sâmbătă, 3 noiembrie 2012

General DIE Arestat


DOSARUL FRAUDELOR BANCARE: Fostul general DIE, arestat. Vicepreşedintele BRD, cercetat în libertate

Şase persoane, între care şi Mihai Stan, Daniel Ruse, şi fostul general DIE, Dragoş Diaconescu, au primit sâmbătă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zi în dosarul fraudelor bancare. Alţi zece complici şi-au primit mandatele de arestare la Călăraşi. Vicepreşedintele BRD, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, va fi cercetat în libertate, au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti.




Un lider implicat în dosarul fraudelor bancare a fost arestat 
UPDATE 20.10 Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis sâmbătă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a şase membri ai grupării din dosarul fraudelor bancare. Între cei arestaţi se află şi Mihai Stan, unul dintre liderii reţelei, în ciuda faptului că iniţial a fugit de anchetatori, Daniel Ruse, şi fostul general DIE, Dragoş Diaconescu.
În cazul a 19 persoane cercetate în dosarul fraudelor bancare, magistraţii au decis că nu este necesară arestarea. Astfel, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte Băncii Române de Dezvoltare (BRD), va fi cercetat în libertate.
Potrivit Mediafax, instanţa a mai dispus în cazul a doi dintre inculpaţi măsura interdicţiei de a nu părăsi ţara, iar pentru alţi 16 interdicţia de a nu părăsi localitatea.
Lider al grupării de fraudare a băncilor, Mihai Stan, a încercat să obţină ilicit fonduri europene, prin intermediul a trei societăţi, Ancuta SRL, Alram Servinvest şi Eurotrading SRL, în baza unor documente şi declaraţii false, potrivit DIICOT.
Mihai Stan este acuzat că în perioada 2010-2012 i-a determinat pe reprezentanţii celor trei societăţi comerciale "să prezinte şi să folosească documente şi declaraţii false faţă de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene (pntru partea de finanţare de 90 la sută din fonduri europene)", precum şi fonduri din bugetul de stat, pentru partea de finanţare de zece la sută.
Totodată, Mihai Stan ar folosit în raport de băncile comerciale CEC Bank, BRD, OTP Bank, Piraeus Bank, Eximbank şi Garanti Bank, înscrisuri sub semnătură privată (situaţii financiare şi bilanţuri contabile) şi înscrisuri oficiale falsificate (certificate de atestare fiscală şi acte de identitate), "în scopul producerii de consecinţe juridice cu ocazia negocierii, încheierii şi executării unor contracte de creditare cu unităţi bancre din România", arată DIICOT.
Mihai Stan i-ar fi determinat pe Denisa Amuza, Georgiana Piturca, Marin Tudoroiu, Mihai Toma, Ion Sintu, Floarea Nae, Andrea Benga, Marian Mavrodin, Tiberiu Hurdugaci şi Marian Sava să folosească în raport cu băncile comerciale acte false.
Mihai Stan se prezenta la bănci sub identităţi false, depunând copii după acte de identitate cu fotografia lui, însă datele corespundeau altei persoane.
Magistraţii de la Tribunalul Călăraşi au emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a zece persoane implicate în dosarul fraudelor bancare. În total, în acest caz au fost reţinute 35 de persoane, dar pentru zece dintre ele s-a cerut arestarea la Tribunalul Călăraşi.
La Bucureşti, procesul s-a terminat la ora 4 dimineaţa. Aşa că judecătorul a amânat pronunţarea pentru diseară. Tribunalul Bucureşti va lua o decizie sâmbătă seară, în jurul orei 20.00. Până atunci, vicepreşedintele BRD şi fostul general SIE Dragoş Diaconescu au plecat acasă.
"În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, Claudiu Cercel, nu sunt probe, nici indicii temeinice. Este un om nevinovat. Lăsarea în libertate nu prezintă pericol pentru ordinea publică", a declarat avocatul Nasty Vlădoiu, adăugând că reţinerile au fost abuzive.
AFLĂ CUM FUNCŢIONA REŢEAUA DIN DOSARUL FRAUDELOR BANCARE
În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.


http://www.rtv.net/dosarul-fraudelor-bancare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu