luni, 10 februarie 2014

Iluzia unei salvari


Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează în perioada 15-16 iunie 2016 o vizită oficială în Bulgaria, în cadrul căreia va avea consultări cu președintele Rosen Plevneliev, cu premierul Boiko Borisov și cu șeful Parlamentului de la Sofia, Țețka Țaceva.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat joi că atât el, cât și președintele Rosen Plevneliev se opun inițiativei României de creare a unei flote militare NATO în Marea Neagră.

Vezi sursa Info AICI



Daca pune mana PE ROMANIA , S-A ZIS CU NOI ? 
Basescu si toti cocucătorii de pana acum care au secatuit Romania si poporul , au fost mici copii !

Iohanis , salveaza Romania de functii in stat ! Le ia pe toate !  E la OFERTA !
Vrea si primar si viceprim si mistru si in virful PNL , vrea cam tot ce se poate in Romania , si apoi , doar e sas si nemt , adica e bun la toate !
A fi gospodar într-un oraş mic precum Sibiul, a pava nişte străzi, a dezvolta turismul nu e totuna cu a conduce un minister important precum Ministerul Afacerilor Interne !

Klaus Iohannis, un viitor ministru de Interne cercetat de DNA şi în procese cu ANI
Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru postul de ministru de Interne, a fost în centrul mai multor scandaluri. Cea mai veche acuzaţie datează de pe vremea când acesta ocupa funcţia de inspector şcolar, presa arătând că Iohannis ar fi fost implicat în trafic de copii. Astfel, actualul primar al Sibiului ar fi intermediat, pentru cetăţeni americani şi canadieni, mai multe adopţii de copii din judeţul Sibiu, despre care nu se mai ştie nimic.
Un alt scandal în care a apărut numele lui Iohannis este legat de faptul că acesta ar fi câştigat câteva case din centrul istoric al Sibiului pe baza unor documente false, locatarii acestora judecându-se timp de câţiva ani cu primarul.

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor



- In toamna anului 1944, o mare parte din arhivele localităţilor din Ardeal au fost duse în Ungaria, iar cele rămase în România se încearcă de către UDMR să fie luate de la Arhivele Statului Român    
Iluzia Salvării Naționale ! Oameni optimisti la toate colturile :
”Bă nene , ăsta e neamț , să vezi acum bunăstare pe capul romanilor” !

2009 a fost un an plin de probleme pentru Iohannis.Viitorul ministru de Interne a fost anchetat de DNA, în 2009, pentru abuz în serviciu, pentru retrocedarea unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condiţiile, dosarele fiind din anul 2005. În acelaşi an, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat, în urma publicării unui articol într-un cotidian central, în care se arăta că primarul Sibiului ar fi încălcat legea incompatibilităţii, prin ocuparea funcţiei de administrator, în 2003, la societatea Parcuri Industriale Sibiu - Şura Mică, în paralel cu cea de primar. Iohannis a atacat hotărârea în contencios administrativ şi a câştigat procesul, în 2010. Şi tot în 2009, Iohannis a trecut pe lângă postul de premier, Traian Băsescu preferându-l atunci pe consilierul BNR Lucian Croitoru.
Trei ani mai târziu, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află din nou în incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. În septembrie, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI.
Klaus Iohannis este la al patrulea mandat de primar al Sibiului, Acesta este membru al PNL din februarie 2013, fiind ales apoi, la Congresul partidului, prim-vicepreşedinte.
Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Părinţii săi sunt Susanne şi Gustav Heinz Johannis, amândoi saşi transilvăneni. Aceştia au emigrat în 1992 ca pensionari din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria
Primarul Sibiului este căsătorit cu Carmen Iohannis, ei neavând copii. Acesta a absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional "Brukenthal" din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.
Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar în perioada 2001-2013 a fost preşedintele formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.
S-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.   http://www.romanialibera.ro/
Iohannis atacă electoRata lui Chiţoiu şi Ponta. "Nu este o măsură liberală, nu a fost discutată în partid". Ministrul de Finanţe: "Noi am propus-o"

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a criticat colegul de partid, pe vicepremierul Daniel Chiţoiu, pentru faptul că a propus FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene înjumătăţirea ratelor la credite pentru cei cu venituri sub 1.600 lei, susţinând că această măsură nu a fost discutată în partid şi "nu este liberală".
Poziţia lui Iohannis vine cu două zile înainte ca liberalii să se reunească în Delegaţia Permanentă a partidului, unde se va analiza activitatea miniştrilor PNL. Pe lista remaniabililor se află chiar ministrul de Finanţe, vicepremierul Daniel Chiţoiu. 
"Pentru că cei care-şi plătesc impozitele vor întreba: eu cu ce am greşit ca să îmi plătesc impozitele şi ratele la timp, eu de ce nu beneficiez? Nu e o măsură liberală. Voi pune şi eu întrebarea în partid: cum s-a ajuns la această înţelegere cu FMI, dacă noi nu am discutat-o", a spus la TVR, Iohannis. 
Cu doar o zi înaintea acestei declaraţii critice, ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, a declarat că ministerul pe care îl conduce a propus această măsură fiscală. 

Klaus Iohannis, o imagine trucată
Motto: „Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul”. Abraham Lincol

La scurt timp după înscăunarea lui Klaus Werner Iohannis ca prim-vicepreşedinte liberal, au început atacurile hakeri-lor asupra site-urilor „Justiţiarul” şi „Justiţiarul sibian”. Motivul era foarte simplu. La orice căutare pe Google cu numele „Klaus Iohannis”, alături de cuvinte cheie ca: „doare penale”, „trafic copii” „retrocedări imobile”, „avere”, „case” etc., apăreau articolele incriminatorii, din cele două publicaţii, la adresa primarului sibian care-i stricau imaginea pentru care se „muncise din greu”, ani de zile, în mocirla unei prese româneşti corupte şi ahtiată după bani murdari. Primarul sibian a revenit ca proaspăt politician de „calibru naţional”, deşi expirase în decembrie 2009 ca premier „independent” doar pentru o noapte. Acuma iată că s-a întors la Bucureşti ca şef în PNL, ajuns la vârf în doar două zile de la înscrierea în partid. Iohannis a devenit liberal, dar nu din convingere, ci în urma „unor negocieri”, aşa cum singur a afirmat. Ce altă dovadă de oportunism politic mai este necesară? Ca să fie păstrată imaginea curată a acestui impostor, hakerii au atacat, aşa cum spuneam, cele două site-uri, reuşind să le facă inactive pentruaproape trei luni. Iată că am remediat situaţia şi site-urile au fost reconfigurate şi mutate pe alt server. Arhiva nu a fost distrusă, aşa că cine doreşte să citească despre adevărata faţă a politicianului Klaus Iohannis poate să o facă în continuare nestingherit. Dar pentru a uşura munca persoanelor interesate, o să revenim cu articole mai vechi în forma lor iniţială sau reactualizată. În continuare, prezentăm mai jos un „potpuriu” de iodlere iohanisiene din publicaţiile noastre, devenite adevărate „şlagăre” în topul corupţilor apăruţi în presa scrisă…

Zâmbetul mefistofelic al lui Iohannis ascunde conştiinţa încărcată a unui impostor: trafic internaţional de fiinţe umane, furturi imobiliare, ilegalităţi în administraţia locală, deturnarea banilor publici, retrocedări abuzive şi discreţionare, subminarea siguranţei naţionale. La începutul primului său mandat de „primar providenţial” al Sibiului, întrebat fiind, de către jurnalişti din presa centrală, despre însuşirea în mod dubios a două imobile grandioase din centrul oraşului, răspundea invariabil: „Să lăsăm Justiţia să-şi spună cuvântul”. Replica venea scrâşnită printre dinţii expuşi în acelaşi veşnic zâmbet tâmp, care seamănă mai mult cu un rânjet, iar iritarea declanşată de acest subiect era mai mult decât evidentă. Probabil că acest impostor cu două feţe şi două semnături – una pentru numele său real, Iohannis, iar cealaltă pentru cel de vedetă,Johannis! – se referea la justiţia patronată, la Sibiu, de bunul său prieten Marcel Rusu, preşedintele Tribunalului Sibiu, complice şi acesta la respectivul furt imobiliar în dauna statului român! Banda de tâlhari – chiar dacă unele cuvinte vi se par dure, ele exprimă realitatea! –, din care făceau parte, pe lângă veşnicul rânjit Klaus Werner Iohannis, pe numele său adevărat, nu ăla de „star european”, nevastă-sa, Carmen Georgeta Iohannis, soacră-sa, Georgeta Lăzurca şi un alt proprietar-impostor pe nume Ioan Baştea, era permanent învingătoare în procesele desfăşurate prin instanţele sibiene din „feuda” combinatorului Marcel Rusu. Doar după ce procesele au fost strămutate la instanţele din Braşov, Justiţia şi-a intrat cu adevărat în atribuţii. Astfel, decizia civilă nr. 310/R din 30 iunie 2005 a Curţii de Apel Braşov consfinţeşte, definitiv şi irevocabil, decizia civilă nr. 240/A pronunţată de Tribunalul Braşov în data de 22 aprilie 2004, prin careCertificatul de moştenitor şi legatar nr. 90/ 01.06.1999, emis de notarul corupt Radu Gabriel Bucşa a fost anulat ca fiind eliberat pe bază de documente false şi cu încălcarea competenţei teritoriale absolute. Acest notar a fost răsplătit de primar pentru complicitatea la raptul imobiliar prin exclusivitatea autentificării de documente încheiate între Primăria Sibiu şi persoane fizice sau juridice. El este unul din capii mafiei imobiliare sibiene, fiind cercetat de către D.N.A , alături de Iohannis şi trepăduşii săi din Primăria sibiană, pentru retrocedări abuzive şi nelegale, dar dosarul respectiv (nr. 296/2006 la Parchetul General, provenit din nr. 42/P/2006 de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia) s-a prăfuit prin sertarele secţiei conduse de „celebrul procuror” Doru Ţuluş timp de trei ani (!!!) pentru ca apoi să fie retrimis (1 octombrie 2009) la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia prin declinarea competenţei D.N.A. Inadmisibil! Procurorilor D.N.A. le trebuie trei ani de zile ca să-şi dea seama dacă un dosar este sau nu de competenţa lor!!! Probabil că încă şapte ani ca să ancheteze şi, când în sfârşit, dosarul este instrumentat şi bun de remis instanţelor de judecată… a trecut timpul şi tocmai a apărut efectul PRESCRIERII, iar infractorii scapă nepedepsiţi!!!

Klaus Iohannis intenţiona să candideze la preşedenţia României încă din 2009, dar a fost potolit de către preşedintele Traian Băsescu cu acele dosare penale aflate în stand-by. În schimb a acceptat rolul de premier marionetă al „coaliţiei Grivco”. Nu contează că „împăratul este gol” şi „neamţul” corupt, fiind implicat în multe potlogării, principalul este că are altă etnie decât cea română şi asta se cere pe plan internaţional. Ce vor să zică, la nivel mondial, toate aceste „alegeri” în roluri de conducători de state ale unor reprezentanţi ai minorităţilor (sexuale, rasiale, etnice), decât că nu mai există discriminare şi nici identităţi naţionale, adică „democraţie”… S-a mai găsit un nătărău – ce se dorea, şi el, candidat la preşedinţia României – care a pretins că „România va fi democrată cu adevărat, doar atunci când va avea preşedinte o femeie rromă, lesbiană şi atee”!

Să rememorăm ascensiunea şi permanentele încercări de apariţii în prim-plan ale lui Klaus Werner Iohannis. Imediat după alegerea sa din anul 2000 de către un electorat dezorientat şi vizibil dezamăgit de prestaţia anterioară a unui primar al P.N.Ţ.C.D., beţiv şi afemeiat, P.N.Ţ.C.D. fiind partidul care avusese cea mai mare susţinere pe meleagurile sibiene, pentru Iohannis a început „goana după imagine”! Lipsit de tupeul de acuma, când îşi vehiculează preţioasa făptură într-un B.M.W. ultimul tip, proaspătul primar şi-a încărcat consoarta în „Dacia” personală şi hârbuită, a şofat toată noaptea ca un bezmetic, iar a doua zi a fost descoperit, chipurile, de o echipă a televiziunii naţionale în timp ce se „relaxa” pentru câteva zile pe litoral. Aiurea! În aceeaşi zi a şi revenit la Sibiu, deoarece scopul a fost atins, întreaga naţie română a putut să-i vadă, în direct, pe ecranele televizoarelor, rânjetul elaborat de alţii. Strategia propagandistică a fost simplă pentru început şi s-a axat pemass-media. Cine altcineva poate să creeze sau să distrugă un individ mai bine decât presa? Deoarece Iohannis era la început de carieră politică şi se exprima greoi – nici acum, după 13 ani, nu a făcut progrese la capitolul comunicare! –, a fost cooptat, ca purtător de cuvânt, un ziarist. Marius Constantin, braşovean pripăşit la Sibiu odată cu apariţia cotidianului „Monitorul de Sibiu”, al cărui redactor-şef adjunct a fost, poziţie de pe care i-a făcut campanie electorală mascată candidatului F.D.G.R.-ului, adică lui Herr Iohannis, a fost considerat omul ideal pentru turnat „braşoave” în scopul manipulării sibienilor. Tot în aceeaşi vară a anului 2000, după escapada pe litoral, Iohannis a încărcat un autocar cu jurnalişti de la toate ziarele locale şi a călătorit împreună cu ei la Hanovra, unde se desfăşura un târg internaţional. Aceştia au stat câteva zile în Germania, pe banii contribuabililor sibieni, dar reacţiile pozitive la adresa proaspătului primar au apărut cu promptitudine în presa locală, la întoarcerea „delegaţiei”. Excursia a fost bisată în anul următor, tot pe bani de la bugetul local. De atunci, şi până în prezent, atitudinea critică a presei locale „a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârşire”, ca să cităm un clasic.

Cu propria imagine promovată de evenimentul „Sibiu, capitală culturală europeană – 2007”, deşi meritele iniţiativei aparţineau altora, lăudat de presa naţională şi internaţională, premiat şi decorat din toate părţile, după 12 ani petrecuţi ca despot absolut al Sibiului, iată că primarul dă dovadă că a pierdut simţul măsurii şi consideră oraşul, care l-a consacrat, prea mic pentru un conducător atât de mare. Ahtiat de putere, orbit de cultul personalităţii – întreţinut cu sârg de trepăduşii mass-media – şi, conştient de susţinerea pe care o are din partea statului german, Klaus Iohannis nu realizează că există şi un revers al medaliei. După fiecare apogeu al oricărui fenomen, axiomatic, urmează decăderea. Acest declin a fost vizibil la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, când sibienii nu s-au mai înghesuit să voteze deputaţii şi senatorii conform indicaţiilor preţioase ale satrapului local, ci au ales exact invers decât le-a sugerat Klaus Întâiul (şi ultimul, deoarece nu are urmaşi care să-i ducă „dinastia” mai departe). Efectul contrar a fost considerat, de către „primarul imuabil”, un vot de blam din partea propriului electorat considerat, până mai ieri, disciplinat, receptiv la „îndemnuri tovărăşeşti” şi uşor de manipulat. Iată că gloata nu a mai reacţionat ca o turmă docilă! La fel s-a întâmplat şi în alegerile locale din 2012, când cu toate apariţiile de pe panourile publicitare ale lui Martin Bottesh, marioneta fedegeristă perindată la şefia Consiliului Judeţean Sibiu timp de două mandate, acesta şi-a pierdut scaunul de preşedinte. Să nu mai vorbim şi de faptul că însuşi Iohannis nu s-a mai putut lăuda cu câştigarea alegerilor cu acele procente umflate întotdeauna de presă – evitând permanent raportarea la numărul foarte mic de alegători prezenţi la urne, încât toată România era ferm convinsă că primarul sibian este adulat de 90% din populaţie! – , el fiind ales în acest ultim mandat de primar cu 77% din electoratul „subţire” şi în 2012, nu cu scorurile ceauşiste din trecut.

Pentru contracararea acestei pierderi de imagine şi erodarea în timp a capitalului electoral, a fost aruncată în luptă „artileria grea” din mass-media naţională, deoarece slugile din presa locală deveniseră prea terne şi ineficiente. Astfel, postul Realitatea TV, unde activează Emil Hurezeanu, prieten bun al Kaiser-ului sibian, a aruncat pe piaţa zvonurilor, încă din decembrie 2008, gogoriţa cu varianta „Iohannis premier”, tocmai pentru a relansa imaginea „idolului” sibienilor, cam şifonată după rezultatul alegerilor, când candidaţii liberali, „recomandaţi” de micuţul Bismark de pe Cibin, cu o lună înainte, au primit una peste bot… la vot! Emil Hurezeanu nu este legat de „Herr” Klaus doar prin aceleaşi origini citadine şi unele înclinaţii bizantine, ci şi prin stăpânii pe care-i slujesc amândoi. Se ştie că Hurezeanu a lucrat la Radio „Europa liberă”, a cărui apartenenţă la C.I.A. era publică, iar după desfiinţarea acestui post a trecut la „colegii” din serviciile secrete germane (BND), care beneficiau de propagarea în eter a postului de radio „Deutsche Welle”. Un argument, în plus, al relaţiilor dintre cei doi camarazi rezultă din prima emisiune din ciclul „România mea”, difuzată, odinioară, laAntena 1, care-l avea ca realizator pe acest Hurezeanu, iar primul invitat a fost „onor primarul” Klaus Iohannis. „România lor”, a unui evreu şi a unui neamţ, că de fapt aşa şi este, ei, şi alţi minoritari ca ei, conduc această ţară, iar noi, românii, suntem buni doar să mergem la vot şi să ne spetim pentru ca aceştia şi alţii asemenea lor să se îmbogăţească! Emisiunea respectivă a fost prima cu efect mediatic la nivel naţional pentru promovarea imaginii lui Iohannis, un personaj mai mult decât dubios. Ne permitem să-l suspectăm şi să-l numim dubios, deoarece deţinem probe incontestabile privind implicarea „sasului” – cum este alintat de adulatorii săi sibieni, doar bucureştenii l-au promovat la gradul de „neamţ”! – în traficul internaţional de copii şi mafia imobiliară, prin intermediul căreia şi-a însuşit şi el, împreună cu nevastă-sa, câteva case!

Decizia candidaturii lui Klaus Werner Iohannis la funcţia de preşedinte al României a fost luată în anul 2007, la o întâlnire a membrilor Clubului Economic German din Transilvania (DWS), care are (întâmplător, oare?) acelaşi sediu cu Academia Evanghelică Transilvania, pe strada Livezii din Sibiu, la nr. 55. În premieră, vă putem divulga şi sloganul de campanie electorală pentru anul 2009, când i-a tăiat Băsescu „maioneza”: „Pentru ca România să arate ca Sibiul!” . Dar, cum zic mercenarii din presă: „politica e curvă” şi-ţi poate juca farse tocmai atunci când nu te aştepţi. Cine nu crede, să-l întrebe pe „marele” anal-ist politic Emil Hure-zeanu, mai ales că termenul „prostituată” se traduce în Germania, ţara care l-a adoptat, chiar prin cuvântul „Hure“!

O paranteză necesară: „Arhitecţii” mondiali, în proiectele lor de globalizare, au schimbat doar mijloacele, scopul final – un pupitru unic de comandă – rămânând ace­laşi. Unealta „comunistă”, de­ve­nită brusc ineficientă, a fost înlocuită cu alta, mult mai abstractă, numită „de­mo­cra­ţie”. Ceauşescu încă mai trăia şi conducea Ro­mânia, când în „laboratoarele” Occidentului se coceau planurile privind Noua Ordine Mondială şi îm­părţirea în zone de influenţă a ţărilor din blocul comunist. La 16 iulie 1990 s-au întâlnit în Jeleznovodsk, o localitate bal­neară din peninsula Crimeea, Hel­muth Kohl, cancelarul R.F.G., şi Mihail Gor­ba­ciov, preşedintele U.R.S.S. Atunci s-a acceptat de către U.R.S.S. unificarea Ger­maniei. Întâlnirea dintre cei doi politicieni a fost reeditată în acelaşi an la Geneva, în lu­na septembrie, când s-au sta­bilit sferele de influenţă din Europa de Est şi Balcani. Un prim efect a fost războiul din Iugoslavia şi, ulterior, dez­membrarea acesteia. Demn de remarcat este faptul că după căderea „Cortinei de Fier”, doar Germania s-a unificat, deşi se creaseră premisele apa­rent optime şi pentru reu­nificarea României cu Basarabia – zisă Re­publica Moldova – şi revenirea la ceea ce a fost odată Ro­mânia Mare. Mai mult, după fărâmiţarea Iugoslaviei, a venit rândul Cehoslovaciei să se rupă în două. Transilvania a intrat, conform pactului secret dintre cei doi conducători, în sfera de influenţă a Ger­ma­niei, redevenită principala pu­tere din Europa. Astfel, nem­­ţii au dorit să-i răsplătească pe unguri, care nu au încetat nici un moment să revendice Ar­dealul. Era plata pentru lo­ialitatea dovedită de-a lungul istoriei, când cele două state au fost aliate în toate răz­boa­iele. Reamintim că, în 1989, anul prăbuşirii blocului co­munist european, Ungaria a fost prima ţară care şi-a des­chis frontiera cu Austria pen­tru a facilita exodul cetă­ţenilor din R.D.G. spre Ger­mania Federală. Primii aşa-zişi „oameni de afaceri ger­mani”, de fapt foşti agenţi STASI (Securitatea Est-ger­mană), sosiţi în România ime­diat după evenimentele din de­cembrie 1989, deţineau hărţi în care Uniunea Euro­peană era trasată până la Arcul Carpatic, doar Transilvania fiind luată în calcul, în timp ce Muntenia şi Moldova ră­mâneau pe dinafară.

La nivel mondial, drumul spre globalizare se netezeşte cu mutări în plic, care au menirea să convingă plebea că trăieşte într-o democraţie absolută şi autentică. Asistăm la tot felul de premiere mondiale de natură politică, iar acestea doresc să ne demonstreze cum că, vezi Doamne!, planeta Pământ are parte, în sfârşit, de democraţie. Aiurea! Totul este doar de faţadă, iar unicul scop rămâne manipularea, tot mai diabolică pe zi ce trece. Cei care încearcă să deschidă ochii celorlalţi cetăţeni, transformaţi în marionete docile, sunt automat luaţi în derâdere de mass-media, care aparţin în majoritate aceloraşi păpuşari manipulatori. După ce, pentru prima oară în istorie, o femeie a ocupat fotoliul de cancelar al Germaniei, ţară eminamente masculină –nemţii fiind singurii care nu au patrie-mamă, ci tată (Vaterland) –, iată că şi americanii au optat a doua oară, conform unei „politici corecte”, pentru un preşedinte de culoare. Aşa că, de ce să nu avem şi noi, românii, un preşedinte sau premier neamţ, mai ales că noi avem antecedente de la înlocuirea unui domn pământean, Alexandru Ioan Cuza, cu unul importat şi impus tot din exterior, prusacul anonim şi sărac lipit care avea să devină regele Carol I. Cum se ştie, masoneria a avut un mare rol în detronarea lui Cuza. Şi în cazul lui Ioannis se vede urma „copitei despicate” – uneltirile masoneriei – după cum relevă ziaristul Marius Sălăjean în articolul său „Klaus Iohannis: un mason spre Palatul Victoria?”, pe site-ul www.napocanews.ro., reprodus şi în revista noastră.



În conjunctura prezentată – paranteza de mai sus – a fost creat „modelul Iohannis” dintr-un no name, care ulterior a devenit „brand” de succes, ca urmare a ampli­ficării la maximum a imaginii acestuia printr-o presă docilă şi slugarnică. Prin acest „cal troian”, votat, chipurile, în proporţie de aproape 90 la sută – fenomen care sfidează orice studiu socio­logic – chiar de românii naivi şi uşor de „intoxicat” şi ma­nipulat, planul de realizare a unui „cap de pod” german în inima României a reuşit, Sibiul rămânând oraş ro­mânesc doar formal şi scriptic. Din patru în patru ani am fost asaltaţi pe canalele de ştiri ale celor doi iliciţi, Voiculescu şi S.O. Vântu, cu aceleaşi cifre ameţitoare ale celor 90% de sibieni care au votat cu Iohannis. Minciuni gogonate şi cu scop manipulator! Dăm un singur exemplu: în 1 iunie 2008 pentru veşnicul Iohannis au votat 83,26 % dintre cei puţini, 42,56 % dintre cetăţenii cu drept de vot, care s-au deranjat să voteze, aşa că acesta a obţinut doar 34,72 % din opţiunile electoratului sibian. Aşa că, unde sunt cei 90% de susţinători? Deci, Ioahnnis era alesul doar al unei treimi din cetăţenii cu drept de vot! Dar presa locală şi centrală nu a prezentat procentele reale, comunicate de biroul Electoral Municipal a doua zi după alegeri, ci a insistat să prezinte publicului sondajele de opinie măsluite, anterioare alegerilor, care-l dădeau câştigător pe Iohannis cu 90 %. Sasul, bolnav de narcisism şi cultul personalităţii, a pedalat tot pe cifrele din sondaje, total eronate faţă de cele reale, declarând presei că este mulţumit pentru reeditarea succesului de acum patru ani, fiind ales şi acum cu aproape 90 % din voturile valabil exprimate. Păi, mein Führer, 83,26 % e mai aproape de 80 %, nu de 90 %!!! Asta o poţi observa şi matale, chiar dacă ai fost profesor de fizică, nu de matematică! Şi, încă ceva! Faptul că ai fost ales cu un procentaj aproape de majoritate nu este o dovadă de inteligenţă a electoratului, ci dimpotrivă, conform tuturor studiilor sociologice. Aşa că nu este măgulitor pentru mătăluţă că, dintre cei puţini care s-au prezentat la urne, majoritatea care te-a votat a fost formată din nătăfleţi. Dar, asta este! Se confirmă, încă odată, proverbul „În ţara orbilor, chiorul este împărat”. La aşa electorat, aşa primar! Nemulţumiţii nu s-au prezentat la vot, fiind influenţaţi de sondajul de opinie publicat de „Tribuna” lui Ilie Carabulea, partenerul lui Iohannis în afaceri pe bani publici, „făcătură” a unui alt sas, Martin Müller, patronul firmei „Sobis”, care-l dădea căştigător pe sasul-şef cu ameţitorul scor de 90,5 % . Astfel că oamenii au renunţat să se prezinte la vot, gândind cam aşa :„Cu sau fără votul meu împotriva sasului, tot el iese, aşa că n-are rost să pierd vremea pe la secţia de votare!”.

Doar în 2012, acel 77% nu a mai fost trâmbiţat, deşi Cosmin Prelipceanu de la Digi TV, mare fan şi susţinător făţiş al primarului sibian, anunţa înainte de ziua alegerilor, conform unui aşa-zis sondaj de opinie realizat de ei, că Iohannis o să fie reales cu 90% din voturi. Cam mare diferenţa de 13 procente între sondaj şi realitate. Probabil că domnul Prelipceanu şi gaşca sondaseră un puţ petrolier…

Şi în 2009, pe acelaşi sistem şi cu acelaşi scop manipulator, la câteva ore după numirea de către preşedintele Băsescu a premierului Lucian Croitoru , Realitatea TV a prezentat un sondaj-făcătură comandat de patronul Sorin Ovidiu Vântu, cel care a nenorocit sute de mii de români cu escrocheria F.N.I., cităm ,,Astfel, 50,8% dintre cei chestionaţi l-au ales pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier, în timp ce candidatul desemnat joi de Traian Băsescu, respectiv Lucian Croitoru, a fost preferat de doar 35,6% dintre cei intervievaţi.” Minciuni, minciuni, minciuni… Acest sondaj a fost fals şi, oricum, lipsit de fair-play, deoarece Croitoru apăruse exact câte cinci minute pe toate posturile, în timp ce ,,neamţul de la Sibiu” pusese monopol de două zile , de dimineaţa până noaptea târziu, pe toate posturile naţionale de televiziune, chit că mai mult tăcea decât vorbea. Presa locală din Sibiu, conform tradiţiei, a supralicitat şi a amplificat numărul celor care-l doresc premier pe Iohannis, astfel încât cei 50,8% s-au transformat subit în peste 80% , că , deh!, nu puteau să-l pună direct cu 90%, aşa cum sunt ei obişnuiţi! Cităm: ,,Nu ne-ar mira ca Traian Băsescu, un bun şahist politic, să încerce să ne convingă că de fapt, îl preţuieşte pe Klaus Iohannis ca nimeni altul, că e conştient de valoarea lui şi că şi-l doreşte la dreapta sa pentru mult timp. Bun. Dacă îl preţuieşte atât de mult, de ce nu l-a nominalizat pentru funcţia de premier, cu atât mai mult cu cât sondajele ne arată că primarul se bucură de încrederea a peste 80 la sută dintre români?”. Articolul din care am extras citatul a apărut în cotidianul ,,Tribuna” din 16 octombrie 2009 cu titlul ,,O floare şi mulţi grădinari”. Lămuriri: ,,Tribuna” aparţine baronului financiar local, Ilie Carabulea, partener de afaceri pe bani publici al lui Klaus Iohannis, abonat în câştigător la licitaţiile organizate de primărie.

De ce a fost ales tocmai Iohannis, ca pion la Germaniei, deşi Serviciile Se­crete germane îi cunoşteau „bubele din cap”, adică tra­ficul internaţional de copii în care a fost implicat şi mişmaşurile făcute cu bani publici ca primar? În primul rând pentru aspectul fizic, aparent agreabil şi im­pu­nător, iar în subsidiar din cauza bazei de selecţie extrem de redusă ca urmare a emigrării în masă a etnicilor germani din România, aici rămânând mai mult bătrânii şi cei care au avut „misiunea” să rămână, ca în cazul lui Iohannis. Dacă la început ma­ni­pularea sibienilor a fost doar prin intermediul „oamenilor de afaceri germani” şi a F.D.G.R.-ului, o asociaţie et­nică similară cu Grupul Etnic German din Al Doilea Război Mondial (Coloana a V-a), si­mul­tan cu depunerea primei candidaturi a lui Klaus Io­ha­nnis, în anul 2000, la Sibiu a apărut un aşa-zis G.T.Z., o or­ganizaţie bizară, care, deşi se declară neguvernamentală, re­cu­noaşte că este finanţată de Ministerul de Interne german! Noii veniţi erau adevăraţi profesionişti în arta mani­pulării, iar activitatea lor pe meleaguri româneşti nu a vizat decât două direcţii: 1) consolidarea poziţiei proaspătului primar pe plan politic şi fabricarea unei imagini excelente a acestuia; 2) retrocedarea imo­bilelor din centrul istoric al Sibiului în favoarea unor cetăţeni germani (proprietari impostori sau falşi succesori) şi în detrimentul românilor care locuiau în ele. Sub pre­textul renovării porţilor din lemn ale clădirilor (!!!), G.T.Z.-ul a întocmit chiar un istoric al tuturor imobilelor situate în centrul istoric, care includea numele foştilor pro­prietari din perioada inter­be­lică. Evident că, după aceea, nu a fost greu să gă­sească cetăţeni germani cu nume similare pentru a reven­dica acele locuinţe! Până şi de­viza acestui O.N.G. (!?) german „Să facem din tre­cutul Sibiului viitor!” poate fi interpretată ca o ameninţare făţişă la adresa românilor, care au fost persecutaţi până în anul 1918 la Sibiu exact de către aristocraţia săsească.

Este clar ca domnul Klaus Iohannis reprezintă interesele Germaniei, ori să-i vezi pe români dornici să fie conduşi de un individ care reprezintă o ţară care efectiv i-a sărăcit, reprezintă culmea absurdului. Iată ce spunea recent Sorin Roşca Stănescu despre rolul nefast al Germaniei pentru noi şi euroscepticsmul declanşat de această ţară: „O Germanie care a contribuit masiv la deznaţionalizarea economiei românesti, la transformarea acestui stat într-o piaţă de desfacere şi într-un furnizor de materii prime ieftine şi de forţă de muncă. În cea mai mare măsura, euroscepticismul românilor este o consecinţă a politicii Germaniei.” Subscriu şi cred că toţi românii cu capul pe umeri sunt în asentimentul domunui Stănescu.

Pentru a fi siguri de pe­renitatea omului prin care-şi puteau atinge scopurile, recte Klaus Werner Iohannis, statul german a scos la atac şi politicienii săi. Astfel, „ma­şina de propagandă” s-a tran­s­format din umilul „Trabant”, de la începutul anilor ’90, în luxosul B.M.W. de azi! Atât la alegerile locale din anul 2000, când candidatul sas a ieşit primar mai scremut, din al doilea tur, cât şi la cele din 2004, cu succesul „uluitor” de aproape 90 la sută în rândul elec­toratului român, Sibiul a fost vizitat, cu o săptămână înainte de prezentarea populaţiei la urne, de ministrul de Interne al Germaniei, Otto Schily. Cre­deţi că întâmplător sau a fost doar o coincidenţă? Noi credem că a fost o acţiune deliberată! Acelaşi Otto Schily (devenit şi cetăţean de onoare al Sibiului – pentru ce „merite”, neştiute de opinia publică?!), deşi nu mai era mi­nistru, în ziua de 11.12.2007, l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Ioha­nnis şi pe suc­cesorul său, ministru de Interne la acea dată, Wolfgang Schau­ble, din partea Societăţii Ger­mane (!!!) pentru anul 2007. Decoraţia, cea mai înaltă distincţie din Germania, a fost înmânată pentru merite deosebite aduse Germaniei!!! Şi noi care credeam, ca nişte naivi, că Iohannis slujeşte România… Acelaşi Iohannis a fost decorat, imediat după câşti­garea alegerilor din 2004, de către vicepreşedintele parla­men­tului german, Susanne Kastner, aceasta fiind mai mult la Sibiu, cu un rol activ propagandistic în acel an electoral, decât în Parlamentul german, de unde primea salariul! Aceasta a continuat să se amestece în problemele interne ale României ducând o propagandă furibundă pentru numirea ca premier, în anul 2009 a protejatului ei, Iohannis, la postul de televiziune ,,Realitatea” – nici că se putea în alt loc! – alături de Emil Hure(zeanu), Mircea Dinescu, cel care merge anual în Germania pentru schimbarea cipului din căpăţâna-i găunoasă şi C.T. Popescu, salahorul – chiar şi ca aspect – oligarhilor financiari din România! Să nu uităm că patronul Realităţii este Sorin Ovidiu Vântu, cel care l-a dat în judecată pe preşedintele Băsescu pentru că acesta l-ar fi făcut escroc. Nu domnule Vântu, nu Traian Băsescu v-a făcut escroc, ci mama dumneavoastră, atunci când v-a născut! Chiar şi preluarea, în anul 2007, de către oraşul Sibiu a titlului onorific de „Capitală culturală europeană” a fost speculată propagandistic în favoarea lui Iohannis, deşi meritul pentru alegerea Si­biului a aparţinut exclusiv ex-minis­tru­lui ţărănist Ion Caramitru. Permanent Klaus Iohannis s-a folosit de Sibiu pentru a-şi promova propria imagine!

Interesul Germaniei a fost, iniţial, de a-şi stabili un cap de pod în Est prin recolonizarea germană a Sibiului. Doar din 2007 s-a luat decizia de al propulsa pe acest individ cu porniri antiromâneşti în fruntea statului român, care seamănă deja cu o colonie. Exemplu de diversiune, dezinformare şi osanale nemeritate aduse unui individ corupt la maximum, în presa germană din anul 2009: „Cine l-a vizitat pe Johannis vreodată în Primăria sa ştie că fostul profesor de fizică, în vârstă de 50 de ani, este un om al lucrurilor concrete. El caută personal investitorii, pentru a-i convinge de oraşul său şi nu ezită să meargă şi pe şantiere. El este, practic, singurul în legătură cu care nimeni nu poate numi un scandal. (Scandalurile legate de traficul internaţional de copii sau imobilele furate de Iohannis personal nu există pentru corul lăudătorilor germani! – n.n.) Este un politician care nu poate fi mituit – ceea ce în România, ţinută atâţia ani în lanţurile Securităţii, este o adevărată senzaţie” (Financial Times Deutschland). Aiurea! „Iohannis nu poate fi mituit…”. Penibil, când totul se rezolvă doar prin mită la Primăria Sibiu! Aşa a ajuns acest impostor, care nici măcar numele nu-l are german sută la sută, să fie transformat într-un adevărat Mesia, mântuitor şi „salvator al naţiunii”, prin manipulări ordinare înmass media!

Trebuie să-i menţionăm, ca parte integrantă a maşinii de propagandă, ,,echipa de zgomote”, acei in­divizi, 2-3 din România şi 2-3 din Germania, care plasează permanent mesaje propagan­distice în favoarea primarului sibian pe forumurile de dis­cuţii ale site-urilor sibiene sau naţionale, în paralel cu înde­mnuri la separatism regional şi autonomie pentru Ardeal. Deşi, aparent, aceşti „răs­pândaci” par a avea un rol mi­nor, fiind doar nişte „rotiţe minuscule” în angrenajul pro­pagandistic, nu este chiar aşa, dacă ne gândim că Internetul a devenit un mijloc de ma­ni­pulare mai eficient chiar decât televiziunea. Aceşti agenţi de influenţă care ne intră în case prin intermediul calcula­to­rului au început să vehiculeze, preventiv, ideea că Iohannis va fi atacat „din motive politice”, dacă se va demara cercetarea penală în dosarele de la D.N.A.!

Minciuna face casă bună cu slugărnicia. Astfel, sluga îi va spune întotdeauna stăpânului că-i frumos şi deştept! Tot aşa, sibienii au dat dovadă nu doar de servilism, ci de inconştienţă naţională, acceptând inscripţionarea bilingvă a plăcuţelor de la intrările rutiere în oraş chiar în primul mandat al lui Klaus Iohannis (2000 – 2004). Legea spune clar că se permite denumirea bilingvă doar în oraşele cu o minoritate etnică de minimum 20 la sută din totalul populaţiei. Or, conform recensământului din anul 2002, în municipiul Sibiu erau 155.045 de români şi doar 2.532 de germani, incluzând şi pe cei 61 de cetăţeni care s-au declarat saşi, ceea ce reprezintă un procentaj de etnici nemţi de doar 1,63 la sută! Reamintim că singurii care au protestat şi au acţionat concret împotriva acestui abuz, care încalcă legea, am fost noi, cei din redacţia Justiţiarul, care, în doi ani consecutivi (2001 şi 2002), de ziua naţională, în 1 Decembrie, am acoperit cu autocolante tricolore inscripţia ilegală „Hermannstadt”, la lumina zilei şi revendicând acţiunea prin comunicate de presă trimise pe fax tuturor publicaţiilor sibiene. Ca urmare, vechile panouri cu denumirea bilingvă au fost înlocuite cu altele, identice, dar cocoţate la o înălţime apreciabilă. Totuşi, cel mai mare afront adus românilor din Sibiu a avut loc a doua zi după alegerile locale din anul 2004, când o publicaţie sibiană a avut tupeul să scrie pe prima pagină „Johannis über alles!”, iar acest text cu trimitere directă la nazism – interzis şi scos chiar şi din imnul Germaniei! – a fost tipărit peste culorile naţionale ale statului german! Chiar dacă a câştigat alegerile Iohannis, cum îl cheamă, nu Johannis cum l-au super-germanizat hitleriştii de la acel ziar, acesta este, totuşi, cetăţean român şi a devenit primar al unei localităţi din România, nu din Germania. Atunci, ce rost a avut mascarada cu slogan fascist şi culorile altui stat?

Îndobitocirea şi manipularea cu aşa-zisa „dragoste infinită” a sibienilor pentru Führer –ul local continuă să fie speculată prin informaţii false. Posturile mogulilor lătrau, în octombrie 2009, ca ţevile unor mitraliere, despre miile de oameni care se vor aduna în Piaţa Mare din Sibiu la un miting organizat ad-hoc pentru a-l implora pe Iohannis să nu părăsească funcţia de primar . Totul a fost un mare fâs, doar pentru intoxicare şi manipulare. „Flashmob-ul iniţiat în urmă cu câteva ore pe internet şi prin sms a fost un eşec total. Patru oameni, care toţi au auzit la televizor de această iniţiativă, au îngheţat degeaba timp de 30 de minute în Piaţa Mare a Sibiului. Primul dintre ei, avrigean din naştere, a venit în piaţă ca să îl susţină pe Johannis. Alexandru Dumitru este pensionar şi nu vrea ca Johannis să părăsească Sibiul. <<Se duce la Bucureşti ca să îl compromită ăia? Îl duc la Bucureşti, îl mazilesc miticii şi după aceea îl trimit înapoi>>, spune pensionarul. <<Nu înţeleg de ce domnul Crin Antonescu a trebuit să îl ia pe domnul Johannis de la Sibiu. Ne-a dat bilete gratis pe Tursib şi subvenţii. Nu mă aşteptam de la domnul Crin Antonescu la aşa ceva>>, spune o doamnă, cu handicap. <<E şantaj politic ăsta, domne. Interesul lor e să îl înlăture de la Primăria Sibiu. În ţara asta invidia şi subminarea funcţionează. Johannis ar putea face treabă doar dacă ar mai fi încă doi sau trei ca el>>, spune un alt pensionar.” ( „Turnul Sfatului” din 14 octombrie 2009). Cu ocazia aceasta puteţi să remarcaţi atât gradul de cultură, cât şi inteligenţa votacilor iohannisieni.

Uite, cam aşa, de-a lungul anilor, i-a îndobitocit presa locală pe sibieni, aceştia ajungând să se creadă şi ei un soi de saşi, foarte civilizaţi şi superiori restului românilor şi dînd dovadă de o ură nejustificată faţă de populaţia din alte zone ale tării. Am prezentat mai mult derularea cronologică a eve­nimentelor, iar comentariile au fost destul de puţine, toc­mai pentru ca cetăţenii să poată judeca cu propriile minţi şi să nu devină victime permanente ale diabolicului mecanism nu­mit de noi „maşina de pro­pagandă”!    Departamentul de Investigaţii „Justiţiarul”


"Este o măsură discutată între Ministerul de Finanţe şi BNR pentru că ne trebuie o măsură de stimulare a consumului intern, a cererii interne. Ştim foarte bine că şi anul trecut, cererea internă, consumul intern a fost la un nivel scăzut şi a trebuit să găsim o soluţie de stimulare a consumului intern. Mai mult decât atât, această măsură are şi rolul de a îmbunătăţi nivelul creditelor neperformante la toate băncile, pentru că e mai bine să amâne o rată la credit, decât să treacă creditul la credite neperformante şi să constituie provizioane şi să îşi reducă profiturile. Pe noi ne interesează ca prin această măsură să ajutăm atât persoanele fizice, fie ei salariaţi sau pensionari, să poată să îşi achite ratele şi să nu intre în categoria creditelor neperformante şi să înceapă executarea bancară asupra garanţiilor pe care le-au pus pentru aceste credite, şi mai mult decât atât ne interesează ca nici unităţile bancare să înregistreze pierderi ca anul trecut, ci să realizeze profituri, astfel încât să putem să avem şi un plus de resurse băneşti de circa 4 miliarde de lei în economie", a declarat Chiţoiu. 

!

Mihai Copaceanu: Opinia unui sibian. Iohannis: cat de neamt e sasul? Iluzia unei salvari 


Primarul Sibiului este din nou pe scena politicii si de asta data propus de Biroul Politic al PNL pentru functia de ministru de Interne si vicepremier. De unde au romanii atata incredere in Iohannis?
Bazandu-se pe factorul etnie, adica pe faptul ca apartine sasilor din Transilvania? Dar daca era evreu sau turc se schimba increderea? Pai un turc nu poate fi un bun politician? Asa cum declara jurnalistul Cristian Tudor Popescu, este mitul neamtului: cinstit si corect. Inca neverificat.

Mai stim ceva despre Iohannis. Ca este un primar cu o anume eficienta, ca s-a batut multa moneda si s-a facut reclama la Sibiu mai ales din 2007 incoace. Sa fie indeajuns? Am locuit 7 ani in Sibiu, as putea scrie multe dar pe scurt voi insista pentru cateva clarificari esentiale.

Sibiul e mic. A fi gospodar intr-un oras mic, precum Sibiul, a pava niste strazi, a dezvolta turismul nu e totuna cu a conduce un minister. Sa intelegem ca Sibiul nu este Paris, nici Bucuresti, nici macar Timisoara si este de doua ori mai mic decat Clujul. Sibiul este un oras de provincie cu vreo 140.000 de locuitori. Ce ar putea face in afara Sibiului domn primar inca nu putem cunoaste.

Tot CTP ne amintea ca se implineste un an de cand Iohannis a fost numit prim-vicepresedinte al PNL si "nu se simte nimic odata cu venirea lui la Bucuresti". Nu a facut nimic remarcabil in aceasta functie.

Capitala Culturala Europeana. 2007 nu a fost meritul unui singur om. Ar fi nedrept. Sunt mai multe aspecte in aceasta discutie care nu pot fi amintite aici. Au fost si alte persoane cu merite, a fost o conjuctura si alti factori ce au favorizat dezvoltarea Sibiului. Si, desigur, a fost Sibiul.

Daca Iohannis ar fi fost primar la Tecuci, un oras cu alte date istorice, geografice, economice si culturale si facea din Tecuci o capitala culturala europeana, atunci as fi inteles meritul lui, dar asa...

Nu contestam contributia lui la schimbarea orasului. Caci Sibiul e frumos daca te plimbi prin centru. Turistii se dau pe spate la cafele pe terase. Dar daca faci trei pasi marunti spre orasul de jos, spre piata Cibin, la nici 6 minute de centru, observi brusc o alta realitate, alt oras, de fapt e realitatea romanesca pe care o gasim in orice orasel din Romania: case vechi, case ruinate, gropi fara numar, gunoaie, murdarie si saracie.

Oameni saraci a caror viata nu s-a schimbat deloc in ultimii zece ani. Centrul e atractiv, in celelate parti e grav. De exemplu: gara din Sibiu multi ani a fost lipsita de igiena, inundata an de an, iar cersetorii ce dorm in fiecare noapte inauntru sau afara pe banci sunt aceiasi, neschimbati, neajutati, ca in trecut.

Atitudinea publica Se stie prea bine ca primarul Sibiului este printre putinii care nu ofera audiente cetatenilor. Este exclusivist. Nu ai acces la dumnealui. Nu are program pentru cei care l-au votat. Poti avea norocul sa-l observi deseori in limuzina BMW seria 7 si extrem de rar coborand in mijlocul cetatenilor, stand de vorba si ascultandu-le necazurile.

Patriotismul domnului primarKlaus Iohannis, vreme de 11 ani, (2002-2013) a fost presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, o formatiune politica "ce promoveaza interesele specifice ale membrilor sai", sasi, doar sasi si doar limba germana se vorbeste la sedinte. Din 2013 peste noapte, primarul devine liberal de frunte si cu functie importanta, culmea intr-un partid numit National si Liberal care are cu totul alt crez politic decat FDGR. Oare ce ar fi zis marele Bratianu de aceasta "transformare miraculoasa"?

Inca un exemplu. Pe oriunde ai intra in Sibiu gasesti o placa cu scrisul "Oras Martir". Adevarat, Sibiul alaturi de Bucuresti si Timisoara a dat cele mai multe victime la Revolutie. 99 de morti. Totusi, in ultimii ani, am bagat de seama ca la nicio comemorare a Revolutiei primarul nu este prezent. Isi trimite subordonatii. Fie din neprietenia cu liderul PSD al judetului, fie din alte ratiuni, dar totusi absent. Neiertator.

Popularitatea locala Daca ne uitam la rezultatele alegerilor, primarul a scazut cu vreo 10 procente. A luat foarte mult in 2004: 88,7%, dar 83% in 2008 si in 2012 a ajuns la 77,8%. Ce uita elogiosii ca votul pentru Iohannis este de fapt si unul contra celorlalti, multi argumentand ca nu a avut un contracandidat pe masura.

Si, totusi, ce a realizat primarul?

Daca citim pe site-ul oficial al domniei sale in mandatul 2004-2008 vedem proiecte despre infrastructura, modernizarea unor strazi, cifre la turism, o pista pentru biciclisti (prost facuta, discontinua si ingusta), care din nefericire a produs victime umane si cateva idei despre cainii fara stapani.

Nicio referire la oameni, la cetateni, la calitatea vietii sibienilor si nimic despre categoriile defavorizate din oras.

In final, distinctia este una extrem de importanta. Primarul e una, politicianul e alta, ministrul la Interne cu atat mai mult. Cat de transferabile sunt competentele unui primar de provincie pentru un fotoliu atat de insemnat precum Internele? Am indoieli.

Daca era la Turism, ii mai dadeam o sansa. Dar cum poate fi un profesor de fizica atat de competent pentru ministerul cel mai insemnat, ce are in subordine structuri insemnate precum intreaga Politie din Romania, Politia de Frontiera, Jandarmeria, Aviatia, Anticoruptia, Traficul de Persoane, Antidrogul, Pasapoartele, Vehicule etc.?

Cat de luminat este sasul si ma intreb cum poate accepta orice functie de rang inalt in stat de la cea de prim-ministru (2009) pana la cea de vicepremier sau ministru al Afacerilor Interne? Personal, am semne de indoiala.

Un neamt onest isi cunoaste limitele competentelor si nu le poate generaliza si ar zice imediat "Entschuldigung! Ich kann es nicht machen!".

Si daca asa va fi cinstit, abil sa nu uitam ca ar fi unul singur intr-o jungla si tare mi-e teama ca nu dupa multe saptamani se va intoarce infrant la Sibiu. Cred ca si domnia sa are semne de indoiala, de vreme ce, cunoscand instabilitatea politica, nu renunta la scaunul de primar tocmai ca sa nu ramana in scurt timp si fara minister, si fara primarie.

Eu nu mai cred in minuni in Romania. Si nici nu cred in puritatea politicienilor indiferent de culoare. Miscarea cu Iohannis este una de imagine, nu de bunacredinta. Lupii nu-si schimba naravurile.

Iohannis pare a fi precum o mireasa care este curtata, apreciata, elogiata (inainte de nunta), dar odata ajunga in casa soacrei, se schimba viata. Ramane de vazut! Mult succes!
Mihai Copaceanu este psiholog.
http://www.ziare.com/klaus-johannis/primar-sibiu/invitatii-ziare-com-mihai-copaceanu-opinia-un


Iohannis: In timpul vietii noastre, Romania nu va fi ca Germania; e o iluzie

Primarul municipiului Sibiu, prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, face o comparatie intre Germania si Romania, evalueaza calitatile turistice ale orasului pe care il conduce si evita sa spuna unde se va vedea peste trei ani.

Edilul sibian, aflat la al 13-lea an de mandat, afirma ca a realizat "cam tot" din ce le-a promis locuitorilor orasului, dar si ca, din punctul de vedere al economiei si al ratei somajului, Sibiul sta "foarte bine".

"Nu am avut regrese in niciun an, nici macar in anii de criza si multe firme care s-au stabilit in Sibiu in ultimii ani s-au apucat de lucrari de extindere. (...) Somajul in municipiul Sibiu este in continuare foarte mic (...), nu este o tema somajul in municipiul Sibiu, ceea ce arata ca sunt suficiente locuri de munca pentru sibieni", a declarat Iohannis.

Acesta da vina pe "situatia generala economica" pentru faptul ca nu au mai aparut noi investitori in Sibiu, subliniind insa ca orasul este "intre primele locatii" din Romania in ce priveste destinatiile turistice din anul 2013.

"S-a vazut in toate publicatiile de specialitate, inclusiv in publicatii internationale care in ultimii ani constant ne situeaza la cel mai romantic, cel mai recomandat, lucru care confirma ca am mers pe un drum bun in promovarea Sibiului. Acum, in ce pozitie suntem in Europa, dintre toate localitatile, este greu de evaluat, dar toate aceste aparitii in publicatii prestigioase arata ca ne indreptam vertiginos spre partea de sus a clasamentului", a spus primarul.

Unde se vede Iohannis peste trei ani

Intrebat unde se vede peste trei ani - primar in continuare, sef de regiune sau prim-ministru, prim-vicepresedintele PNL a raspuns: "Asta vom vedea. Ce va fi peste trei ani, vom putea discuta peste doi ani mai bine. Acum sunt prea multi factori care greu pot fi evaluati".

Cu toate acestea, edilul a recunoscut ca nu vrea sa paraseasca orasul si ca are "aceeasi dorinta de a ramane in Sibiu", adaugand ca "este foarte devreme" sa se gandeasca daca orasul poate fi capitala regionala.

Comparatie Romania-Germania

Klaus Iohannis crede ca sunt multe lucruri asemanatoare intre Romania si Germania: "Daca Romania este tara membra a UE, foarte multe lucruri sunt la noi la fel ca la ei. Si vor fi din ce in ce mai multe", insa recunoaste si diferentele dintre cele doua tari.

"Este putin probabil sa credem ca vom prinde, pe timpul vietii noastre, timpurile in care noi vom avea acelasi venit pe cap de locuitor ca si cei din Germania, sau acelasi nivel de realizare a infrastructurii rutiere, sau altele. Este o iluzie. Ceea ce putem sa facem si trebuie sa facem este sa ajungem la un nivel de trai acceptabil si poate sa ajungem la micsorarea deosebirii dintre Europa de Vest si Romania, dar sa numaram in ani decalajul, dupa mine, nu face nici un sens. Cred ca tine mai degraba de zona bancurilor", a punctat primarul, care a sustinut ca isi doreste sa imbatraneasca in Sibiu.

Intrebat care este cea mai scurta distanta, in politica, intre doua puncte A si B, prim-vicepresedintele PNL a raspuns: "Cea mai scurta legatura intre A si B in termeni de geometrie clasica este dreapta, dar daca vrem sa trecem in zona mai practica, cel mai scurt drum intre A si B este cel cunoscut".

Totodata, Iohannis a recunoscut ca este un politician al compromisului "atunci cand este rezonabil": "Nu poti face politica fara compromisuri". In schimb, a afirmat ca "e bine ca un politician sa aiba principii putine si sanatoase, fiindca daca are prea multe si prea artificiale, ajunge cam repede sa si le incalce".

Nu in ultimul rand, intrebat daca spera la mai mult, odata ce este deja primar si prim-vicepresedinte PNL, edilul sibian a raspuns: "Nu am astfel de sperante si nici nu visez la mariri pe functii. La varsta la care am ajuns, daca ai vrut sa obtii ceva, ai obtinut. Orice altceva este poate un bonus, dar nu ceva ce trebuie neaparat".

http://www.ziare.com/klaus-johannis/pnl/iohannis-in-timpul-vietii-noastre-romania-nu-va-fi-ca-germania-e-o-iluzie-1240866


DENUNT PENAL impotriva lui Johannis si a organizatiei “naziste” a primarului Sibiului

klaus

Preşedintele executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”, Florin Dobrescu, a declarat că va iniţia un denunţ penal împotriva lui Klaus Johannis şi a Forumului Democrat al Germanilor din România, în baza Ordonanţei 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Dobrescu acuză că organitaţia condusă de actualul prim-vicepreședinte PNL şi-a asumat calitatea de continuatoare a Grupului Etnic German, organizaţie de tip hitlerist dinainte de 1944, pentru a pune mâna pe bunurile imobiliare ale acestuia din întreaga Transilvanie şi din Banat.
“În timp ce liderul PNL, Crin Antonescu a iniţiat o lege pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor legionare, acelaşi PNL are în funcţia de prim-vicepreşedinte pe liderul unei organizaţii ce-şi asumă continuitatea unei structuri naziste. O probă de ipocrizie mai mare ca asta nu am văzut.
Mişcarea Legionară, care a fost absovită de anchetele preliminare de la Nurnberg de acuzaţia de fascism sau colaboraţionism, urmează să fie interzisă, în timp ce urmaşii organizaţiilor eminamente naziste zburdă în voie şi mai sunt onoraţi şi cu demnităţi în statul român.
Voi iniţia un denunţ penal împotriva lui Klaus Johannis, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă Guvernamentale 31/2002, respectiv constituirea de organizaţii de tip fascist şi antisemit. Nu eu o spun, el a asumat-o atunci când s-a declarat continuator al Grupului Etnic German. Chiar dacă a făcut asta pentru o uriaşă afacere imobiliară, Stampila Grupului Etnic German nazist de la care se revednica Klaus Ioahannisadică revendicarea patrimoniului GEG. Asta cel mult poate fi o circumstanţă agravantă.
Noi avem hotărâri judecătoreşti care atestă că nu putem fi consideraţi fascişti, şi totuşi Antonescu ne pune în ilegalitate, în timp ce PNL îi promovează pe continuatorii naziştilor, cei care i-au băgat în lagăre pe bătrânii noştri”, a mai declarat Florin Dobrescu.

Grupul Etnic German a fost o structură organizată după model hitlerist, adevărata coloană a V-a a Germaniei în România, stat în statul român în perioada celui de-al doilea război mondial. Promovau ideile rasiale şi ateismul partidului lui Hitler, desfăşurând activităţi contrare intereselor statului român, iar simbolul lor oficial era zvastica. Totul era tras la indigo după ceea ce se întâmpla la Berlin.
Dizolvată după 1945 în baza unei prevederi a convenţiei de armistiţiu din 1944, care prevedea desfiinţarea tuturor organizaţiilor naziste şi fasciste, patrimoniul ei a fost trecut în proprietatea statului român.
După 1989, fondatorii Forumului Democrat al Germanilor din România au revendicat proprietăţile imobiliare ale Grupului Etnic German, în calitate de continuator al acestuia. Cu excepţia ziarului Justiţiarul, nimeni nu a ridicat obiecţia conform căreia aceste bunuri erau revendicate în numele unei organizaţii naziste.
Cercetătorul Victor Dogaru, autorul unei lucrări despre extrema dreaptă în România interbelică, are meritul de a fi scos din arhive documentele referitoare la Grupul Etnic German şi la caraterul hitlerist al acestuia, punându-le la dispoziţia publicului în toamna anului trecut.Stampila Grupului Etnic German nazist de la care se revednica Klaus Iohannis. De pe Buciumul    autor: FrontPress

Antonescu loveste cu Klaus Johannis in Ponta

După aventura cu înscrierea lui Gigi Becali în PNL, care nu a putut fi îngurgitată de către unii lideri ai partidului, datorită imprevizibilelor declaraţii ale patronului stelist, Crin Antonescu punctează la scor faţă de adversarii săi şi-l bagă pe primarul neamţ al Sibiului în funcţia de prim-vicepreşedinte.
Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat, miercuri, că va cere Consiliului Naţional Executiv al partidului o derogare de vechime astfel încât primarul Sibiului, Klaus Johannis, proaspăt devenit membru PNL, să poată candida la o funcţie de conducere în cadrul Congresului partidului care debutează vineri. Înscrierea lui Klaus Johannis în PNL, pe lângă faptul că e o mutare de imagine care-l bagă în corzi pe adversarul intern C.P. Tăriceanu, e mai degrabă o mutare de şah la adresa premierului Victor Ponta. Intrarea lui Klaus Johannis în PNL e şi o manevră cu consecinţe internaţionale, deoarece se ştie că primarul Sibiului e un apropiat al factorilor politici şi al marilor industriaşi germani, care au pus oraşul ardelean pe harta Europei.
Dar mai mult decât atât Crin Antonescu face o mutare de şah la adresa premierului PSD. Pentru prima oară în alianţa USL, liderul liberal preia iniţiativa. Până acum Victor Ponta avea iniţiativă, se bucura nestingherit de deliciile puterii, în concupiscenţă şi compromisuri cu preşedintele Traian Băsescu, conform “pactului de neagresiune” semnat cu acesta la alegerile parlamentare. Ponta manevrat în subterane cu Iliescu şi Năstase pentru o eventuală candidatură a doctorului Sorin Oprescu la prezidenţiale.
Acum, prin intrarea în PNL a lui Klaus Johannis, liderul Crin Antonescu mai face şi declaraţia că acesta ar putea fi bun de premier, atacându-l direct pe premierul în funcţie Victor Ponta, care clevetea prin crâşme dâmboviţene cu prietenul său acoperit de la SRI Sebastian Ghiţă cum să muşte analiştii de opinie PNL-ul la RTV. Adică îi spune pe româneşte Crin Antonescu acestuia, că dacă va ieşi preşedinte nu e neapărat obligatoriu să-l numească premier pe pesedistul Ponta, ci pe neamţul liberal Klaus Johannis. E o mutare inteligentă pentru PNL, care aminteşte de propunerea de acum trei ani de premier de la prezidenţiale şi de proiectul cu Mircea Geoană, de care mulţi pesedişti sătui de mitomanul copy-paste Victor Ponta îşi aduc aminte cu nostalgie.
Intrarea lui Klaus Johannis în PNL înseamnă şi începutul vizibil al ruperii USL, o provocare de şah mat a lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta, debarcat după 2014 din funcţia de premier pe motiv de “Dottore”. Bineînţeles pentru români aceste permutări politice nu înseamnă nimic din punct de vedere economic şi al creşterii nivelului de trai. Românii sărăcesc în continuare şi au ajuns să privească la vecinii bulgari cu jind şi invidie cum reuşesc să-şi facă ordine în ţară şi să înlăture guvernul corupt. Între timp la noi opoziţia pendulează tragic între scamatorul mitoman Dan Diaconescu şi “steaua fără nume” a preşedintelui, blonda de la Drept, Elena Udrea. De Ionuţ Ţene - NapocaNews

Un nou termen in procesul dizolvarii “partidului legionarilor”

Miercuri a fost un termen şi o nouă amânare în procesul deschis de Procuratură pentru dizolvarea Partidului Totul pentru Ţară, o formaţiune politică înfiinţată în 1993 de bătrâni legionari şi foşti deţinuţi politici din timpul regimului comunist, dar nu numai. În ultimii doi ani partidul a făcut obiectul a două procese pentru scoaterea în afara legii şi un dosar penal pentru acuzaţia de “fascism”.
“Instanta începe sa ia în considerare probele apărării și devine tot mai clară acțiunea consecventă a Parchetului de hărţuire și abuz, din 2007  încoace, împotriva TPT. Ca în cântecul popular muntenesc: “Uite-al dracu că nu moare, / Că tot mai dă din picioare…”, această nucă tare se încăpățânează să existe, în ciuda lamentaţiilor comisarilor de la Institutul Elie Wiesel sau Bruxelles”, a declarat Florin Dobrescu, unul dintre liderii formaţiunii.
Acesta se arată optimist şi în cazul în care partidul ar fi într-un final dizolvat de autorităţi. “În fond, ce este TPT dincolo de un număr în Registrul Partidelor? Totul pentru Ţară este o stare de spirit, o comunitate alcătuită din oameni uniți de o credință, de un ideal înalt, pecetluit cu sângele a mii de martiri și transmis nouă de bătrânii legionari care au supraviețuit, predându-ne legământul lor. Un grup de oameni legați de sentimente de prietenie, camaraderie, pentru care nu există lege să o poată dizolva. Indiferent de titulatură, personalitate juridica sau statut, acești oameni merg înainte, hotărâți, în marșul lor, îndeplinindu-şi menirea în societatea românească. Până atunci însă, urăm Procuraturii, Guvernului și Institutului Elie Wiesel, mult succes și mai ales răbdare în noul sport național numit ‘dizolvarea legionarilor’”, a mai spus Florin Dobrescu. Sursa: FrontPress.ro

Florin Dobrescu a scris:
1. Noi nu am spus până acum nimic. Dar în momentul în care liberalii interzic Mişcarea Legionară, care nu a fost considerată fascistă la Nurnberg, în timp ce omul nr. 2 în PNL este continuatorul asumat al unei organizaţii eminamente naziste, atunci nu putem să mai stăm cu mâinile încrucişate. OUG31/2002 interzice fascismul, or GEG a fost eminamente nazist. Dacă vor lege, să aplice legea întâi pt ei.
2. Istoria e clară: Mişcarea Legionară a fost tratată de nazişti în ultimul hal. L-au sprijinit pe Hitler să ne înlăture de la guvernare în ian. 1941. Au acceptat prigoana acestuia împotriva noastră şi exterminarea legionarilor. Câteva mii de lideri legionari refugiaţi în Reich au fost ţinuţi ani de zile în lagăre alături de evrei, comunişti, polonezi etc.. Când Horia Sima a plecat în Italia să discute cu Ducele, acesta l-a tratat ca pe un golan, l-a predat Gestapoului, iar Hitler l-a băgat în lagăr în regim dur. La 26 august 44, când nu se mai puteau bizui decât pe noi, Himler şi ceilalţi i-au primit pe Horia Sima, Corneliu Georgescu şi Iasinschi ca pe nişte boschetari.
N-am înţeles. Ce vreţi să spunem noi despre nazişti? Ce motive avem să vorbim frumos despre ei după asemenea tratamente?
Mişcarea Legionară s-a delimitat total de ei.
http://www.frontpress.ro/2014/02/fascistii-lor-sunt-mai-buni-denunt-penal-impotriva-lui-johannis-si-a-organizatiei-naziste-a-primarului-sibiului.html


Klaus Iohannis, hai liberale sau hai liberare că vreau să devin mare ?

Klaus Iohannis a renunţat la funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), după ce a devenit, peste noapte, liberal, dar nu aşa unul insignifiant, ci liberal din soiuri selecţionate, al doilea după ăl’ mai mare liberal din România, Crin Antonescu. Dar, deşi devenit prim-vicepreşedinte al PNL-ului, a rămas şi membru FDGR, că cică acesta nu-i partid. Nu o fi el partid, dar a candidat pentru Primăria Sibiu din partea FDGR-ului, nu a fost un candidat independent, scăpând astfel de obligaţia de a strânge mii de semnături pentru depunerea candidaturii! Chiar aşa, Ludovic Orban, ungur după tată şi mare şef tot la PNL, de ce nu se înscrie el şi în UDMR, dacă tot se poartă bigamia de partid? Şi ce importanţă mai are, că-i Iohannis este şef la FDGR sau la PNL? Fiindcă Herr-ul acesta de la  Sibiu reprezintă tot interesele Germaniei, care conduce toată Europa, aşa cum şi-a dorit Hitler. De fapt, Sibiul (Hermannstadt, cum îi place primarului sas să-l numească) nici nu mai aparţine României, decât teoretic, nemţii având grijă să care în Germania până şi ţiglele de pe case sau pavajul vechi (piatra cubică) pe care un acolit de-al lui Iohannis, tot sas, pe nume Werner Keul se spune că ar fi vândut-o în Vaterland cu un euro bucata! Cum saşii au pus mâinile  şi pe muzeul Brukenthal, total ilegal şi cu complicitatea lui Iorgulescu, fostul ministru liberal al Culturii, să nu ne mai mirăm dacă, după caldarâm, vor lua drumul Germaniei şi tablourile de valoare. Pe unul dintre ele a pus deja stăpânire primarul , expunându-l în propriul birou. Cultură cu circuit închis, la fel ca şi cea promovată de Capitala Culturală a Europei, titlu onorific acordat Sibiului în 2007. Cetăţenii de rând nu au acces la viaţa culturală a oraşului, ei fiind la cheremul Führer -ului local, care le mai aruncă, din când în când câteva  firmituri cu aromă de cultură concretizate prin concerte „moca” ale unor trupe „prăfuite” în Piaţa Mare. De exemplu, cele două concerte ale celebrei Scala din Milano nu au putut fi urmărite la Sibiu, în anul de graţie 2007, decât de 50 (cincizeci!!!) de simpli muritori.La spectacol au avut acces doar protipendada germană (aristocraţia săsească, la fel ca în Evul Mediu !), acoliţii lui Iohannis şi câţiva politicieni de la Bucureşti, pentru care a fost pusă la dispoziţie o cursă aeriană charter, pe bani de la buget, adică pe banii fraierilor contribuabili. Aşa că nu vă mai miraţi de dispreţul sibienilor pentru „miticii” din Bucureşti, ură întreţinută permanent de scribălăii presei locale. De fapt, aici a prins cel mai bine propaganda secesionistă a lui Sabin Gherman, autorul al „celebrului” articol „M-am săturat de România!”, care militează şi acum pentru secesiune şi aşa-zisa „independenţă” a Ardealului de pe postul de televiziune „Transilvania”. Dacă mâine ar avea loc un referendum la Sibiu pe tema separării Ardealului de România, punem pariu că aproximativ 77 %, acelaşi procent care a votat anul trecut pentru reinstalarea primarului sas, ar vota afirmativ, adică pentru autonomie!
Cât a fost PNL-ul la putere, cu Tăriceanu premier, Klaus Iohannis nu a avut greţuri să facă afaceri nu doar cu liberalii „culturnici”, de teapa ăluia cu părul vopsit, Iorgulescu, dar şi cu lideri ai PDL-ului.  Unul dintre aceştia, fost primar şi el, este Adriean Videanu. Acesta a derulat afaceri cu Iohannis, „MARMOSIM” , firma primarului Capitalei, înlocuind cu dale piatra cubică mătrăşită de Keul în Germania.Nu este exclus ca Adriean, primarul şi ulterior ministrul minune să-l fi şantajat pe ăstălalt primar, deoarece dispunea de bilanţul infracţional al lui Klaus Iohannis, acesta fiindu-i pus la dispoziţie, în luna septembrie, anul 2004, chiar de către publicaţia noastră. Documentele respective, care constituiau probe incontestabile privind infracţiunile comise de numitul Iohannis pe o perioadă de 14 ani (1990-2004), i-au fost înmânate lui Videanu la sediul central al firmei „MARMOSIM” din Bucureşti, Calea 13 Septembrie.
Mai sunt şi alţi lideri locali PDL care au făcut afaceri cu primarul sibian, unul „forjat” tare pe imobiliare, a se citi: „ţepe imobiliare”, axate pe retrocedări frauduloase cu falşi proprietari şi succesori „din franzelă”. Dintre oamenii de afaceri germani, apăruţi ca ciupercile după ploaie, imediat după prima înscăunare a lui Klaus Iohannis din anul 2000, majoritatea sunt masoni şi câţiva au legături cu serviciile secrete germane. În horă s-au prins şi politicieni germani sau austrieci, cea mai vizibilă câţiva ani de-a rândul fiind vicepreşedinta Parlamentului german, Susanne Kastner, un soi de consilier personal şi agent electoral pentru Iohannis. Aceasta a susţinut-o permanent pe Monica Macovei, care l-a protejat pe sasul infractor pe toată perioada mandatului de ministru al Justiţiei.După aceea a urmat, la „timona” Parchetului General, doamna procuror general Laura Kövesi, de la Sibiu, ajunsă la vârf tot pe filieră PDL. Aceasta acontinuat „politica” de protejare şi muşamalizare a dosarelor de urmărire penală pe numele primarului sibian.
Acum, Klaus Werner Iohannis s-a „liberat” din funcţia de neamţ-şef, renunţând la funcţia de preşedinte al FDGR-ului şi a devenit liberal, mare „patriot român”, prim-vicepreşedinte la un partid, care mai este şi NAŢIONAL, pe lângă liberal! El, măreţul Führer local, care nu a participat niciodată la evenimentele anuale de la Sibiu din 1 Decembrie, dedicate Zilei Naţionale! El, măreţul „cîrmaci”, care nu acordă audienţe românilor! Dar, interesul poartă fesul, chiar dacă purtătorul de fes mai are şi chimir românesc peste pantaloni scurţi tirolezi şi stegul secuiesc în mână, că aşa-i cu multicultralismul balcanic! Dacă nu şi-a văzut visul de a ajunge preşedintele României sau „măcar” premier, Klaus Iohannis doreşte, fiind împins de la spate şi de interesele Germaniei, să ajungă guvernatorul Transilvaniei. După baronul guvernator Samuel Brukenthal, musai să urmeze guvernatorul Klaus Werner Iohannis, un altfel de… baron!   Justiţiarul sibian   Posted by    http://sibiu.justitiarul.ro/

Klaus Iohannis, succesorul organizatiei naziste Deutsche Volksgruppe – Grupul Etnic German. Ziaristi Online publica DOCUMENTELE NAZISTILOR


Klaus-Johannis-nazistul bun
Prin tertipuri juridice, Klaus Iohannis a reusit sa devina succesorul celei mai mari organizatii naziste din Romania, Deutsche Volksgruppe, cu o avere imobiliara considerabila, plasata acum sub aripa Germaniei “democrate”. Faptul este incalificabil, tinand cont ca Miscarea Legionara, spre exemplu, sau succesorii de drept ai liderului acesteia, Corneliu Zelea Codreanu, nu au reusit sa recupereze nici macar un ac din averea legionarilor, desi aceasta organizatie nu a fost condamnata la Nuremberg. Mai mult, organizaţia nazista a carei succesor a devenit Klaus Iohannis a fost desfiintata nu de comunisti ci chiar de Regele Mihai, prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944. Ori, cand devii succesorul de drept al unei organizatii de acest gen iti asumi inevitabil si politica extremista a ei, impreuna cu toate actele ei antinationale. Organizatia nazista Deutsche Volksgruppe numara 500.000 de membri si avea o politica anticrestina si antiromaneasca – sustinand separarea unor regiuni de Romania -, motiv pentru care s-a aflat permanent in atentia servicilor speciale romanesti si a Maresalului Ion Antonescu. Ziaristi Online publica Decretul Regelui Mihai si numeroase documente din Arhiva Nationala, culese de cercetatorul Victor Dogaru, si infatiseaza mai jos toate ilegalitatiile comise de catre Klaus Iohannis, dezvaluite de publicatia sibiana “Justitiarul”, acte pe care liderii PNL si PSD ca si presedintele Traian Basescu sau organizatiile evreiesti le trec cu vederea desi nicaieri in Europa un partid sau o organizatie nu a putut recupera bunurile Partidului Nazist. De ce este tolerat “nazistul bun” Klaus Iohannis? Aceasta este intrebarea… la care vom raspunde in articolele noastre urmatoare. Iata documentele:
Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German (I)
La Sibiu s-au restituit licee, şcoli, grădiniţe, filarmonica şi un cămin de bătrâni către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul...
La Sibiu s-au restituit licee, şcoli, grădiniţe, filarmonica şi un cămin de bătrâni către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German de către primarul Klaus Iohannis. Acesta se  afla în conflict de interese, fiind primar şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la vremea respectivă. Aceste abuzuri în serviciu şi evidentul conflict de interese au fost şi sunt trecute, în continuare, cu vederea de autorităţile române.
Scurt istoric: Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a devenit oficial succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German printr-o sentinţă a Judecătoriei Sibiu
    În data de 26 februarie 2007, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local FDGR), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23. Iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”, adică, să priceapă toată lumea, recunoaşterea în mod oficial, fără echivoc, a continuării doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German nu doar în România, ci pe întregul continent european, înaintea şi pe parcursul desfăşurării celui de al Doilea Război Mondial.
Hans Klein 1jpgHans Klein2Hans Klein 3pg

           Maria Morar, judecătoarea iresponsabilă care a reactivat o organizaţie hitleristă
Incompetenţă, corupţie, carierism sau din fiecare câte puţin? Sunt întrebările care îţi vin în minte atunci când parcurgi Sentinţa civilă nr. 2790, din 28 mai 2007, emisă cu nonşalanţă de către judecătoarea Maria Morar.
hotarare-FDGR-1jpghot. fdgr 2_n
Deşi pomeneşte Legea nr. 485 din anul 1944, doamna judecător face abstracţie de conţinutul acestei legi, pe care probabil nici măcar nu s-a obosit să o citească. Mai mult, dânsa a nesocotit până şi Constituţia României, care prevede la art. 11, alin. (1): „Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte”. Statul român a fost parte semnatară a Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , care prevedea, la articolul 15, dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc, ori Grupul Etnic German, dizolvat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie, dar reactivat de judecătoarea Maria Morar prin Sentinţa civilă nr. 2790, a fost exact o astfel de organizaţie! Pentru informarea doamnei judecător şi pentru cultura sa generală, chiar Convenţia de Armistiţiu a fost cea care l-a obligat pe regele Mihai să emită Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie.
Ca să vă faceţi idee de gradul de educaţie al unora dintre cei care ne judecă… Declaraţia de avere scrisă de mânuţa doamnei judecător în anul 2007 pare o schiţă umoristică de-a lui Caragiale.
Declaratie de avere MM_Page_1Declaratie de avere MM_Page_3
Sare în ochi, în primul rând, caligrafia, care pare să aparţină unei persoane mai în vârstă, cam aşa, la vreo 80 de anişori. Dar, distractiv şi trist în acelaşi timp este modul în care a completat rubricile doamna judecător Maria Morar. Astfel, reiese că preşcolara Teodora Morar a fost  câştigată la ruletă, din moment ce este trecută la rubrica „Venituri din premii şi din jocuri de noroc”. Doamna nici măcar nu ştie unde lucrează, fiindcă la sursa venitului este trecut Tribunalul Sibiu, deşi dânsa activează în cadrul Judecătoriei. Soţul, Morar Nicolae, este trecut de două ori, în rubrici aiurea. Uite cine ne judecă! O persoană care nici măcar nu este capabilă să completeze corect un formular banal, dar are puterea de a decide soarta altora!
Totuşi, doamna judecător Maria Morar doreşte să se perfecţioneze, să promoveze în ierarhia profesiei pe care şi-a ales-o. Aşa că participă, ca orice magistrat de carieră care se respectă şi doreşte să promoveze, la cursuri de perfecţionare. Aşa că primăvara anului 2010 a întâmpinat-o pe doamna judecător, cu liliecii înfloriţi, hăt departe, la Bârlad. Mai precis, în perioada 5 – 7 mai 2010, doamna Maria Morar a participat la un seminar cu tema… Suspans! … Atenţie!… Titlul seminarului organizat de către Institutul Naţional al Magistraturii a fost: Restituirea imobilelor preluate abuziv. Bingo! Păi, doamna judecător era gata „specializată”, deoarece cu trei ani înainte, în 28 mai 2007, a emis Sentinţa civilă nr. 2790 prin care a dat liber la restituiri imobiliare „cu legea pe lege călcând”! Dar, dânsa se specializează permanent, că, cine ştie, poate ajunge cândva ministrul Justiţiei şi va putea să retrocedează întreg Ardealul. Dacă-l va avea şi pe Iohannis şef, ca prim-ministru, atunci să fiţi siguri că aşa se va întâmpla.
Klaus Iohannis şi Hans Klein, doi saşi care şi-au dorit să devină urmaşi ai hitleriştilor!
Ulterior, cei care au formulat Cererea de chemare în judecată au încercat să salveze aparenţele invocând că au fost interesaţi doar de bunurile patrimoniale ale respectivei organizaţii naziste, imobile care au fost confiscate prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, emis de regele Mihai, prin care fusese desfiinţată şi organizaţia nazistă respectivă. Dar, prin sintagma „succesor în drepturi” nu poţi să soliciţi calitatea de „moştenitor” al cuiva, indiferent că eşti persoană fizică sau juridică şi să încerci să succezi doar lucrurile bune, iar de cele negative să faci abstracţie! Din moment ce F.D.G.R. s-a declarat „succesor în drepturi”, atunci automat a preluat şi doctrina „decedatului” Grup Etnic German la ale cărui bunuri râvneşte!
Pe baza sentinţei iresponsabile a Judecătoriei Sibiu nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, care a admis calitatea de succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German pentru FDGR, această organizaţie etnică nici măcar nu mai trebuie să se judece prin instanţe, atunci când doreşte să obţină un imobil. După 28 mai 2007 era suficientă doar o decizie a primărie semnată de primarul Iohannis pentru ca imobilul respectiv să devină proprietatea FDGR-ului, unde preşedinte, la nivel naţional, era… tot IohannisCităm din publicaţia sibiană „Tribuna”, articolul intitulat „Clădirea Căminului de pe Coşbuc, retrocedată Forumului” (http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/cladirea-caminului-de-pe-cosbuc-retrocedata-forumului-51370.htmldin data de 25 mai 2010: „Clădirea în care funcţionează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu, de pe strada George Coşbuc, a fost retrocedată Forumului Democrat al Germanilor din România – Organizaţia Sibiu, care o va închiria Căminului pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului.” Aşa s-a întâmplat şi cu imobilul situat în str. George Coşbuc nr. 20, unde funcţiona Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu. Referitor la decizia de retrocedare şi la închiriere, cităm în continuare din acelaşi articol publicat în ziarul local „Tribuna” din data de 25 mai 2010: „Imobilul i-a revenit fostului proprietar, FDGR Sibiu, printr-o decizie de anul trecut, iar în şedinţa Consiliului Local de vineri consilierii vor vota contractul de închiriere a clădirii şi a terenului. Practic, dacă proiectul se aprobă, Căminul va funcţiona în continuare pe strada George Coşbuc, iar Serviciul Public Căminul pentru Persoane Vârstnice, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, va plăti o chirie lunară de 10.318 lei.”
Alte clădiri, de la Sibiu, retrocedate sau în curs de retrocedare către FDGR în calitate succesor al organizaţiei naziste grupul Etnic German din România: clădirea Filarmonicii, Decanatul Facultăţii de Medicina, Liceul Agricol, Şcoala nr. 12 şi multe altele în municipiul şi în judeţul Sibiu.
Lista imobilelor aflate în curs de retrocedare
Solicitanţi: Biserica Evanghelică C.A. din România
FDGR Sibiu
Sibiu
  • str. Avram Iancu, nr. 10
  • str. Avram Iancu, nr. 14
  • str. Ocnei, nr. 3
  • Aleea Filosofilor nr. 16*
  • str. Nicolae Bălcescu, nr. 30
  • str. Nicolae Bălcescu, nr. 45
  • Piața Mare, nr. 8
  • Piața Mare, nr. 9
  • str. General Magheru, nr. 16*
  • str. General Magheru, nr. 18
  • str. General Magheru, nr. 19*
  • str. Arhivelor, nr. 1
  • str. 9 Mai, nr. 47
  • str. Tipografilor nr. 18
  • str. Tipografilor, nr. 1 – solicitată de FDGR Sibiu
  • str. Constituției, nr. 22* (solicitată de FDGR Sibiu)
  • str. Cetății, nr. 1 (clădirea Muzeului de Istorie Naturală) – solicitată de FDGR Sibiu
  • str. Pompeiu Onofrei, nr. 7 – solicitată de FDGR Sibiu
Cisnădie

  • str. Cetății, nr. 17*
  • str. Măgurii, nr. 5*
  • str. Cetății, nr. 19*
Mediaş

  • str. Avram Iancu nr. 18* (clădirea Liceului ”Axente Sever” Mediaș)
Sursa: Interpelare semnată de deputatul Ovidiu Ganţ
Adresele marcate cu * reprezintă clădiri care nu sunt incluse în patrimoniul naţional
O altă serie de imobile au fost deja retrocedate Bisericii Evanghelice, inclusiv muzeul Brukenthal şi liceul Brukenthal, deşi biserica evanghelică îşi donase şi ea întreaga avere grupului Etnic German în data de 11 august 1942! Atunci s-a semnat Convenţia Generală privind Reglementarea Relaţiei dintre Biserica Evanghelică de Confesiune Augsburgiană şi Etnicii Germani din România, prin care s-a hotărât trecerea averii fostei „Universităţi săseşti” (desfiinţată de Curtea Regală a României în 1 iunie 1937 pentru că funcţiona abuziv ca un „stat în stat”) la Grupul Etnic German. „Convenţia” este semnată de episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Wilhelm Stäedel şi Andreas Schmidt – liderul Grupului Etnic German (Volksgruppenfuhrer) din Braşov. Documentul prin care Biserica Evanghelcică C.A. şi-a pus la dispoziţia Grupului Etnic German întreaga avere poate să fie citit aici:
retocedari001retocedari002
Culmea este că în procesele avute cu Biserica Evanghelică din Sibiu, locatarii unor imobile revendicate de către reprezentanţii bisericii respective au câştigat în instanţă, în timp ce alţii au pierdut, deşi – culmea! – era vorba despre acelaşi imobil revendicat. Cei care au câştigat au prezentat instanţelor de judecată un precedent din justiţie, document pe care-l reproducem şi noi:
retocedari004retocedari005
După cum se observă, instanţa a invocat chiar Convenţia din 1942 prin care biserica saşilor transivăneni şi-a transferat întreaga avere Grupului Etnic German pe baza considerentelor ideologice naziste.
Acesta este Hans Klein, pe vremea când era consilier. Veşnic cu mâna pe sus  ca să aprobe proiectele şefului său de la FDGR, Klaus Iohannis. La Sibiu doar primarul propune proiecte de Hotărâri ale Consiliui Local, singurul rol al consilierilor fiind doar de maşină de vot care să mimeze democraţia.
Acesta este Hans Klein, pe vremea când era consilier. Veşnic cu mâna pe sus ca să aprobe proiectele şefului său de la FDGR, Klaus Iohannis. La Sibiu numai primarul propune proiecte de Hotărâri ale Consiliui Local, singurul rol al consilierilor fiind doar de maşină de vot care să mimeze democraţia.
Klein Hans s-a făcut vinovat, la momentul înaintării Cererii de chemare în judecată, de comiterea infracţiunii de conflict de interese, deoarece acesta era şi membru în Consiliul Local pe care l-a chemat în judecată! Concret, a chemat în judecată municipiul Sibiu, reprezentat de primarul Iohannis Klaus Werner (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Klein Hans) din totalul de 23. Adică,acţiunea civilă revendicativă depusă în instanţa judecătorească de către F.D.G.R., unde Klaus Iohannis era preşedinte la nivel naţional, era îndreptată împotriva municipiului Sibiu, reprezentat prin primarul Klaus Iohannis şi împotriva Consiliului Local alcătuit în majoritate tot din membri FDGR. Practic, FDGR s-a dat singur în judecată! „Normal” că procesul a fost câştigat, din moment ce pârâţii (unii si aceiaşi cu „pârâcioşii”) nu s-au prezentat în instanţă, interesul lor fiind ca să se admită cererea depusă de Klein Hans, acesta fiind împins de la spate în demersul său de către şeful său suprem pe linie de F.D.G.R., Iohannis Klaus Werner. În ceea ce priveşte conflictul de interese, acesta este evident la Klein Hans, care atunci când a chemat în judecată Consiliul Local Sibiu a făcut abstracţie că şi el făcea parte din acel Consiliu Local. La fel şi Iohannis Klaus Werner, care ştia de intenţia subalternului său, atât în raport de administraţie locală sibiană, cât şi în organizaţia FDGR, se face vinovat de acelaşi conflict de interese. În plus, Iohannis Klaus Werner este vinovat şi de abuz în serviciu, deoarece în calitatea sa de primar al municipiului Sibiu nu a făcut demersurile necesare pentru ca municipiul Sibiu să fie apărat corect în instanţă şi nici nu a atacat sentinţa civilă a Judecătoriei Sibiu nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, aceasta rămânând definitivă.
Menţionez că am aflat târziu despre procesul desfăşurat în anul 2007, deoarece totul s-a făcut pe ascuns, fără ca opinia publică să afle de acele demersuri declanşate de FDGR în instanţă. Ca urmare am depus următoarea plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, înregistrată cu nr. 425/P/2010 în data de 24 iunie 2010:
„Domnule Prim Procuror, Subsemnatul Marinescu Marius Albin, domiciliat în municipiul Sibiu, str. …, ap. …, judeţul Sibiu, telefon nr. …, formulez prezenta  plângere penală împotriva făptuitorului Forumul Democrat al Germanilor din România, cu sediul în municipiul Sibiu, str. G-ral. Magheru, nr. 1-3, nr. 29, judeţul Sibiu, persoană juridică română de drept privat şi împotriva  reprezentanţilor acestuia, numiţii Iohannis Klaus Werner, preşedinte al organizaţiei, la nivel naţional şi Klein Hans, preşedintele organizaţiei municipale Sibiu, pentru săvârşireainfracţiunii de  constituire a unei organizaţii cu caracter fascist. Motivele plângerii:
În fapt, în data de 27 februarie 2007, Hans Klein, în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23. Numitul Hans Klein a solicitat prin acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu următoarele, citez: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”.
Grupul Etnic German a fost înfiinţat imediat după Dictatul de la Viena. El exista şi în alte ţări cu minoritate germană: Franţa (Alsacia), Polonia (Silezia), Cehoslovacia (Sudeţi). Scopurile acestor Grupuri Etnice Germane (celebra Coloana a V-a a lui Hitler) erau: propaganda nazistă, sabotajele economice, acţiunile diversioniste în spatele frontului, „intoxicarea” şi dezinformarea populaţiei majoritare din ţările respective. Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României.
Instanţa a admis cererea preşedintelui organizaţiei F.D.G.R. (municipiul Sibiu) Hans Klein, iar sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, nu a fost atacată de nimeni şi a rămas definitivă. Aşa că, în mod oficial, printr-o sentinţă definitivă, Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), este succesorul unei organizaţii naziste.
Fapta constituie infracţiune conform  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Cei doi preşedinţi ai F.D.G.R. au calităţile de instigator (Iohannis Klaus Werner) şi autor (Hans Klein), deoarece aceştia prin demersurile lor au reînfiinţat o organizaţie fascistă, încălcând şi Constituţia României, care prevede la art. 11, alin. (1): „Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.” Statul român a fost parte semnatară a Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , care prevedea la articolul 15 dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc.
În dovedirea plângerii, înţeleg să mă folosesc de următoarele probe:
Cerere de chemare în judecată depusă de Klein Hans, preşedintele organizaţiei municipale Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) prin care acesta solicită recunoaşterea oficială pentru F.D.G.R. a calităţii de succesor al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe).
Sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, prin care se admite cererea formulată de petentul Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), reprezentat de Hans Klein.
hotarare FDGR 1jpgfdgr 111_n
- Convenţia de Armistiţiu din 12 septembrie 1944
Conventia de armistitiuConventia de armistitiu 2Conventia de armistitiu 3
Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944
Decret regele Mihai
numărul 6 al revistei „Justiţiarul sibian” din 22 iunie 2010, unde, în articolul scris de subsemnatul şi intitulat „Forumul democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial” (de la pagina 3 până la pagina 5) este explicată detaliat şi documentat toată istoria Grupului Etnic German din România.  http://www.justitiarul.ro/forumul-democrat-al-germanilor-din-romania-fdgr-condus-de-klaus-iohannis-se-declar-oficial-continuatorul-partidului-nazist-din-al-doilea-rzboi-mondial/
Prin prezenta solicit scoaterea în afara legii şi dizolvarea Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului României nr. 31/2002 şi cercetarea penală a numiţilor Klein Hans şi Iohannis Klaus Werner în baza aceleiaşi ordonanţe de urgenţă a Guvernului României.” http://legeaz.net/text-integral/oug-31-2001-interzicerea-organizatiilor-si-simbolurilor-cu-caracter-fascist-rasist
Plângerea penală din data de 24 iunie 2010 a fost adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Aceasta a fost însă pasată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Plângerea era îndreptată împotriva făptuitorului Forumul Democrat al Germanilor din România, cu sediul în municipiul Sibiu, str. G-ral. Magheru, nr. 1-3, nr. 29, judeţul Sibiu, persoană juridică română de drept privat şi împotriva  reprezentanţilor acestuia, numiţii Iohannis Klaus Werner, preşedinte al organizaţiei, la nivel naţional şi Klein Hans, preşedintele organizaţiei municipale Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de  constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, aşa cum se regăseşte aceasta în  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Rezoluţia, semnată de domnul procuror Blînda Tudor, care dispune NUP, a fost  enunţată la Dosar 3345/P/2010 în data de 5 mai 2011!!! Subliniem, cu indignare, faptul că cercetarea a durat unsprezece luni şi o zi!  Deci, 11 luni de „muncă” se regăsesc pe o pagină format A4 în Rezoluţia redactată şi semnată de domnul procuror Blînda Tudor Andrei.
Parchet
Împotriva acelei rezoluţii telegrafice,  o jignire adusă meseriei de procuror!, am depus următoarea plângere, în data de 28 iunie 2011, din care spicuiesc esenţialul:
Consider că Rezoluţia în cauză este neconformă cu realitate şi de aceea vă solicit reînceperea urmăririi penale împotriva făptuitorului Forumul Democrat al Germanilor din România, cu sediul în municipiul Sibiu, str. G-ral. Magheru, nr. 1-3, nr. 29, judeţul Sibiu, persoană juridică română de drept privat şi împotriva  reprezentanţilor acestuia, numiţii Iohannis Klaus Werner, preşedinte al organizaţiei, la nivel naţional şi Klein Hans, preşedintele organizaţiei municipale Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de  constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, aşa cum se regăseşte aceasta în  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Soluţia procurorului de neîncepere a urmăririi penale este greşită şi nelegală din următoarele motive:
1. Nu poate să fie solicitată recunoaşterea calităţii de succesor al unei organizaţii, solicitantul dezicându-se de doctrina acesteia, deoarece automat nu mai are cum să fi succesor (moştenitor), fiindcă nu mai  ar avea  în comun exact identitatea organizaţiei al cărei moştenitor se revendică. Crezul unei organizaţii, care se regăseşte în statutul acesteia,  indiferent că asocierea este politică sau de altă natură, îi conferă identitate proprie acesteia şi o diferenţiază de alte organizaţii.
2. În ceea ce priveşte aspectul patrimonial, invocat de subinspectorul de poliţie Dumitrescu Ciprian în Referatul din 04.01.2011, se observă clar o contradicţie între statutul F.D.G.R. , recunoscut şi prin declaraţia numitului Hans Klein,  cum că organizaţia este „constituită fără scop patrimonial” şi declaraţia aceluiaşi Hans Klein că  „F.D.G.R. este succesoarea în drepturi patrimoniale a Grupului Etnic German”.
Referat politiejpgReferat politie 2jpg
Declaratie Hans KleinDeclaratie Hans Klein2
Acest aspect contradictoriu evident a fost trecut cu vederea de către domnul procuror Blînda Tudor Andrei.
Statutul F.D.G.R., la capitolul introductiv, „Dispoziţii generale”,  la Art. 1, susţine următoarele: „Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este o asociaţie a minorităţii germane din România, organizată pe bază etnică, persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial.” Prin revendicarea drepturilor patrimoniale ale organizației hitleriste Grupul Etnic German, FDGR – Sibiu încalcă chiar propriul statut, art. 1! ( http://www.fdgr.ro/ro/statutul_organizatiei/ )
3. Mai mult, subsemnatul susţin şi argumentez că această organizaţie aşa-zis  „democratică” a fost creată premeditat  în scop revizionist. Astfel, la articolul 6, al aceluiaşi Statut F.D.G.R. sunt scrise următoarele: „F.D.G.R. este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.” Adică, fondatorii din anul 1990 al acestei asociaţii etnice (ce fel de democraţie poate să fie într-o organizaţie constituită pe criterii etnice, exclusiviste şi care participă la alegeri ca un partid politic?!) pregăteau terenul pentru revendicările lor ulterioare de succesiune după Grupul Etnic German!!! Singura problemă care a stat şi stă, în continuare, în calea planurilor acestor neonazişti este aceea că Grupul Etnic German nu a fost desfiinţat prin constrângere de către comunişti, aşa cum avocaţii FDGR sau ai Consistoriului Bisericii Evangelice C.A. au susţinut permanent, în fals, în faţa instanţelor de judecată, atunci când s-au revendicat imobile în numele celor două instituţii ale minorităţii germane. Aşa cum am arătat şi în plângerea penală iniţială: Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Comuniştii nu au făcut altceva decât să aplice acest Decret – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, care nu le-a aparţinut, ei nefiind la putere la momentul istoric respectiv.
În concluzie, solicit reînceperea urmăririi penale împotriva Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) şi a persoanelor  care-l reprezintă şi susţin,  în continuare, că cei doi preşedinţi ai F.D.G.R. au calităţile de instigator (Iohannis Klaus Werner) şi autor (Hans Klein), deoarece aceştia prin demersurile lor au reînfiinţat o organizaţie fascistă, încălcând Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
De asemenea, făptuitorii au încălcat şi Constituţia României, care prevede la art. 11, alin. (1): „Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.”  Statul român a fost parte semnatară a Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , care prevedea la articolul 15 dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc, aşa că prin sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, emisă de judecătoarea Morar Maria,  din cadrul Judecătoriei Sibiu,  care a decis că Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este succesorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German s-a încălcat până şi legea fundamentală a statului român, Constituţia.”
Am depus plângerea aceasta pe data de 28.06.2011, iar de data aceasta a fost foarte promptă Turcu Paraschiva, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a decis neînceperea urmăririi penale, eternul NUP atunci când este vorba de primarul sibian Klaus Werner Iohannis (protejat pe considerente politice, având în vedere că reprezintă interesele germane în România, iar Germania conduce U.E.) sau acoliţii lui.
Interesant este că Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a solicitat în instanţă (Dosar nr. 13354/306/2010), în data 12.07.2010 în urma plângerii depuse de mine în data de 24 iunie 2010 – plângere plasată “strategic” la parchetul inferior! – revizuirea şi anularea deciziei prin care F.D.G.R. devenise succesor al Grupului Etnic German, pe baza aceloraşi probe depuse de subsemnatul în plângerea penală!
Cerere revizuire ParchetpgCerere revizuire parchet 2
O atitudine mai contradictorie decât aceasta nici că se poate. Deci, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu prin  acţiunea de revizuire depusă în instanţă îmi dau dreptate, dar, pe altă parte, colegii lor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, prin NUP-ul acordat cu largheţe, infirmă adevărurile susţinute de mine şi totodată chiar de colegii lor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în cele două procese intentate de către acesta, desfăşurate la Judecătoria şi Tribunalul Sibiu în dosar nr. 13354/306/2010. În ceea ce priveşte acţiunea Parchetului, instanţele sibiene au admis excepţia tardivităţii cererii de revizuire. Despre „datul pe după cireş” al procurorului Turcu Paraschiva şi NUP-ul acesteia, în episodul următor!

 Marius Albin MARINESCU / JUSTITIARUL
http://www.ziaristionline.ro/2014/02/18/klaus-iohannis-succesorul-organizatiei-naziste-deutsche-volksgruppe-grupul-etnic-german-ziaristi-online-publica-documentele-nazistilor/#sthash.AJyPGAk6.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu