vineri, 14 februarie 2014

Gura adevarului

Declaratiile lui TB , indica parghiile pe care le-a avut la indemana , pentru toate manevrele din institutii , Ca daia zic , gura pacatosului , adevar garaieste !

Principala durere ,este "o justitie controlata" , cum reiese din retrospectiva revendicarilor de mai jos  !



Traian Basescu, radiografia Justitiei dupa 10 ani de mandat. 
"7 ministri si 18 parlamentari au ajuns in inchisoare"



Presedintele Traian Basescu a ajuns, duminica, la dezbaterea publica organizata de Fundatia Miscarea Populara la Cluj-Napoca, unde a tinut un discurs.

Declaratia lui Traian Basescu:
- "Revenirea la o justitie controlata este un lucru care se poate intampla. Ireversibilitatea reformelor in justitie nu este garantata, din pacate, prin actiunea oamenilor politici, iar acest lucru ingrijoreaza cel mai mult
- "Oricat ar imprastia Victor Ponta ajutoare, oricat ar prelua la bugetul de stat rate ale datornicilor, nu vom fi un stat civilizat, pana cand nu vom indeplini criteriile politice. Fara acestea, nu vom putea asigura echitate in societate si sansa prosperitatii. Numai un stat in care justitia e solida este un stat care da sanse cetatenilor sai. Batalia mea, atat cat mai poate fi o batalie cand esti singur cu o majoritate de 70-80 la suta, cat o sa pot, o sa le tin piept pentru a reveni la criteriile politice din 2012",
- "Romania este pusa astazi sub semnul intrebarii dupa ce, in 2012 era sa se elibereze de suspiciunea partenerilor nostri. A tine la respectarea partenerilor nostri, nu este slugarnicie. Ei ne fac observatii cand noi nu ne tinem cuvantul, iar cuvantul nostru se afla in tratatul nostru de aderare. Nimeni nu ne cere nimic mai mult decat lucrurile la care ne-am angajat sa le facem"

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici



- Statul de drept este o notiune care ne limiteaza la a discuta probleme tehnice sau actiuni politice intr-o marja extrem de redusa.
- Avem o problema si in interiorul societatii romanesti care este extrem de toleranta cu privire la nerespectarea criteriilor politice.
- In realitate, insa, toate analizele vizeaza indeplinirea criteriilor politice de la Copenhaga in care statul de drept este doar un element.
- Noi suntem judecati in MCV pornind de la obligatia pe care ne-am asumat-o de a respecta criteriile: statul de drept, stabilitatea institutiilor, respectarea drepturilor oamenilor, respectarea si sustinerea minoritatilor.
- Sa nu ne vedem mai negri decat suntem, dar dupa criteriile de la Copenhaga, Romania nu are probleme in ceea ce priveste respectarea minoritatilor, are minime probleme in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului. Avem probleme in ceea ce priveste stabilitatea institutiilor statului si respectarea statului de drept.


- Romania a facut pasi inapoi din vara anului 2012. Orice declaratie pe care o fac, in urmatoarele 30 de minute este in toate cancelariile europene. In vara anului 2012 era stabilit ca in toamna Romania sa intre in Schengen cu frontierele aeriene si maritime, urmand ca ulterior sa intre si cu frontierele terestre. Evenimentele din vara lui 2012, din 2013, atacurile la justitie, la procurori, au fost de natura sa ne descalifice si au pierdut romanii, in primul rand ca credibilitate, dar si economic.
- Atacurile la justitie pun si ele sub semnul intrebarii indeplinirea criteriilor politice. Parlamentul Romaniei nu functioneaza ca o institutie la standarde europene.
- Vreau sa intelegeti unde mi-am inceput mandatul din punctul de vedere al functionarii justitiei: primul ministru nu avea nicio jena sa ii spuna presedintelui "Draga Traian, te rog rezolva problema de la Parchet cu Dinu Patriciu", semnat Calin Popescu Tariceanu. Nu a fost un om rau, dar asa era atunci.
- Sunt vreo 7 ministri in inchisoare, vreo 18 parlamentari si multi altii pe rolul instantelor, cu care nu stiu ce se va intampla. Justitia este cea care ii trage in teapa pe cei care incalca legea.
- Nu vreau sa imi fac un titlu de glorie ca sunt oameni in puscarie, de aceea ma bucura intrarea in vigoare a noului Cod Penal, pentru ca scopul unui stat nu e sa isi tina oamenii in puscarie.
- Asta nu inseamna ca eu nu reprosez erori in Codul de Procedura Penala. Noile coduri sunt instrumente moderne ale statului roman. Trebuie sa fie aplicate cu exactitate.
- Inca un lucru pe care actiunea politica a USL l-a relevat: instabilitatea reformelor, iar acesta este probabil cel mai grav lucru.
- A tine la respectarea partenerilor nostri nu e o slugarnicie. Noi nu stam in genunchi - este o abordare necinstita. Nimeni nu ne cere mai mult decat respectarea angajamentelor.
- Nu toata lumea si toti vecinii nostri vor ca Romania sa aiba succes in UE. Depinde insa enorm de reactia populatiei.
In jurul nostru nu e pace, nu e liniste, iar contaminarea Romaniei este usoara atunci cand nu se respecta criteriile politice, cand justitia este slabita. Avem sansa sa ne batem, nu ne opreste nimeni, iar eu o voi face pana in ultima zi a mandatului meu.
Basescu a ajuns la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, unde s-a desfasurat dezbaterea, la ora 12.00, fiind aplaudat de mai multe persoane care se aflau in zona.
Seful statului a intrat insotit de primarul Emil Boc, in sala fiind prezenti, de asemenea, lideri ai PDL Cluj, consilieri locali si judeteni democrat-liberali.
Dupa dezbaterea organizata de Fundatia Miscarea Populara, in jurul orei 14.00, Traian Basescu se va intalni cu Emil Boc la sediul Primariei Cluj-Napoca, pentru a discuta despre proiectele institutiei.
Presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata seara, la un hotel din Cluj-Napoca, fiind insotit de primarul Emil Boc.
Basescu a declarat, la intrarea in hotelul respectiv, ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis este un "castig pentru guvern", dar "trebuie sa aiba grija cum aranjeaza cu incompatibilitatea".
"De data asta vine in guvern fara sa fie facut aranjament la Grivco", a adaugat Basescu.
Intrebat daca va semna scrisoarea de intentie cu FMI, presedintele Basescu a spus ca, in aceasta privinta, "Ponta viseaza frumos, asta i-a spus Medvedev la Soci".
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/basescu-a-ajuns-la-dezbaterea-organizata-de-fundatia-miscarea-populara-la-cluj-napoca.html

Traian Basescu, catre absolventii INM: Nu acceptati ca sistemul de justitie din Romania sa fie pus sub control politic


La Palatul Cotroceni a avut loc Ceremonia de absolvire a Institutului National al Magistraturii. Generatia de magistrati s-a nascut odata cu noua realitate legislativa a Romaniei, construita de noile coduri legislative.
"Magistratul trebuie sa fie un profesionist desavarsit, un magistrat mandru va fi suficient de inarmat pentru a face fata vicisitudinilor vietii" , a declarat Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a declarat ca "a fi magistrat este o cariera extrem de grea, dar, in acelasi timp, extrem de interesanta si de frumoasa."
Augustin Zegrean, Curtea Constitutionala: "Sa nu uitati ca Romania este stat de drept, in care respectarea Constitutiei si a legilor este obligatorie."
Traian Basescu: "Aceasta mica ceremonie are o semnificatie deosebita pentru ca este ultima promotie a INM, pentru care semnez intrarea in legislatura. Am constatat ca in ultimii 9 ani, am semnat decrete pentru instalarea a 2999 de magistrati. Mi-a parut rau ca mi-a lipsit unul, dar nu mi-am permis sa falsific rezultatul adunarii. Sunteti procurori si judecatori, oameni care veti avea de cercetat si de stabilit adevarul, pe de-o parte, iar pe de alta parte aveti obligatia sa aparati valorile statului de drept.
- In 9 ani nu a a existat niciun magistrat care sa spuna: M-a sunat Basescu.
- Acum se umbla la partea de legislatie, este un lucru rau, v-as ruga sa nu va amagiti. Inainte de a intra in prima sedinta de judecata, cititi raportul Comisiei Europene despre functionarea justitiei in Romania.
- Sunt institutii laudate, dar fara ezitare, atat raportul MCV, cat si raportul CE cu privire la functionarea justitiei in statele membre ale UE, veti constata ca nu aveti un aliat din clasa politica, din pacate. Nimeni nu va poate apara pe fiecare dintre dumneavoastra.
- Eu astazi, ca presedinte va dau un sfat: Reactionati si nu acceptati ca sistemul de justitie din Romania sa fie pus sub control politic.
- Izolarea justitiei de influenta politica a fost unul dintre obiectivele mele, dar o tara care nu are o justitie puternica si eficienta, este o tara care nu are viitor.
 - Nu acceptaţi legi care prin continutul lor factorizeaza infractorul.
- Pe 1 februarie au intrat in vigoare noile coduri, Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Nu sunt perfecte, dar am rugat sa fie sustinute, iar acele observatii sa fie trecute prin ordonante de urgenta.
- O parte dintre dumneavoastra poate ca au urmarit sedinta de bilant a CSM, unde s-a promis o sedinta de urgenta, si corectarea inadvertentelor.
- Cea mai mare valoare este justitia. Toate tarile care au avut succes, au avut pentru ca au avut o justitie dreapta si eficienta.
- Daca vreodata voi ajunge in instanta in care dumneavoastra lucrati, va rog sa va aduceti aminte ca nimeni nu e mai presus de lege", le-a spus cu lacrimi in ochi Basescu absolventilor INM.
http://stirileprotv.ro/stiri/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu