CÎT TUPEU SI AROGANȚĂ !
Ca sa fii privat in guvern , trebuie sa faci dovada , ca ai manageriat doăsprezece intreprinderi care inregistreaza profit di 89 si pînă in prezewnt , Altfel esti zero privat !
Cit tupeu poate sa aibe un politician ! iesit din comun , absurd si aberant !
Mare impertinenta si grosolanie !
Cheltuiesti in campania electorala sute de mii de euro si te vaiti ca mori de foame , ca nu poti trai din banii incasati din buget !
De ce vrei nene mai multi bani , ca pentru ce ai facut pentru tara asta in 23 de ani , chiar ca nu meriti nimic !
Ca sa fii privat in guvern , trebuie sa faci dovada , ca ai manageriat doăsprezece intreprinderi care inregistreaza profit di 89 si pînă in prezewnt , Altfel esti zero privat !
Cit tupeu poate sa aibe un politician ! iesit din comun , absurd si aberant !
Mare impertinenta si grosolanie !
Cheltuiesti in campania electorala sute de mii de euro si te vaiti ca mori de foame , ca nu poti trai din banii incasati din buget !
De ce vrei nene mai multi bani , ca pentru ce ai facut pentru tara asta in 23 de ani , chiar ca nu meriti nimic !
Nenea Varuj , a uitat ca au disparut multe miliarde de Euro din banii tării , pe vremea domniei sale , iar acum vrea mai mult ? V ra sa birjareasca tara asta fara milă ? Daca nu-i ajung banii din politica , sa mearga la tara , sa vada cum traiesc romanii noștri ! Adica incerci toate variantele care iti trec mata prin cap ?
Dar pe romanii care sufera si din cauza matale nene Varuj , nu ai de gînd sa-i intrebi daca te vrea ?
Mata nu ai impresia ca va platim degeaba , ca ati distru Romania cu economia ei si cu agricultura cu tot ?
Varujan Vosganian se considera o investitie straina si vrea sa fie primul manager privat din Guvern: Nu pot trai doar din salariul de politician .
Dute nene la muncă , daca esti capabil ! Nu te-a adus numeni cu forta in politica ! Si apoi ti-ai tras bani din buget pana nu ai mai putut ! Nu ti-e rusuine obrazului gros ?
Păi cei cu venituri de mizerie 200-500 lei , ce privatizare sa-și faca in guvern , nene varuje ?
Cîtă scoală îți trebuie sa iei bani din buget si sa-i bagi in buzunarul propriu ?
“Sunt in politica de 23 de ani, nu as fi putut trai numai din salariul de politician. Este din ce in ce mai greu, pe legislatia romaneasca si agentiile de integritate si toate rigorile opiniei publice, sa mai traiesti si din altceva decat din politica, pentru ca intri in tot felul de incompatibilitati. Pe viitor va trebui sa ne gandim, a precizat Vosganian.”
Am citit aceasta declaratie pe Hotnews si nu sunt deloc stupefiat de comentariile postate dedesubtul articolului. Ele fac parte din “retorica” de campanie de care nu vom scapa in vecii vecilor, amin!, Varujan Vosganian este pus la stalpul infamiei. Cateva exemple :
“Aici atingem culmile nesimtirii pure. Sau poate ale nebuniei ?…” ;” Cat de dus cu pluta trebuie sa fii ca sa pretinzi de la guvern (de pe postul de ministru) sa ti se dea un post de manager privat, pt ca din salariul de (ministru) bugetar n-ai cum sa traiesti!?”;” ….se cere pe un post din guvern, stie cu cat este platit. Nu-i place salariul, nu-l obliga nimeni sa faca parte din guvern si poate sa mearga la o firma privata sa castige cat vrea.”;” Poate ca standardul lui de viata e foarte ridicat si ar trebui sa se mute inapoi in Anatolia!Nu s-ar supara nimeni , dupa parerea mea.Poate ar trebui sa incerce sa traiasca din salariul minim pe economie , cum reusesc si mai ales cum sunt nevoiti sa se descurce mii de cetateni!”
Daca insa citim fara patima si chiar facand abstractie de personajul care a rostit, ar trebui, cred, chiar sa ne gandim.Este normal ca cei mai inalti demnitari ai statului roman, indiferent de culoarea lor politica, de la presedinte la ministrii si secretari de stat sa fie platiti cu sume ce reprezinta, in multe tari din Uniunea Europeana, nivelul ajutorului de somaj, sau putin peste acesta? Este firesc ca orice bisnitar mai rasarit sa castige mai mult decat presedintele tarii (5800 net lunar daca nu ma nsel)?Nu cumva aceste limitari aberante sunt o sursa in sine de coruptie, si, in acest context, nu cumva ANI poate de veni lesne o institutie de santaj?
Personal consider ca salarizarea slaba a demnitarilor, a corpului de experti din ministere, este nu doar o ipocrizie populista. Ea reprezinta o eroare strategica. In acest fel nu se economisesc bani publici, ci se cultiva dezinteresul pentru binele public. de Daniel Oanta http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/
Vezi și
Muritori de foame
Desi guvernantii sustin ca in judetul Iasi in ultimii ani a inceput sa curga lapte si miere si ca economia duduie, buzunarele iesenilor au devenit din ce in ce mai firave si mai transparente din cauza scumpirilor in val. Datele pe care acestia le ofera, mereu in crestere, sunt privite cu indoiala de zecile de mii de pensionari care traiesc de pe o zi pe alta, de salariatii care se hranesc dintr-un salariu minim de mizerie sau de iesenii inglodati in datorii care nu simt decat ca se majoreaza preturile la paine, ulei sau la gazele naturale. Concret, numai de la inceputul acestui an, alimentele de baza s-au scumpit de cel putin trei ori in replica la majorarea preturilor la gaze si combustibili. Ultima lovitura a fost cea de la 1 iulie, cand rand pe rand s-au scumpit gazele naturale, benzina, tigarile, materialele de constructii si nu numai. In tot acest timp, autoritatile sustin ca salariile si pensiile s-au dublat. Numai ca datele statistice si realitatea arata o situatie contrara. Mai mult, specialistii sustin ca fenomenul a scapat demult de sub control. "Scumpirile au creat o psihoza in randul cetatenilor, ceea ce demonstreaza o lipsa de control in privinta preturilor. Situatia este scapata de sub control", a explicat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FNSIA).
25 la suta pe an
In medie, cresterea preturilor produselor este de minimum 5 la suta pe an, deci de 20 la suta in ultimii 4 ani. Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica (DSJ) Iasi, pretul marfurilor alimentare si nealimentare, precum si al serviciilor au crescut cu cel putin 20 la suta numai din 2004, pana in prezent. Painea, de exemplu, s-a scumpit in ultimii patru ani cu un procent de 25 la suta, iar legumele cu peste 29 la suta. Pretul uleiului de floarea-soarelui s-a dublat, ajungand de la 2.5-3 lei, cat era in 2004, la peste 8 lei in prezent. Specialistii din domeniu sustin ca in acest caz majorarile de pret nu sunt justificate, fiind rezultatul speculatiilor facute de agentii economici sau de inchiderea unor fabrici de profil care acopereau piata ieseana. Agentii economici, fie ca sunt din industria alimentara sau a serviciilor, justifica majorarile de pret prin nevoia alinierii preturilor la standardele europene, precum si scumpirea materiei prime, adusa in cea mai mare parte din import. La aceste majorari se adauga si un procent de cel putin 30-40 la suta, adaosul comercial al fiecaruia. Toate acestea in timp ce salariul mediu a ajuns de la 693 lei, in 2004, pentru un iesean salariat, la aproape 1.100 lei in prezent.
Realitatea dura
Cel mai bine realitatea este expusa nu de cifre, ci de catre iesenii care simt cu adevarat schimbarile din propriile buzunare. In piata, oamenii care vand produse alimentare pentru a-si castiga painea spun ca nu au ce face si scumpesc legumele, fructele si zarzavaturile pentru ca nu au cum sa acopere investitiile facute. "Am crescut preturile pentru ca nu am cum sa imi acopar cheltuielile pe care le-am facut pana acum. Oamenii cumpara de la mine acum cu indoiala pentru ca pretul este o data si jumatate fata de anul trecut", a afirmat Ana Petrea, din comuna ieseana Victoria, venita in piata din Alexandru cel Bun pentru a-si vinde produsele. In alta piata, cea de la Hala Centrala, multi sustin ca le-au scazut drastic vanzarile. "Nu se mai cumpara ca acu` doi-trei ani. Sunt multi care vin, se uita, fac turul pietei, cauta unde e mai ieftin si de acolo cumpara, chiar daca nu sunt la fel de bune ca la mine. Asta e! S-au scumpit toate si oamenii nu mai pot sa o duca", explica Viorica Slabu, din Tiganasi.
Muritori de foame
Odata cu preturile produselor alimentare s-a majorat, in ultimii patru ani, si costul serviciilor. Numai ca aici situatia este cu mult mai neagra. Chiriile s-au scumpit cu aproape 80 la suta din 2004 pana in prezent. Pentru transportul in comun, iesenii au scos cu aproape 40 la suta mai mult. "Libertatea pietei a adus, pe langa o gama larga de oferte, si o concurenta acerba in obtinerea de profituri cat mai mari. Piata economica libera a determinat cresterea competitivitatii economice si atragerea unui numar mult mai mare de investitori, nu indeajuns insa pentru a acoperi pierderile economice considerabile cauzate de inflatia ridicata. Vor mai trece cel putin zece ani pana vom simti primele cresteri si la indicii castigului salarial real", a explicat Frumosu. Ioana GAVRILUTA ioanag•bzi.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu