europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiţii mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul faţă de ţările occidentale", a explicat Ponta.
Sursa : http://www.realitatea.net/romania-gazduieste-forumul-economic-china-europa-centrala-si-de-est_1324030.html#ixzz2lh2jI1Ar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu