luni, 25 noiembrie 2013

Summitul de la Bucuresti China-Europa

Relatiile Romano - Chineze , o sperantă pentru Romania !

Prim-ministru chinez: 

Suma contractelor semnate cu România este uriaşă

Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat luni, la Palatul Victoria, că suma contractelor comerciale semnate la Bucureşti, între cele două părţi, este 'uriaşă'. 
'Vreau să vă asigur că suma este uriaşă. Diseară, grupul de lucru va discuta şi proiectele privind calea ferată rapidă şi cele în domeniul infrastructurii şi cu toate aceste colaborări se va depăşi valoarea şi suma iniţial stabilită în contracte. Nu vreau să spun un plafon pentru sumă, aş dori să fie o surpriză', a precizat premierul chinez, la finalul întâlnirii bilaterale dintre delegaţiile română şi chineză, întrebat cu privire la valoarea contractelor comerciale dintre România şi China.
Şeful Executivului de la Beijing a apreciat că relaţiile dintre cele două ţări sunt excepţionale, iar România este tratată ca 'un partener strategic' de către China. 


Ce să mai citim? 

Virusul Misterios

Europa este o "comoară pe care am moştenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Fii propriul tău nutriționist




Chinezii au construit, intr-un timp record, inca o autostrada intr-o zona muntoasa

Chinezii raman in continuare cei mai rapizi constructori de autostrazi. Luna aceasta au dat in folosinta o noua autostrada de 135 kilometri in sudul Chinei, dupa doar 6 luni de la inceperea lucrarilor.





Cel mai mare eveniment politico-economic din România în ultimii cinci ani. Care sunt cele trei mari proiecte cu care Ponta vrea să atragă China


Guvernul primește, luni, delegația chineză formată din oficiali chinezi, printre care și premierul Li Keqiang, și peste 300 de oameni de afaceri. Este prima vizită în România a unui premier al R.P. Chineze după 19 ani. Anterior acestui eveniment, au fost adoptate mai multe memorandumuri legate de proiecte energetice mari, pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară Chineză.


Cel mai mare eveniment politico-economic din România în ultimii cinci ani. Care sunt cele trei mari proiecte cu care Ponta vrea să atragă China

Li Keqiang, aflat la prima vizită în Europa Centrală de când a preluat mandatul, în luna martie a acestui an, va fi însoțit de 6 miniștri și numai puțin de 300 de oameni de afaceri din țara sa.
Prezența premierului chinez a atras alți 15 premieri care sosesc la Forumul de la București pentru a se întâlni cu el. Cu toții vor să negocieze diverse investiții cu una dintre cele mai mari puteri economice mondiale. Inclusiv guvernul Ponta vizează câteva acorduri comerciale și investiții în energie, agricultură, turism, infrastructura sau telecomunicații.
Anterior acestui eveniment, au fost adoptate mai multe memorandumuri legate de proiecte energetice mari, pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară China.
Acesta este cel mai mare eveniment organizat în România, după summit-ul NATO, care a avut loc în urmă cu cinci ani.
Proiectul Cheap Tarniţa Lăpusteşti.
Proiectul Cheap Tarniţa Lăpusteşti constă în construirea unei hidrocentrale în județul Cluj la cca. 30 km amonte de municipiul Cluj-Napoca pe Valea râului Someșul Cald în versantul stâng adiacent acumulării Tarniţa, existentă.
Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj (CHEAP) de la Tarniţa-Lăpuşteşti ar urma să aibă o putere instalată de 1.000 MW, fiind formată din patru grupuri reversibile turbină-pompă.
Construcția centralei presupune o investiție green-field în jur de 1,164 miliarde Euro (fără TVA) și 5000 de locuri de muncă.
Unităţile 3 și 4 de la CNE Cernavodă
Statul nu va mai investi niciun ban în definitivarea unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nuclear Electrice Cernavodă, mizând pentru definitivarea reactoarelor pe investitori minune care să fie interesaţi de a intra în compania de proiect Energonuclear, înfiinţată în acest scop.
Proiectul reactoarelor 3 şi 4 ar putea să nu genereze un flux de numerar suficient pentru a fi bancabil, iar rata internă de rentabilitate, de 11,3%, este mai mică decât cea cerută de investitorii privaţi pentru acest proiect, se arată în Planul de Administrare al Nuclearelectrica, postat pe site-ul companiei cu ocazia listării la bursă.
În conformitate cu scenariul de bază din studiul de fezabilitate realizat de Ernst & Young, costurile totale de investiţie se ridică la opt miliarde de euro, din care contractul de inginerie, construcţie şi proiectare la cheie – cinci miliarde de euro, costurile de finanţare – 1,1 miliarde de euro, alte investiţii în numerar – 377 de milioane de euro, alte investiţii care nu sunt incluse în echivalentele de numerar – 996 de milioane de euro, contul de prefinanţare a rezervei privind împrumuturile – 281 de milioane de euro, contul de prefinanţare a rezervei de mentenanţă – 106 milioane de euro.
Costurile totale cu investiţiile pentru un MW instalat sunt de 4,985 milioane de euro, iar costurile overnight sunt de 4,231 milioane de euro, se mai arată în documentul citat. Cele două reactoare vor avea o putere instalată totală de 1.400 de MW.
Proiect de tip “Green/Brown Field” pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari.
Complexul Energetic Rovinari a demarat in luna iunie licitația de aproximativ un miliard euro pentru grupul de 500 MW pe cărbune pe care a anunțat recent că vrea să îl construiască pe terenul din dotare, proiect pe care vrea să îl realizeze cu un investitor privat.
Complexul Energetic Rovinari este producător de energie electrică și termică și a fost înființat la 1 mai 2004.
Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalată de 1.320 MW (4×330 MW), formată din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 și 6, puse în funcțiune în perioada 1976 – 1979.

O delegație uriașă de oameni de afaceri și oficiali sosește la București. 

Trei proiecte gigantice !


Guvernul pregătește întâlnirea cu delegația chineză care va ajunge la București. A adoptat mai multe memorandumuri legate de proiecte pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară China. Delegația de oameni de afaceri chinezi este uriașă și în concordanță cu miza întâlnirii. 
Vin chinezii. O delegație uriașă de oameni de afaceri și oficiali sosește la București. Trei proiecte gigantice
Premierul Romaniei, Victor Ponta, este primit de Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, la Beijing. 2 iulie, 2013
În București se va desfășura și reuniunea prim-miniştrilor din Europa Centrală şi de Est cu prim-ministrul Chinei. Premierul a subliniat, miercuri, că va fi o delegație de oameni de afaceri și miniștri, vor fi aproximativ 300 de oameni de afaceri din China. Premierul a mai precizat că va avea loc și o întâlnire bilaterală a delegației chineze cu Guvernul României. Vor fi semnate mai multe memorandumuri și acorduri.
Printre memorandumurile semnate de Guvern se numără, potrivit HotNews:
Proiecte energetice
- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului Cheap Tarniţa Lăpusteşti.
-memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului de tip “Green/Brown Field” pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari.
- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare cu precădere în vederea realizării Unităţilor 3 si 4 de la CNE Cernavodă.
- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului „Lucrări la Termocentrala Deva privind reabilitarea Grupului nr. 4 şi instalaţii de desulfurare pentru Grupurile nr. 3 si nr. 4” promovat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara.
- memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România (Departamentul pentru Energie) şi Administraţia Naţională pentru Energie din R.P China cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară. 
Proiecte pentru export
- memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului între ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de bovine pentru reproducţie în R.P China;
- memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de carne de porc în R.P China.
Cooperare bilaterală și înființarea reciprocă a  Institutului/Centrului Cultura
- memorandum privind “Declaraţia comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privindaprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe”.
- memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze cu privire la  înfiinţarea reciprocă a Institutului/Centrului Cultura“.



România găzduieşte Forumul economic China-Europa Centrală şi de Est


Cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est se desfăşoară, marţi, la Bucureşti, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua la Varşovia, în 2012, unde a participat şi premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.
Aceasta este prima vizită a premierului Li Keqiang în Europa Centală şi de Est, după preluarea funcţiei, în martie, anul acesta. Totodată, va fi şi prima vizită a unui premier chinez în România în ultimii 19 ani.
Şeful Guvernului de la Beijing va veni la Bucureşti în fruntea unei delegaţii numeroase, formată din numeroşi demnitari şi aproximativ 200 de reprezentanţi ai unor importante companii chineze, interesate de investiţii în România şi în statele din zonă.
Potrivit site-ului Forumului, organizatorii aşteaptă în jur de 1.000 de reprezentanţi ai firmelor private şi de stat din China şi 16 state central şi est-europene: România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Republica Macedonia. Pe lângă Forumul Economic şi Comercial, va avea loc şi o reuniune a premierului chinez cu omologii din cele 16 state europene participante.
Forumul de la Bucureşti are cinci teme majore: energie, agricultură, turism, IT&C şi infrastructură.
Premierul Li Keqiang va sosi, luni, în capitala României şi se va întâlni cu omologul Victor Ponta. Cu acest prilej vor fi semnate şi o serie de acorduri. Miercuri, Li Keqiang va fi primit de preşedintele Traian Băsescu şi va avea întrevederi cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Vice-ministrul chinez de Externe, Song Tao, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Beijingul îşi va întări cooperarea economică cu România, în timpul vizitei premierului Li Keqiang la Bucureşti.
Pe de altă parte, Zhang Xiangchen, adjunct al ministrului Comerţului, a precizat că, deşi România este "un important partener comercial" al Chinei în Europa Centrală şi de Est, nivelul schimburilor bilaterale nu este "foarte ridicat", notează agenţia Xinhua.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comerţului de la Beijing, schimburile comerciale între China şi România s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, în primele 10 luni ale anului 2013.
Investiţiile chineze în România sunt în valoare de 160 de milioane de dolari, în timp ce investiţiile româneşti în China sunt de 280 de milioane de dolari.
Exporturile româneşti în China au crescut de la 360 de milioane de dolari în 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.
Ambele ţări doresc o intensificare a schimburilor comerciale, iar China a luat deja măsuri în acest sens, a mai spus Zhang. Astfel, Guvernul chinez a încurajat firmele să importe produse româneşti şi să ia parte la târgurile comerciale organizate în România, a susţinut oficialul de la Beijing.
Forumul de la Bucureşti are loc la puţin timp după ce China şi UE au decis să lanseze negocierile în vederea unui acord bilateral de investiţii. Anunţul a fost făcut la 21 noiembrie, la Beijing, la cel de-al 16-lea summit UE-China.
Financial Times a scris, joi, că vizita premierului chinez în capitala României a creat îngrijorare la Bruxelles, fiind văzută ca o strategie "divide şi cucereşte", pentru a pune presiune pe UE în disputele cu Beijingul.
"Această decizie are în mod cert aparenţa unei strategii «divide şi cucereşte», care pare calculată pentru a pune presiune pe Bruxelles într-o perioadă în care sunt în desfăşurare mai multe dispute comerciale", a declarat un diplomat european, sub protecţia anonimatului, pentru Financial Times.
Totodată, UE a transmis statelor membre un mesaj circular prin care le-a cerut să se menţină în linia politicii comune europene în cadrul negocierilor bilaterale şi multilaterale cu China, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.
UE atenţionează toate statele membre "să rămână în limita politicii comune stabilite la nivel european în ceea ce priveşte raporturile cu China" atunci când vine vorba de negocieri şi contacte bilaterale şi multilaterale cu Beijingul, susţin sursele citate.
Totodată, statelor membre li se cere să informeze Bruxelles-ul cu privire la orice fel de contacte cu China, în perioada următoare.
Mesajul este un rezultat al "preocupării la nivel politic înalt în instituţiile europene în ceea ce priveşte atitudinea politică faţă de China" şi vizează contactele la nivel de şefi de stat şi de guvern.
Potrivit unor surse europene, circulara are în vedere, în special state mari, precum Germania şi Franţa, dar şi state ca Ungaria, unde se înregistrează un nivel ridicat al investiţiilor chineze.
În replică, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că "vocea anomină" citată de FT "poate ascunde şi foarte mult egoism". "Pentru că n-am auzit această voce (...) comentând atunci când stae importante, cu greutate în UE, au încheiat contracte de miliarde şi miliarde cu China", a precizat, sâmbătă, la Digi24, şeful diplomaţiei române.
Întrebat la ce ţări se referă, Corlăţean a spus că este vorba de Germania, Marea Britanie şi Franţa şi alte state importante.
"Nu cred că ceea ce nu este refuzat unora, trebuie refuzat altora", a declarat ministrul de Externe, adăugând că Forumului Economic China-Europa Centrală şi de Est este "un proces complementar relaţiilor dintre UE şi China, nu contradictoriu".
Referitor la mesajul transmis de Bruxelles celor 28 de state membre, şeful diplomaţiei a subliniat că este "o consecinţă" a deciziilor luate la summitul UE-China, din 1 noiembrie. "Statele membre sunt informate în legătură cu deciziile luate. Este o poziţie comună, care trebuie respectată în UE, nu se iese din aceşti parametri", a explicat Titus Corlăţean.
Şi premierul Victor Ponta a subliniat că a primit un "mesaj extrem de pozitiv" de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în legătură cu evenimentul de marţi.
Întrebat de jurnalişti dacă negocierile cu China se încadrează în normele comunitare, premierul a precizat că a avut o discuţie la Bruxelles cu preşedintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.
"Am discutat acest lucru cu preşedintele Barroso, mesajul este extrem de pozitiv", a anunţat premierul.
"Toate obiectivele pe care ţările centrale şi din sud-estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective care se adaugă relaţiei şi parteneriatului Uniunea Europeană-China, şi, evident, că nu e nimic împotrivă, totul este pentru. De altfel, însă, regiunea central şi est-europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiţii mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul faţă de ţările occidentale", a explicat Ponta.


Sursa : http://www.realitatea.net/romania-gazduieste-forumul-economic-china-europa-centrala-si-de-est_1324030.html#ixzz2lh2jI1Ar


15 premieri vin la summitul de la Bucuresti sa-l intalneasca pe premierul Chinei, Li Keqiang

Victor Ponta si premierul Chinei, Li Keqiang
Alte 15 delegatii guvernamentale din tot atatea state europene vor veni de luni cu alte sute de oficiali la Forumul Economic China-Europa de Est, care are loc marti la Parlament.
Romania nu a mai organizat un eveniment de o asemenea amploare de la Summitul NATO din 2008. Daca atunci aveam blocaje generale in Capitala, de data aceasta cei peste 1000 de delegati care vor ateriza la Bucuresti intr-o singura zi vor paraliza doar temporar traficul, potrivit Politiei Rutiere.
Victor Ponta: “Sunt convins si imi cer scuze ca vor fi blocaje de trafic, insa pe partea de servicii si notorietate romanii si firmele din Bucuresti vor avea de castigat”.
Cel putin 20 de aeronave pline cu oficiali si oameni de afaceri vor ateriza pe Aeroportul Henry Coanda. Cu totii vor fi transportati la hotelurile din centrul Bucurestiului, unde vor fi gazduiti. Culoarul principal pe care vor merge strainii va fi intrarea de nord a Capitalei pana la Guvern si de aici spre Parlament si imprejurimi. Iar blocajele sunt asteptate intre orele 10 si 16, dar si marti dimineata in zona Casei Poporului.
In plus, la Palatul Parlamentului a fost agitatie mare in ultimele zile: s-au vopsit gardurile, au fost aranjate plantele decorative, retusate marcajele rutiere, iar in cinstea venirii chinezilor s-au montat steaguri noi si panouri informative bilingve.
Cel mai important oaspete este premierul Chinei, Li Keqiang, aflat la prima vizita in Europa Centrala de cand a preluat mandatul, in luna martie a acestui an. Va fi insotit de 6 ministri si numai putin de 300 de oameni de afaceri din tara sa.
Practic, toti ceilalti 15 premieri care sosesc la Forumul de la Bucuresti vin pentru a se intalni cu el. Cu totii viseaza sa negocieze diverse investitii cu una dintre cele mai mari puteri economice mondiale. Inclusiv guvernul Ponta vizeaza cateva acorduri comerciale si investitii in energie, agricultura, turism, infrastructura sau telecomunicatii.
Victor Ponta in China
Reguli stricte de protocol: oficialii chinezi nu trebuie priviti in ochi!
Potrivit protocolului, intrevederile cu oficialii chinezi nu sunt deloc simple: interlocutorul nu va fi privit in ochi si vor fi evitate atingerile sau imbratisarile. Intotdeauna gazda intinde prima mana la intalnirile oficiale. La intalnirile de afaceri nu negociaza decat cu directori de companii.
Pentru ei, cel mai important om este cel care soseste la tratative cu un automobil luxos.
Un cadou facut de un strain unui chinez trebuie oferit cu mult tact, pentru ca in tara lui legea ii interzice primirea de cadouri. Cadoul trebuie inmanat cu ambele maini, la fel si cartile de vizita.
Este strict interzisa de codul diplomatic oferirea de ceasuri, pentru ca sunt vazute ca simboluri ale mortii. Florile trebuie sa fie numai in nuante de rosu, niciodata alb cu albastru – acestea din urma se trimit la inmormantari.
Desi autoritatile de la noi vorbesc de ea ca de evenimentul deceniului, intalnirea de la Bucuresti nu este privita cu ochi buni de Bruxelles. Consiliul Europei a transmis o recomandare Romaniei si celorlate 27 de state comunitare: negocierile cu China sa nu treaca de liniile directoare impuse de Uniune.
Ce vor face, concret, oficialii chinezi in Romania
Este prima vizita in Romania a unui premier al Consiliului de Stat al R.P. Chineze dupa 19 ani.
Conform unui comunicat al guvernului Romaniei, vizita are drept obiectiv “consolidarea relatiilor politice bilaterale, atat in plan politic, economic, cat si in alte domenii, in cadrul oferit de Parteneriatul Amplu de Prietenie si Cooperare dintre Romania si R. P. Chineza si in contextul pregatirilor pentru aniversarea, in 2014, a 65 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice si a 10 ani de la semnarea Parteneriatului.”
De asemenea, va fi adoptata o “Declaratie comuna a Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperarii bilaterale”.
Nu in ultimul rand, premierul Chinei, Li Keqiang, va sustine si un discurs in Parlamentul Romaniei, care va fi transmis LIVE de PROTV NEWS.
Tot in aceste zile vor fi semnate mai multe documente de cooperare bilaterala in domeniile energiei (nuclear, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societatii informationale si al culturii.
Cei doi premieri vor avea si un schimb de opinii cu privire la propunerile de pe agenda reuniunii sefilor de stat si de guvern Europa Centrala si de Est –China (16+1), care se va desfasura la Bucuresti, in data de 26 noiembrie 2013. De asemenea, in cadrul discutiilor o atentie deosebita va fi acordata propunerilor de consolidare a relatiilor strategice dintre Uniunea Europeana si China, urmare a deciziilor politice importante luate cu ocazia Summit-ului UE-China, desfasurat la Beijing in perioada 21-22 noiembrie a.c. Vor fi abordate si alte teme de actualitate de pe agenda internationala” – se mai arata in comunicatul de presa al Guvernului Romaniei.
Din delegatia chineza oficiala vor face parte:
1. Wang YI, ministrul afacerilor externe
2. Xu SHAOSHI, ministrul comisiei nationale pentru dezvoltare si reforma
3. Lou JIWEI, ministrul finantelor
4. Gao HUCHENG, ministrul comertului
5. Xiao JIE, secretar general adjunct al Consiliului de Stat
6. Ning JIZHE, director al oficiului de cercetare al Consiliului de Stat
7. Huo YUZHEN, ambasador extraordinar si plenipotentiar al R.P. Chineze in Romania
8. Song TAO, ministru adjunct al MAE, secretar general al Secretariatului pentru Cooperarea dintre China si tarile Europei Centrale si de Est
9. Shi GANG, seful Cancelariei Primului Ministru
Reuniunea de la Bucuresti a sefilor de Guvern din Europa Centrala si de Est – China
Pe 26 noiembrie 2013 se va desfasura la Bucuresti cea de-a doua reuniune la nivel de Prim-ministrii din Europa Centrala si de Est si China.
Alaturi de premierul Romaniei, Victor Ponta, si cel al Chinei, Li Keqiang, la reuniunea la nivel inalt vor participa sefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croatiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei si Ungariei si ministrul de externe din Letonia.
Aceasta este a doua reuniune a sefilor de guverne din tarile Europei Centrale si de Est si China, dupa cea organizata in 2012 la Varsovia.
summit china europa
Cu ocazia reuniunii la nivel inalt de la Bucuresti, prim-ministrii “vor evalua stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an in urma la Varsovia, vor aborda domeniile si mijloacele concrete de dinamizare a relatiilor comerciale si investitionale intre cele doua zone, prin proiecte de cooperare in domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT si turism”.
De asemenea, in cursul zilelor urmatoare, vor avea loc si intrevederi bilaterale ale prim-ministrului Romaniei cu premierii tarilor din regiune.
Vizita premierului chinez, Li Keqiang, la Bucuresti, unde va participa la summit-ul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est, a creat ingrijorare la Bruxelles, fiind vazuta ca o strategie “divide si cucereste”, pentru a pune presiune pe UE in disputele cu Beijingul, potrivit Financial Times.
Forumul Economic si Comercial China – Europa Centrala si de Est va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, in Bucuresti. La reuniune vor fi prezenti aproximativ 1.000 de reprezentanti ai sectorului privat, public si de stat din China, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania si Macedonia.
Premierul Li va prezenta masuri pentru promovarea cooperarii Chinei cu tarile din regiune si va discuta cu lideri din 16 state despre imbunatatirea cooperarii, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe. 

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

Europa privită din viitor

Hrana vie

  1. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  2. Destinatii uimitoare pe glob

  3. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  4. Primarul care nu frură

Duda a pus mâna pe Casa Regală

Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  1. O Nouă Republică

  2.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  3. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  1. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

Fii propriul tău nutriționist

Maya ramane o civilizatie misterioasa

Slăbești daca esti motivat

Serbet de ciocolata

  1. Set medical Covid necesar acasă

Medicament retras - folosit în diabet

Brexit-ul - Spaima Europei

Virusul Misterios

  1. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

Sistemele solare - apă caldă

  1. Economisirea energiei electrice

  2.  Hoțul de cărți

Aparitia starii de insolventa

TRUMP ESTE PRESEDINTE

  1. Microbii din organismul uman

  2. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  3. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  4. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  5. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  6. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu