vineri, 9 noiembrie 2012

Doua batrane arestate si cu pamantul luat !

Descindere cu mascati pentru "ridicarea" batranelor


In sfarsit , justitia a reusit sa combata coruptia , furtul si talhartia care stapaneste Romania !
Justitia , da incaoadata dovada de competenta si fermitate , justificand astfel avantajele si salariile uriase de care beneficiaza !


Batranele arstate cu mascati - In schimb infractorii nu prezinta pericol pentru societate si justitia ai lasa liberi !

Cum s-a ajuns aici

După un proces anevoios, în care miza o constituia o bucată de teren de 64 de ari, disputat de două familii înrudite, Macarie şi Botezatu, magistraţii au decis în 2005 pedepsirea Diamantei Botezatu, de 86 de ani, şi a Ecaterinei Macarie, de 67 de ani. Femeile au fost găsite vinovate de tulburarea posesiei lui Constantin Botezatu, fiul vitreg al Diamantei. Pentru neachitarea amenzilor penale de câte şase milioane de lei vechi, acestea au primit câte 30 de zile de detenţie.

Pe data de 7 iulie 2006, bătrânele au fost luate pe sus de oamenii legii, care le-au condus la Penitenciarul Vaslui. În ciuda argumentelor legale în baza cărora magistraţii au dat verdictul arestării, imaginea bătrânelor plânse, speriate şi făcându- şi cruce fără încetare a stârnit milă, mânie şi critici dure pentru justiţia română. Preşedintele de atunci al Judecătoriei Huşi, magistratul Corneliu Tolontan, a declarat: „Nu spun că nu este ciudat să vezi două bătrâne mergând la închisoare, dar Legea trebuie să fie egală pentru toţi. Dacă în lege spune că amenda penală se poate transforma în zile de detenţie, atunci noi, indiferenţi la vârsta condamnatului, trebuie să aplicăm. Altfel, la ce bun să mai avem legi?“, a precizat Corneliu Tolontan.

Cel care le-a dat pe bătrâne pe mâna Legii, Constantin Botezatu, fiul vitreg al Diamantei, crede că justiţia a făcut dreptate. „Mi-e ruşine de lume, că nu voiam ca ele să fie arestate. Voiam ca ele să fie obligate să-mi lase terenul în pace. Am acte, am titlu de proprietate. Nu s-au liniştit, ci au sărit şi la bătaie, că să ies şi să le las pământul lor“, a declarat Constantin Botezatu.

Bătrânele au avut parte de clemenţă

Magistraţii din Huşi au spus că în cazul celor două femei, s-a dat dovadă de multă clemenţă. Sentinţa de amendare în penal a Diamantei Botezatu şi a Ecaterinei Macarie cu câte şase milioane de lei vechi a fost dată în anul 2005, în vară. Ea a fost atacată de apărătorii bătrânelor în timp util, la Judecătoria Vaslui, care însă le-a respins solicitarea.

„Termenul legal de achitarea unei amenzi penale este de trei luni. În mod normal, la începutul lunii ianuarie 2006, bătrânele ar fi trebuit arestate pentru neplată. S-a aplicat clemenţa. Pe 23 iunie, până şi Primăria Vetrişoaia a primit înştiinţare despre datoria bătrânelor. Pentru că mandatul trebuia oricum întocmit, pe 7 iulie inculpatele au fost arestate“, a precizat preşedintele de atunci al Judecătoriei Huşi, Corneliu Tolontan.

Mila prezidenţială

Întâmplător, arestarea celor două infractoare octogenare a survenit cu doar două zile înainte de Ziua Justiţiei, din 9 iulie. Prezent la manifestarea prilejuită de aceste eveniment, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat public punctul de vedere faţă de încarcerarea „bunicuţelor din Vetrişoaia“.

„În mod deosebit, pe un post TV se face un extraordinar caz cu o bătrână de 86 de ani şi fiica sa de 66 de ani, arestate pentru că nu au plătit o amendă penală. Argumentul adus se referă la faptul că marii infractori sunt liberi. Dumneavoastră, care sunteţi judecători şi procurori, constataţi că abordarea e greşită. După părerea mea, magistratul a aplicat corect legea. Marea problemă pe care o avem e că legea nu se aplică egal şi faţă de bătrâna de 86 de ani, şi faţă de infractorul care zâmbeşte pe toate ecranele şi pe care îl găsim în primii 50 de oameni bogaţi ai ţării“, a rostit în discursul său, şeful statului. Acesta a lăsat să se înţeleagă faptul că le va graţia pe bătrânele din Penitenciarul Vaslui, dar nu pentru a-i contrazice pe magistraţi, ci pentru a sublinia „părtinirea“ actului de justiţie.


Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia


„Ca un simplu cetăţean al acestei ţări, vreau să vă spun acum că tot rău s-a procedat cu eliberarea bătrânelor. S-a creat un precedent. Am încă 30 de asemenea cazuri în toată comuna şi autoritatea mea în faţa lor aproape că nu mai există. Eu, ca primar, spun că indiferent dacă fapta e gravă sau mai puţin gravă, trebuie să plăteşti“, susţine primarul comunei Vetrişoaia, Vasile Puiu.

ABUZ

Vrea şi pământul fiului vitreg

„Mărul discordiei“ a fost şi a rămas cei 64 de ari de teren pe care „arestatele“ îl vor cu orice preţ. Pentru această bucată de pământ situată departe de vatra satului, mama şi fiica fac aproape zilnic drumul până la primărie.

„Nu mai vrem să facem puşcărie a doua oară, dar să ne dea pământul. Mama a muncit acolo, eu la fel. Nu se respectă nimic în ţara asta. Dacă vorba preşedintelui nu se respectă, atunci ce? Domnul Băsescu, să-i dea Dumnezeu sănătate, tare ne-a dus grija şi ne-a scăpat de la moarte, dar primarul nici că vrea să-l asculte. Noi nu ne lăsăm“, anunţă Ecaterina Macarie.

Ea scoate un teanc de acte şi notiţe, despre care spune că însemnă „dovezile“ că terenul este al ei. Un titlu de proprietate emis de Prefectura Vaslui în care se arată că suprafaţa de 3,5 hectare de teren este împărţită la 5 persoane.

„Pământul lor, lăsat moştenire de soţul Diamantei şi tată al Ecaterinei, s-a împărţit în cinci. Fiecare a primit câte o bucată, însă Diamanta Botezatu vrea mort-copt şi cele 0,64 de hectare ale fiului vitreg, Constantin. Nu se poate. Judecătoria Huşi a cerut unui expert specializat în măsurători agricole să restabilească exact cine şi ce bucată de teren are. Diamanta Botezatu s-a dovedit că a ocupat abuziv terenul fiului. Legea a constatat infracţiunea. Acum ele, încurajate că domnul preşedinte le-a graţiat, vor iarăşi pământul. Nu se poate. Hotărârea Judecătoriei o respect“, a mai spus primarul Vasile Puiu.

Sursa  EVZ.ro http://www.evz.ro/


 31 January 2008 Arestarea, operata la sfarsitul saptamanii trecute, a socat intreg satul Vetrisoaia, de unde erau cele doua femei. Pensionarele au fost duse in duba politiei de o escorta inarmata. Dupa cum au decurs "ostilitatile" la arestarea celor doua batrane, satenii au avut impresia ca la mijloc este vorba de un act de terorism. "Nu voiau sa lase femeia nici sa isi schimbe broboada. Ca ziceau ca e arestata si, gata, sa nu opuna rezistenta. Tanti Tinca a zis da' stati, mai nebunilor, si nu ma trageti asa, ca-s femeie batrana, dar ei i-au zis ca asa zice legea", a povestit Gabriel P., un consatean care a asistat la scena. Un alt consatean, Cristi Neacsu, adjunctul sefului de post al comunei Vetrisoaia, a afirmat ca batranele sunt pasnice si n-au tulburat niciodata linistea publica.
Doua batrane, mama si fiica, au ajuns la inchisoare pentru o luna de zile din cauza unei amenzi de sase milioane de lei, neplatita la timp. Diamanta Botezatu, in varsta de 86 de ani, si fiica ei, Ecaterina Macarie, 66 de ani, din satul Vetrisoaia, Vaslui, au fost judecate pentru tulburare de posesie la Judecatoria Husi. Ministrul justitiei, Monica Macovei, impresionata de cazul celor doua pensionare, le-a consiliat in ceea ce priveste procedurile de gratiere. Ascultand-o, batranele au intocmit cate o cerere individuala de eliberare din penitenciar. Cererile vor fi prezentate presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Cu toate referintele bune pe care batranele le-au primit din partea cunoscutilor, acestea sunt totusi la inchisoare, urmand ca si Toader Macarie, sotul Ecaterinei, sa fie inchis o luna, fiind lasat deocamdata in libertate pentru ca legea prevede ca locuinta nu trebuie sa fie lasata nesupravegheata.


Cele doua batrane din localitatea vasluiana Vetrisoaia, arestate in 2006 pentru neplata unor amenzi penale, dar gratiate de presedintelui Traian Basescu, nu renunta la lupta pentru pamant, transmite corespondentul NewsIn.

Femeile spun ca trebuie sa fie ajutate pentru a-si redobandi pamantul, chiar de catre presedintele Basescu.

Batranele vor cu orice pret palma de pamant pentru care au facut inchisoare cinci zile. Diamanta Botezatu are 88 de ani, se deplaseaza foarte greu, dar isi doreste peticul de pamant pentru care a fost inchisa. Fiica sa, Ecaterina, de 68 de ani, spune ca ar putea renunta la cei 64 de ari, dar mama sa nu vrea sa renunte la lupta.

"Eu as renunta, nu imi mai trebuie, dar mama zice ca a muncit pamantul acela 50 de ani si il vrea neaparat. Si apoi, daca domnul Basescu ne-a ajutat atunci si ne-a scapat din inchisoare, sa ne ajute si acum sa ne luam pamantul inapoi", a declarat Ecaterina Macarie.

Femeile merg la primarie aproape zilnic, pentru a-si revendica terenul. Primarul comunei sustine ca batranele si-au luat lumea in cap odata ce au obtinut iertarea prezidentiala. "Batranele nu au dreptate, legea a stabilit dreptul de proprietate, printr-o expertiza tehnica, agricola. Celor doua batrane li s-a urcat la cap ca sunt in varsta si nu are nimeni ce sa le faca. Ele insista sa obtina palma de pamant, desi nu le apartine. Prin gratierea de care au beneficiat batranele, s-a creat un precedent si tot mai multi cetateni vin la primarie si vor sa fie improprietariti", a declarat vineri, primarul comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu.

Proprietarul celor 0,64 ha de teren, Constantin Botezatu a declarat ca nu mai are nevoie de teren, cand a auzit ca batranele si-l doresc cu orice pret. Barbatul spune ca e bolnav si nu mai are putere sa lupte, iar cele doua batrane ii sunt datoare si acum, cu plata cheltuielilor de judecata.

Diamanta Botezatu de 88 de ani si fiica sa, Ecaterina Macarie, de 68 de ani, au stat inchise in luna iulie 2006, timp de cinci zile, pentru ca nu au platit o amenda penala, dupa ce au ocupat abuziv o bucata de teren, care nu le apartinea.

Vetrişoaia, judeţul Vaslui, arestate pentru o lună pentru că n-au avut bani să plătească amenzile de şase milioane lei vechi, primite pentru tulburare de posesie, au fost graţiate ieri, deVetrişoaia, judeţul Vaslui, arestate pentru o lună pentru că n-au avut bani să plătească amenzile de şase milioane lei vechi, primite pentru tulburare de posesie, au fost graţiate ieri, de către preşedintele României, Traian Băsescu.
"Singurul considerent pentru care preşedintele Traian Băsescu a acordat graţierea celor două persoane, respectiv Botezatu Diamanta, 86 de ani, şi Macarie Ecaterina, 66 de ani, este vârsta. Preşedintele Traian Băsescu atrage atenţia asupra faptului că, în continuare, nimeni nu poate miza pe instituţia graţierii în condiţiile în care se face vinovat de tulburarea proprietăţii", se spune în comunicatul Departamentului de Comunicare Publică al Preşedinţiei.
Femeile vor fi eliberate din închisoare imediat ce se va primi decizia de graţiere. Ecaterina Macarie, fericită că va scăpa de detenţie, va putea răsufla uşurată întrucât a fost asigurată că şi soţul ei, Toader, în vârstă de 69 de ani, şi fiul, Dorin, în vârstă de 36 de ani, vor putea fi graţiaţi tot în baza unor cereri individuale adresate ministrului justiţiei. Aceştia au fost judecaţi în acelaşi dosar, urmând ca în câteva zile să fie trimişi spre arest. Între timp, în satul Vetrişoaia forfota oamenilor continuă. În timp ce rudele bătrânelor au mers la primarul Vasile Puiu să protesteze, acesta îşi menţine poziţia fermă, spunând că justiţia şi-a făcut datoria. "Dacă ar fi împărţit pământul cum trebuie şi ar fi tras linie aşa cum zice legea, poate nu se mai ajungea la judecată. Ele nu au dat în cap la nimeni, doar au vrut ca primăria să le recunoască dreptul", a strigat Toader Macarie. În replică, primarul Vasile Puiu ne-a declarat: "Cu astfel de cazuri ne confruntăm, în fiecare an, din primăvară şi până toamna târziu. Rămân la convingerea că justiţia trebuie să înveţe cetăţeanul să respecte proprietatea. Acum s-a creat un precedent şi oamenii vor avea un argument în plus să încalce proprietatea, ştiind că vor fi graţiaţi", ne-a declarat Vasile Puiu, primarul localităţii. După tot scandalul, Constantin Botezatu, cel care a deschis procesul, regretă cele întâmplate, afirmând că nu şi-a dorit nici o clipă să se ajungă la arestări, ci doar să i se recunoască dreptul de proprietate asupra lotului de pământ.
"Mi-e ruşine de lume, pentru că s-a ajuns la aşa ceva. Eu nu aveam nevoie ca ei să aresteze aceste femei bătrâne, dar aveam nevoie de bucata mea de pământ. Am acte care îmi dovedesc dreptatea, am o grămadă de acte. Acum le-au băgat în puşcărie şi ele nu stau bine acolo. Că-s şi aşa vai de capul lor. Dar, dacă aşa a zis Legea... Eu cum să judec Legea?!", a declarat Constantin Botezatu. De vineri, când au fost aduse la Penitenciarul Vaslui, cele două bătrâne nu au mâncat aproape nimic. Stau şi se uită uimite la gratii, nevenindu-le să creadă că au ajuns la puşcărie la vârsta lor. Diamanta Botezatu, bolnavă de astm, ar fi trebuit să se afle la spital pentru a se îngriji, şi nu în puşcărie, după gratii, la fel ca şi criminalii în serie. "Eu mă gândeam că mi-a venit timpul, că voi muri, nicidecum că voi ajunge aici", spune femeia în vârstă de 86 de ani.  Sursa  http://www.ziare.com   http://www.ziare.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu