marți, 18 martie 2014

Patrioti in ROMANIA

Autoritatile riposteaza violent , tocmai impotriva celor care au curaj sa fie patrioti  ! Autoritatile nu iau masuri impotriva adevaratilor vinovati !
 Ilie Nastase : "Teritoriul nu-l atinge nimeni nici cu-n deget. Nu se-atinge nimeni de teritoriul asta. 
Pana mor eu, va asigur ca nu o sa se intample"



Un băiat din Sfântu Gheorghe care s-a pozat cu steagul României de 15 martie


Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, având în spate sute de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni şi care aveau steaguri ale Ungariei şi steaguri secuieşti, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.
El a postat fotografia pe Facebook, generând o dispută între români şi maghiari.
Un popor există atât timp cât îşi cunoaşte şi îşi respectă trecutul,
limba, tradiţiile. Uitându-şi trecutul, limba şi tradiţiile . 

Un popor dispare chiar dacă fizic reprezentanţii lui mai există. 
Exemple clare sunt cele peste 100 de popoare din Rusia care au dispărut, reprezentanţii lor formând acest conglomerat de astăzi numit  „rosiane”. De aceea este foarte importantă misiunea de a face cunoscute în primul rând tineretului rădăcinile neamului, de a pune în valoare valorile lui. Spaţiul carpatic a fost izvorul uneia dintre cele mai avansate civilizaţii europene – cultura cucuteniană. Scoasă din anonimat de un străin – neamţul Hubert Schmidt - astăzi ea devine tot mai cunoscută şi apreciată în Europa. Drept confirmare a interesului european este şi inaugurarea la 16 septembrie curent, în premieră mondială, la Roma, în Palazzo della Cancelleria, Vatican, a expoziţiei cu genericul „Marea civilizaţie a vechii Europe”, dedicate unei magnifice şi vechi civilizaţii europene, Cucuteni – Trypillia, care
va dura până la finele lunii octombrie. Organizatorii acestei
importante pentru poporul nostru expoziţii (mai ales acum, în faza
reintegrării poporului român în marea familie a popoarelor europene) sunt savanţi din România, Republica Moldova şi Ucraina. În acelaşi context se înscrie a III-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Cucuteni 5000 REDIVIVUS: ştiinţe exacte şi mai puţin exacte”, organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea „Gh. Asachi”, Iaşi, Academia Tehnică din România şi Forul Democrat al Românilor din Moldova. Aflat la cea de atreia ediţie, Simpozionul a avansat esenţial în plan calitativ. Dacă la prima ediţie au fost prezenţi cca 20 de participanţi din afara Republicii, la cea de-a doua – cca 25 de persoane, atunci la ediţia din anul curent au participat 45 de persoane din afara Republicii. Cel mai reprezentativ a fost Iaşiul, care şi în acest sens rămâne capitala culturală a României.
Delegaţia ieşeană, condusă de dr., ing., prof. Lorin Cantemir, doctor honoris causa al Universităţii Tehnice a Moldovei, niţiatorul acestui Simpozion, a fost reprezentată de Universitatea „Gh. Asachi”, Iaşi,

 ! 


Până în prezent, peste 440 de utilizatori ai reţelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se şi mai multe persoane de etnie maghiară care îl ameninţă cu bătaia pe băiat. Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: "În locul tău nu aş mai ieşi pe stradă", iar în altul, David Laszlo scrie: "Cred că meriţi o bătaie mare". Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: "Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Braşov şi în Voineşti", în timp ce Sanci Kanyo scrie: "Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau".

  Arborarea Drapelului 

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina, eleva din oraşul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la şcoală cu o bentiţă tricoloră.
"Sunt alături de tine, Cosmin, şi te susţin pentru că am trecut şi eu prin asta..să nu-ţi fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală şi nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!", scrie Sabina.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a fost depusă nicio plângere în legătură cu ameninţările la adresa băiatului.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna nu au putut fi contactaţi.
Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna afirma atunci că situaţia creată la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna a fost una singulară şi că orice persoană are dreptul de a-şi manifesta convingerile şi prin purtarea unor însemne naţionale.  Sursa 

Ilie Nastase, revoltat de afirmatiile lui Tokes: Ma duc in PE si stau in fata pana vine Barroso
Fostul tenismen Ilie Nastase s-a aratat indignat de declaratiile lui Laszlo Tokes in Parlamentul European, care a comparat tinutul secuiesc cu Crimeea. Nastase sustine ca va intra in politica pentru a arata cum stau, de fapt, lucrurile in Romania."Sa zic si eu, sa vorbesc. Pentru ca baiatul asta (Laszlo Tokesne - n.red.) ne reprezinta pe noi, dar de fapt nu ne reprezinta pe noi. Vreau sa fie un roman care sa vorbeasca despre ce se intampla cu situatia asta. Si dupa aia, daca se intampla ceva, imi dau demisia.
Nu-mi trebuie sa stau eu politician. Macar sa ajung acolo. Si va asigur acuma ca ajung, chiar daca nu sunt parlamentar. Ma duc acolo si stau in fata pana vine domnul Barroso. Vreau sa intru si eu acolo sa vorbesc", a declarat Ilie Nastase, sambata seara, intr-o emisiune de la Antena 3.
Mai mult, fostul tenismen le-a dat dreptate "in unele chestii" lui Corneliu Vadim Tudor si lui Gheorghe Funar, desi a zis ca nu are "nicio treaba" cu acestia.
Totodata, Ilie Nastase s-a aratat indignat de faptul ca vicepremierul ungar a venit pe cal la evenimentele desfasurate de ziua secuilor.
"Teritoriul nu-l atinge nimeni nici cu-n deget. Nu se-atinge nimeni de teritoriul asta. Pana mor eu, va asigur ca nu o sa se intample", a mai spus Ilie Nastase.



Fostul tenismen Ilie Nastase a vorbit despre posibila sa candidatura la alegerile europarlamentare, explicand de ce ar candida de pe listele PRM, dar si care sunt obiectivele sale, odata ajuns in Parlamentul European.
"Nu m-am decis inca, nu stiu", a declarat fostul sportiv, pentru Ziare.com, intrebat daca a luat o decizie referitoare la candidatura la alegerile europarlamentare.

Vorbind despre ce l-ar determina sa se decida, Ilie Nastase a raspuns: "Putin timp, ca prea repede, asa, dintr-o data, brusc, nu? Ma mai gandesc. Sa vedem ce sanse am sa intru, sa nu intru, ca nu ma duc asa, cu ochii inchisi".

Funar mizeaza pe Nastase la europarlamentare: Le blocam calculatoarele si exit-poll-urile! - Interviu

"Sa vorbeasca si un roman acolo. Ca nu prea vorbesc, se cearta intre ei (europarlamentarii romani - n.red.), din cate am vazut. E un singur parlamentar roman acolo, care mai vorbeste, dar vorbeste cam urat de Romania si mai frumos de alta tara, asta m-a determinat.

(...) Eu, daca ma duc acolo, nu se mai cearta, o sa-i impac pe toti si o sa-i pun impreuna, sa mergem toti impreuna daca se poate", a afirmat fostul numar 1 ATP.

De asemenea, vorbind despre obiectivele sale in Parlamentul European, pe langa situatia etnicilor maghiari din Romania si declaratiile eurodeputatului Laszlo Tokes, Ilie Nastase a subliniat situatia sportului din tara noastra.

Mesaj pentru Ilie Nastase: Ti se intinde o capcana!
Europarlamentarul Cristian Preda ii atrage atentia fostului tenismen Ilie Nastase ca va fi asociat cu partidele Jobbik, din Ungaria, si Frontul National, din Franta, daca va candida la alegerile europarlamentare din partea PRM.

"Este unul din obiective (situatia etnicilor maghiari - n.red.). Urmatorul este sportul, promovarea sportului in Romania, ca nu exista fonduri europene de sport si se duc asa si noi nu le luam si nu intereseaza pe nimeni sportul si sunt si altele.

Nu neaparat dl Tokes, ca nu e el atat de important, dar vad ca nimeni nu sustine. 'Vrem autonomie'. Vrem autonomie pentru ce...? Nu stim de ce", a explicat fostul tenismen.

De ce PRM?

Acesta a precizat ca daca va candida din partea unui partid, PRM fiind cel care i-a propus, isi va da demisia din formatiune si va ramane europarlamentar.

"Nu am ales PRM, PRM a sarit primul sa imi propuna, au mai fost si altii, dar daca vorbesc cu cineva de la inceput, e primul la coada, vorbesc cu el prima data, nu?

Nu inseamna ca am si semnat, nu... Pana pe 25 (martie - n.red.) mai am de gandit. Se inchid listele, din cate am inteles. Ma mai gandesc, sa vedem", a spus Ilie Nastase, adaugand ca au fost si alte partide care au insistat, a doua zi dupa propunerea PRM.

"In prima zi a fost PRM si, dupa au mai venit si altii. Au venit pentru parlamentarele din Romania, doar, din cate am inteles, unii, si nu pentru europarlamentare. Probabil ca toate locurile sunt ocupate, sa-nteleg, cred. Cu o luna inainte banuiesc ca sunt.

M-am consultat doar cu sotia. Mi-a spus ca daca asta imi place sa fac, sa fac si sa fac bine. Daca pot sa fac ceva bun, sa ma apuc. Daca nu, sa nu incerc. Am mai stat vreo patru ani la Bruxelles si cunosc bine si pe acolo. Daca nu cunosc eu, ma cunosc ei si e ok", a mai declarat fostul tenismen.

Ilie Nastase: Vadim si Funar, doi nebuni, o sa fiu si eu al treilea nebun

Comentand situatia din PRM si disputa dintre actualul lider, Gheorghe Funar, si fostul presedinte al partidului, Corneliu Vadim Tudor, Ilie Nastase s-a delimitat de aceasta problema.

"Nu e problema mea asta, e problema lor. Daca ei isi rezolva problema, cu atat mai bine. Daca nu si-o rezolva, nu am nicio treaba. Daca amandoi sunt de acord sa ma propuna, n-am nicio problema, dar trebuie sa-si rezolve ei problema.

Nu stiu cand o sa-si rezolve problema asta, ca nu sunt nici membru, nu sunt nici sfatuitor cum sa rezolve problema. Eu doar am spus, ca au fost primii, 'Da, domne, s-ar putea sa facem treaba asta'.

Eu, chiar daca nu sunt in PRM, eu il sustin pe Vadim si pe celalalt (Funar - n.red.), ca sunt doi nebuni si o sa fiu si eu al treilea nebun, daca suntem considerati nebuni", a spus fostul tenismen.

"E treaba lor, eu ma inteleg cu amandoi. (...) Eu, si daca intru, si daca nu intru, si daca ma duc la Bruxelles, eu sustin ideile lor si ce spun ei, pentru ca spun de foarte mult timp si cam au dreptate", a mai afirmat Ilie Nastase.



Miting de solidaritate cu romanii din Harghita, Covasna si Mures, in zeci de orase ale tarii. 

Locul de intalnire din fiecare oras

Miercuri dupa amiaza, incepand cu orele 17.30, mii de romani si-au anuntat prezenta la mitingul de solidarizare cu romanii din Harghita, Covasna si Mures. In cele mai importante orase ale tarii au fost obtinute autorizatii, iar evenimentul pare ca va reuni sute, poate chiar mii de romani din toate zonele tarii.
Intr-un apel lansat pe retele de socializare, “romanii de peste tot” sunt chemati sa vina in centrul orasului in care locuiesc, cu steaguri si alte simboluri nationale, pentru a-si demonstra solidaritatea cu situatia romanilor minoritari din Ardeal, acolo unde lideri ai partidelor extremiste maghiare au organizat recent  evenimente cu caracter anti-romanesc. Intalnirea nu are un caracter politic.
Lista locurilor de intalnire
Alba Iulia (in fata prefecturii),
Arad (în Centru, la Crucea Martirilor),
Aușeu (la Primarie),
Bacău (in faţa Consiliului Judeţean),
Baia Mare (in faţa Prefecturii),
Bârlad (in faţa Primăriei),
Botoșani (în faţa Prefecturii),
Brașov (în faţa Prefecturii),
Bucuresti (in Piata Universitatii, la Fantana de la Arhitectura),
Buzău (in fata Primariei),
Deva (in faţa hotelului Deva),
Galați (in faţa Prefecturii),
Iași (Piaţa Unirii, statuia lui AI Cuza)
Londra, UK (Trafalgar Square),
Mangalia (in faţa Primăriei)
Nadăș (n fata Bisericii)
Oradea (la Statuia lui Mihai Viteazu)
Piatra Neamț (in fata Teatrului Tineretului)
Râmnicu Vâlcea (la statuia Libertatii)
Satu Mare (pe platoul din faţa Prefecturii)
Slatina (la statuia lui A.I. Cuza, in fata magazinului Oltul)
Targu Mures (in fata statuii lui Avram Iancu, incepand cu ora 16.00),
Timisoara (in Piata Victoriei, in fata Operei).         Sursa

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  10. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  11. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  12. O Nouă Republică

  13. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  14. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  15. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  16. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  17. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  18. Fii propriul tău nutriționist

  19. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  20. Slăbești daca esti motivat

  21. Serbet de ciocolata

  22. Set medical Covid necesar acasă

  23. Medicament retras - folosit în diabet

  24. Brexit-ul - Spaima Europei

  25. Virusul Misterios

  26. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  27. Sistemele solare - apă caldă

  28. Economisirea energiei electrice

  29.  Hoțul de cărți

  30. Aparitia starii de insolventa

  31. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  32. Microbii din organismul uman

  33. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  34. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  35. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  36. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

  37. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu