duminică, 16 ianuarie 2011

Raportul al Comisiei Europene

Coruptia din Romania nu poate fi lichidată din cauza mentalitatii!


Asa considera seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, intr-un interviu acordat AFP. El spune ca numarul actelor de coruptie va scadea atunci cand romanii nu vor mai primi sau oferi mita.
Raportul interimar al Comisiei Europene, publicat marti, arata ca puterea de la Bucuresti nu a mentinut ritmul reformelor in actiunile de combatere a coruptiei.

Cu toate acestea este apreciat "bilantul pozitiv" al Directiei Nationale Anticoruptie. In ultimii cinci ani, DNA l-a inculpat pe fostul premier Adrian Nastase, dar si ministri, primari, judecatori, politisti si 244 de oficiali de rang inalt. Toti au fost trimisi in fata justitiei in 2009, noteaza AFP, citata de Mediafax.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia

Cel mai recent caz este cel al senatorului social-democrat Catalin Voicu, acuzat ca a intervenit la magistrati si oficiali din cadrul Politiei in favoarea unor oameni de afaceri, in schimbul a 289.000 de euro, explica France Presse. Agentia mai noteaza ca, pentru prima data in Romania, senatorii si-au dat miercuri acordul pentru arestarea acestuia.

"Lupta impotriva coruptiei nu se limiteaza la inculpari si condamnari. Este nevoie de o campanie de constientizare, dublata de masuri punitive, pentru a conduce la schimbarea mentalitatii. Atunci cand oamenii vor fi dispusi mai putin sa primeasca sau sa ofere mita, procentul actelor de coruptie va scadea", a declarat seful DNA, Daniel Morar.

Trebuie "sa se inceapa prin condamnarea definitiva a unor persoane publice si politice importante. Acest lucru ar trebui sa ofere sentimentul ca nimeni nu este mai presus de lege si sa puna capat ideii de impunitate", a mai spus Morar.
Seful Directiei Nationale Anticoruptie sustine ca "nu primeste presiuni directe", pentru ca se stie ca "ar fi degeaba". In schimb, Morar este de parere ca supravegherea impusa de Bruxelles Romaniei dupa aderarea la UE este "utila si necesara" - chiar daca Romania nu este singurul stat european afectat de cazuri de coruptie.
Nu in ultimul rand, Daniel Morar se declara hotarat sa continue combaterea coruptiei la nivel inalt."Cetatenii se simt cel mai afectati de «coruptia la ghisee». Dar coruptia la nivel inalt poate perverti si deturna misiunea unui Guvern", a concluzionat seful DNA.

Coruptia poate fi definita generic ca abatere de la datorie , violare a unor norme morale si legale ce impiedica exercitarea functiei publice . 
Din unct de vedere politic , coruptia presupune abuzul functiei politice sau publice in interes personal . 
Din punct de vedere administrativ , coruptia presupune pretinderea de foloase materiale si morale in scopul indeplinirii unui act care era stipulat oricum in fisa de post a persoanei respective . 
Din punct de vedere juridic , in legislatia romaneasca nu exista o definitie a coruptiei , ci contine doar actele care intra in aceasta categorie , precum si sanctiunile corespunzatoare . In categoria actelor de coruptie sunt incluse patru delicte : luare de mita , dare de mita , trafic de influenta si primirea de foloase necuvenite . In realitate , exista mult mai multe forme de coruptie , insa datorita faptului ca nu sunt incluse in legislatie sunt foarte greu de sanctionat . 
Din punct de vedere sociologic , coruptia este un fenomen antisocial si deviant cu multiple consecinte la nivel social . Ea poate fi definita ca “un ansamblu de activitati imorale , ilicite , ilegale , realizate nu numai de indivizi cu functii de conducere sau care exercita un rol public , ci si de diverse grupuri si organizatii (publice si private) in scopul obtinerii unor avantaje materiale sau morale sau a unui statut statut social superior , prin utilizarea unor forme de constrangere , santaj , inselaciune , mituire , cumparare , intimidare” (Cherciu , Elena , 2004) . 
Coruptia este un fenomen mondial care se regaseste la toate nivelele societatii si in toate domeniile de activitate . Insa ea are un caracter destul de relativ din punct de vedere 
social :ceea ce intr-o societate constituie act de coruptie , in alta poate fi acceptat si permis . De aceea actele de coruptie nu sunt universal valabile , ci ele difera de la o societate la alta . Cu toate acestea , in ultimii ani acest fenomen a devenit tot mai ingrijorator si mai greu de controlat , el dezvoltandu-se si specializandu-se permanent . Aproape ca nu mai exista domeniu de activitate in care sa nu existe coruptie , fie ca este vorba despre mica coruptie , fie ca este vorba despre marea coruptie . 
In prezent , majoritatea oamenilor este de parere ca fenomenul coruptiei este cea mai grava problema cu care se confrunta tara noastra . El a inceput sa ia amploare o data cu revolutia din 1989 , cand transformarile socio-economice au adus o stare anomie , un dezechilibru intre nevoile indivizilor si posibilitatile de a le satisface oferite de societatea in tranzitie . Astfel , cresterea preturilor , starea de nesiguranta , dificultatea de a gasi un loc de munca sau o locuinta etc au condus la adoptarea de practici ilegitime pentru satisfacerea nevoilor . 
Potrivit unui sondaj realizat de IMAS in 2002 , cauzele coruptiei sunt : dorinta de imbogatire rapida , neaplicarea legilor , legile neclare si incomplete , existenta unor sefi incompetenti numiti pe criterii politice , birocratia , salariile mici ale functionarilor publici , problemele mostenite din perioada comunista . La cauzele indentificate de cetatenii romani participanti la sondajul realizat de IMAS , mai pot fi adugate : nivelul de trai scazut , dorinta de putere , incompetenta profesionala , absenta unor institutii si mecanisme de control adecvate sau criza morala a intregii societati romanesti . Nu putem nega faptul ca exista o criza morala in Romania , chiar si analizand situatia doar din perspectiva coruptiei :fiecare individ a savarsit la un moment dat un act de coruptie , cu intentie sau fara : de la persoana care ofera un cadou medicului pana la omul politic care face trafic de influenta . 
In Romania , coruptia s-a raspandit in toate domeniile si in toate ramurile activitatii . Putem vorbi astfel despre coruptie economica ( actiunile ilicite ale agentilor economici sau ale unor persoane participante , constand in : frauda in gestiune , inselaciune , abuzul de putere , falsuri in acte etc ) , coruptie profesionala ( actiunile imorale si ilegale ale functionarilor publici sau ale altor salariati care isi indeplinesc atributiile de serviciu in mod preferential sau conditionat ) sau coruptie politica ( folosirea influentei si a puterii de catre oamenii politici in scopuri personale ) . Tocmai din acest motiv sunt tot mai multe forme si dimensiuni ale coruptiei . In prezent , putem vorbi de urmatoarele dimensiuni ale acestui fenomen : dimensiunea statistica ( inregistrarea infractiunilor de coruptie pentru a masura amploarea fenomenului ) , dimensiunea normativa ( legislatia existenta privind coruptia ) , dimensiunea sociologica ( contine informatii privind cauzele coruptiei si modalitatile de prevenire ) , dimensiunea psihologica ( contine informatii privind profilul psihologic al indivizilor care participa la acte de coruptie ) , dimensiunea economica ( consta in evaluarea si estimarea costurilor sociale si economice ale actelor de coruptie ) si dimensiunea prospectiva ( contine date privind evolutia fenomenului ) .


 Circ si imbecilitate la varf ?
O situație haioasă povestită de o sursă-beton: cică există vreo doi foști înalți demnitari ai statului român care, deși au luat șpagă, nu se pot bucura de ea. Nu pentru că nu ar ști ce să facă și cum să cheltuiască sumele respective, ci pentru că nu au cum. E vorba de vreo cîteva șpăgi cu multe zerouri aflate în bănci străine, în conturi cu parolă.
„Tranzacțiile“ au fost făcute cu maximum de precauție, astfel încît, după depunerea sumei, depunătorul să nu mai poată să revină și să scoată cumva bănuții, dînd o țeapă ulterioară. Singura persoană care poate să-i scoată este „șpăguitul“, prin prezență fizică la bancă și cu parola asupra sa. Ei, dar nici șpăguitorul nu a fost prost. După ce a depus bănuții, s-a dus și a povestit toată tărășenia ba unor polițiști de rang înalt de prin Interpol, ba unor agenți ai serviciilor secrete.
Care au pus sub supraveghere permanentă băncile la care ar trebui să se prezinte „șpăguitul“. Iar momentul ridicării banilor ar constitui exact momentul flagrantului. Și, culmea cinismului, șpăguitorii au făcut să afle și șpăguitul această poveste. Astfel încît cei doi foști demnitari nu vor cădea în capcană și vor rămîne să aibă mulți bani, care însă nu-s ai lor!


Cel mai odios si mai subiectiv raport MCV pe Justitie! RUSINE COMISIEI EUROPENE PORTOCALIZATA COMPLET!


Cu mare scarba am reusit sa ascult raportul pe justitie prezentat azi de Mark Grey(purtatorul de cuvant al Comisiei Europene). Atata subiectivism rar mi-a fost dat sa aud la un asemenea nivel politic, exceptand alegatiile vadit lipsite de fundament ale pd-l-istilor!
De la o posta se remarca totala influienta a portocaliilor in concluziile CE. Nici urma de impartialitate, nici o minima masura de obiectivism! Fiind atat de odios si de puturos,  pur si simplu mi-e greata sa mai comentez ceva.
Concluzii personale:
  1. romanii – luati ca intreg – sunt particule neglijabile in lupta politica pentru suprematie dusa atat pe plan intern cat si extern;
  2. actuala clasa politica, plina de urmariti penal si incompatibili, nu a reusit in 6 luni sa convinga oficialii europeni care este adevarata fata a infractorilor pd-l-isti si nici cum acestia au confiscat intreaga justitie, CCR-ul, ANI si toate celelalte institutii importante ale statului;
  3. libertatea presei – din punctul de vedere al CE – a devenit periculoasa, de aceea este indicat sa ne intoarcem la dictatura iar jurnalistii care investigheaza activitatile infractionale ale politicienilor si a altor functionari publici trebuiesc arestati si condamnati drastic;
  4. magistratilor corupti sa li se acorde imunitate totala, in caz contrar orice cercetare penala impotriva lor echivaleaza cu hartuirea si presiunea asupra justitiei;
  5. procurorul general al Romaniei, procurorul sef al DNA, presedintele ANI, sefii  judecatoriilor, tribunalelor, curtilor de apel, inaltei curti, membrii CSM, sefii  politiei si a altor institutii importante sa fie numiti pe viata direct de catre Basescu;
  6. poporul roman nu are drepturi ci doar obligatii; se interzice organizarea oricarui referendum in caz contrar, rezultatul acestuia nu va produce nici un efect in plan politic, economic ori social;
  7. orice fapte de coruptie evidente vor fi ignorate atata vreme cat ele releva comportamente infractionale ale pd-l-istilor sau ale protejatilor acestora, intrucat oficialii europeni au incheiat angajamente personale cu puterea portocalie in scopul obtinerii de castiguri personale importante;
  8. camarilla pdelista in frunte cu marinaru’ sef sa beneficieze de imunitate pe viata.
  9. Romania trebuie sa ramana pasalac european;
  10. tot ceea ce inca nu s-a vandut, trebuie sa se vanda obligatoriu. FMI va fi insarcinata sa finalizeze problema;
  11. romanii n-au nevoie de industrie, ei trebuie doar sa consume ceea ce le arunca europenii peste gard;
  12. romanii n-au nevoie de tara, ei sunt oricum tiganizati si obisnuiti cu “transhumanta”;
  13. pamantul romanesc este roditor, tara este minunata, are munti, mare, bogatii naturale, adica tot ceea ce au nevoie europenii: se fie luate gratis;
  14. romanilor nu li se poate permite sa se ridice de la nivelul de sclavi; parerile lor trebuiesc ignorate;
  15. orice asociatie sau fundatie care va lupta pentru apararea drepturilor romanilor va fi considerata ilegala si se va supune rigorilor aspre ale legii nescrise dar impuse de Uniunea Europeana;
  16. orice revolta impotriva statului si impotriva coruptiei de orice fel va fi inabusita: ramele n-au dreptul la viata si nici la revolta, ele trebuie doar sa se tarasca.
Dintr-o tara dezbinata politic, economic si social, am ajuns o tara ingenunchiata complet de ciuma portocalie care a cuprins si Uniunea Europeana. Politicienii actuali si-au pierdut abiliatatea mersului biped, sunt eviscerati si au uitat CE INSEAMNA DEMNITATEA! Adio SUVERANITATE SI INDEPENDENTA!

Cu asa reprezentanti in varful tarii,

trebuie sa fii idiot sa te mai mandresti

ca ai origine de roman!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu