luni, 25 martie 2013

Stadionul National - Bani risipiti fara cap

In Romania se demoleaza tot , spre a se construi !


De ce au demolat stadionul "Lia Manoliu" , 
dacă era modernizat la standarde europene ?
Cu putina judecata inteleapta si cu mult discernamant , am fi avut doua stadioanwe nationale si cu bani cheltuiti mai putini !
Demolarea unui stadion modernizat la standarde europene , este cea mai mare tampenie pe care o poate produce o minte dementa !
Paguba produsa este imensa ! Au fost bani investiti la modernizare si bani cheltuiti la demolare !
Edilii aplica cele mai ticaloase metode in nemernicia lor de a scoate sume uriase in interes personal !
Ei nu au cxapacitatea si constiinta de a pune mai presus de toate , interesul national !
Bugetul pentru ridicarea stadionului "Lia Manoliu" a fost iniţial de 119 milioane de euro. Acum, când este la stadiul de finisări, costurile au ajuns la 213 milioane de euroo depăşire de bugetde 94 de milioane de euro.

Iniţial, urma ca gazonul stadionului să rămână neschimbat, având în vedere că abia fusese refăcut în anul 2005. Pe măsură ce construcţia se derula, însă, s-a constatat că pânza freatică de sub arenă se infiltrase în terenul de joc, astfel încât s-a luat decizia de a se construi un nou gazon, cu 1,7 metri mai ridicat decât cel vechi.
Pentru acest lucru s-a făcut un act adiţional, bugetul fiind completat cu 7,5 milioane de lei (2,25 milioane de euro).
Tot în timpul construcţiei, proiectul s-a modificat din nou, luându-se decizia de a se mai adăuga 5.000 de scaune la stadion. De asemenea, s-a renunţat la ideea de a fi acoperite doar tribunele stadionului şi s-a optat pentru o copertină care să poată acoperi tot terenul.
EXCLUSIV EVZ. IUREŞ LA PRIMĂRIA CAPITALEI. Stadionul lui Oprescu, luat la puricat de procurori. Se caută 94 de milioane de euro!
Mai mulți angajați ai Primăriei Capitalei au fost întrebați de procurori DNA despre cheltuielile legate de construirea stadionului „Național Arena”. În timp ce mai marii instituției susțin că nu știu nimic, angajați din mai multe direcții ale Municipalități se tem să nu devină țapi ispășitori

EXCLUSIV EVZ. Stadionul lui Oprescu, luat la puricat de procurori 
EVZ.ro 

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia

Arena de 250 de milioane de euro de la Bucuresti nu mai impresioneaza pe nimeni. 

Edilii se vaita ca nu au bani la buget (iar noi ne vaitam de inteligenta si competenta lor), ca este criza si totusi fac o risipăa imensa .
 Adica se risipesc in mod deliberat si inconstient banii contribuabililor din care o parte importanta din banii cheltuiti ajung in buzunarul fara fund al celor care pun la cale si sustin ineptia financiara .
Emblematica mizerie a gandirii cu ochelari de cal este Stadionul Lia Manoliu , modernizat si demolat . 
A fost modernizat la standarde internationale , tribune , scaune , gazon , etc . ,
apoi la scurt timp s-a demolat , pentru a se construi actualul stadion .

Ma intreb si eu , ca si majoritatea populatiei , nu era corect , rational , inteligent si in folosul comunitatii , ca Stadionul National dupa ce a fost modernizat la standarde internationale sa ramana asa frumos , iar in alta locatie sa se construiasca stadionul cel nou , Lia Manoliu ?


Stadionul National, reabilitat cu bani din vanzarea BCR


12 iun 2007Autor: Mediafax

  Aproximativ 400 milioane lei din suma incasata de statul roman din vanzarea BCR va fi cheltuita pentru reabilitarea Stadionului National din Bucuresti, pentru proiecte de infrastructura, si, probabil, pentru sanatate, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. El a anuntat ca va prezenta Guvernului, in sedinta din aceasta saptamana, un set de hotarari privind modul de cheltuire a sumelor obtinute din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR). Ministrul s-a referit doar la o suma de 800 milioane lei, precizand ca aproximativ jumatate din aceasta va fi repartizata pentru finantarea proiectelor de infrastructura, modernizarea Stadionului National si, probabil, pentru sistemul de sanatate. Erste Bank a castigat, la sfarsitul anului 2005, licitatia pentru preluarea unui pachet de 61,88% din titlurile BCR, pentru care a platit 3,75 miliarde euro. Statul roman a incasat circa 2,2 miliarde de euro pentru pachetul de 36,8% din titlurile BCR, iar BERD si IFC vor primi fiecare aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, la finele anului trecut, ca fondurile obtinute din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) vor fi varsate in Fondul de Dezvoltare pentru finantarea marilor proiecte de infrastructura, modul de utilizare a banilor urmand sa fie prezentat periodic de Ministerul Finantelor.
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/stadionul-national-reabilitat-cu-bani-din-vanzarea-bcr-3024329/

Azi începe demolarea stadionului Lia Manoliu

Publicat la: 21.11.2007 19:33 
De astăzi vor începe pregătirile pentru demolarea stadionului naţional Lia Manoliu. La finalul meciului România–Albania de ieri seară, echipa Max Bögl – Astaldi, care va construi stadionul, a demontat simbolic o gradenă de beton, arena fiind inundată de o cascadă de artificii. În locul bătrânului stadion va fi construită o arenă la standardele impuse de federaţiile internaţionale, pentru competiţii sportive la nivel mondial. Viitoarea construcţie va avea o suprafaţă de 108.000 metri pătraţi, două gradene, 40 de loje VIP, parcare subterană, săli de conferinţe, spaţii special destinate mass-media şi o capacitate de 55.000 locuri. Proiectul, care are o valoare de 120 milioane de euro, este finanţat de Primăria Capitalei şi Guvernul României şi va fi finalizat peste doi ani.
http://www.gandul.info/news/azi-incepe-demolarea-stadionului-lia-manoliu-1056269


Doua consortii se bat pentru reabilitarea Stadionului National "Lia Manoliu"

de L.A.     HotNews.ro
Miercuri, 20 decembrie 2006, 0:00


Foto: lumeanoastra.com

Stadionul National “Lia Manoliu” va fi demolat, iar apoi refacut. Dintre cele 20 de firme care au cumparat caietele de sarcini pentru proiect, numai doua consortii au depus ofertele de licitatie. Castigatorul va fi anuntat in primavara, criteriul economic urmand sa prevaleze.

Companiile care au ajuns in faza finala sunt Astaldi Spa si JV Max Bogl - unite intr-un consortiu, si Alpine Mayreder Bau GbmH. Primul consortiu a depus doua oferte, prima fiind in valoare de 542.532.445 RON. A doua oferta a lor a fost de 411.062.996 RON, ambele avand un termen de executie de 32 de luni.

Concurenta lor, Alpine Mayered Bau GbmH, s-a angajat sa execute lucrarile de refacere a Stadionului National in 29 de luni, pentru suma de 450.383.217 RON.

Firmele care lupta pentru 500 de milioane de RON

Astaldi Spa: este una dintre companiile de constructii "abonate" la contractele de stat. In 2005, Metrorex a atribuit companiei Astaldi Spa, in asociere cu SC Somet SA, un contract in valoare de 268.563.688.000 lei, fara TVA. Firma lucreaza si la proiectul Pasajului Basarb.

Max Bogl a avut si ea mai multe afaceri cu statul roman. Impreuna cu Wilhem Geiger a lucrat la DN 17, Bistrita - Tureac (32,1 km). Dintr-o asociere mai veche cu Astaldi (2003) a castigat 64.549.332 de euro pentru executia lucrari A2/04, Drajna - Fetesti/

Alpine Mayreder a devenit in 1999 actinar principal la companiile Granitul SA Bucuresi si Scaep Giurgiu Port SA. In prezent lucreaza la largirea drumului national DN1.

Socoteala din targ nu s-a potrivit cu cea din studiul de fezabilitate

Studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico - economici pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National “Lia Manoliu”, prevede demolarea stadionului existent si construirea unuia nou. Nici durata executiei lucrarilor si nici costurile din studiu nu s-au potrivit cu ofertele facute de companii.

Conform studiului de fezabilitate, viitoarea constructie va fi destinata exclusiv jocurilor de fotbal si rugby si va avea o capacitate de peste 50.000 de locuri, cu doua tribune si doua peluze. Suma totala a investitiilor in acest proiect se ridica la 501.536.129 RON. Din aceasta suma, 350.182.964 de lei vor fi folositi numai pentru lucrarile de constructii-montaj.

Finantarea va fi asigurata din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si din sume alocate de Guvernul Romaniei. Durata de realizare a investitiei a fost estimata la 20 luni.

Protocolul privind transmiterea Stadionului National Lia Manoliu din administrarea Autoritatii Nationale a Sportului in domeniul public al municipiului Bucuresti si in subordinea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a fost incheiat la sfarsitul lunii august din acest an.

Tot atunci a fost preluat si proiectul de reabilitare si modernizare a stadionului, realizat de Universitatea tehnica de Arhitectura "Ion Mincu".

Si pista pentru atletisti

In urma cu doua luni, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a inaintat Guvernului o propunere de emitere a unei Hotarari pentru transferul administrativ al unui teren cu suprafata de 40.416 mp din domeniul public al statului in domeniul public al municipiului Bucuresti si in administrarea CGMB.

“Terenul va fi destinat construirii unui stadion de atletism, cu tribune acoperite si o capacitate de cca. 15.000 locuri, cu toate dotarile necesare pentru a corespunde normelor si exigentelor Comitetului Olimpic International”, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei.

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1133957-doua-consortii-bat-pentru-reabilitarea-stadionului-national-lia-manoliu.htm



Reabilitarea stadionului National "Lia Manoliu" va beneficia de consultanta firmei Louis Berger

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 12:21



Primaria Municipiului Bucuresti a semnat contractul de servicii de consultanta pentru modernizarea si reabilitarea Stadionului National "Lia Manoliu", atribuit consortiului de firme Louis Berger, informeaza un comunicat de presa.

Louis Berger SAS a fost nominalizata drept coordonator al acestui proiect, cu o durata de executie de aproximativ 32 luni, valoarea serviciilor de consultanta ridicandu-se la peste 1,6 milioane de euro.

Grupul Louis Berger nu se afla la primul proiect de acest gen, realizand numeroase alte proiecte similare, in intreaga lume: Stadionul Olimpic din Sydney, Australia, Stadionul Wembley din Marea Britanie, Stadionul H.H.H. Metrodome din Minneapolis, USA si Stadionul National din Dublin, Irlanda.

"Compania Louis Berger este implicata in prezent in negocierea mai multor contracte de management al proiectelor, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in alte tari din Europa, cu investitori din Franta, Marea Britanie, Spania, Israel si Grecia", a declarat Chris Germanacos, Prim Vicepresedinte si Director pentru Europa.

Louis Berger este un concern independent de firme de consultanta, prima dintre acestea fiind infiintata in 1953. Sediile sale centrale sunt situate in Paris (Franta) si Washington DC (Statele Unite ale Americii). Printre domeniile sale de activitate se numara consultanta si asistenta tehnica pentru toate specializarile ingineriei, inclusiv ingineria mediului, precum si dezvoltarea economica.

http://www.business24.ro/guvern/stiri-guvern/reabilitarea-stadionului-national-lia-manoliu-va-beneficia-de-consultanta-firmei-louis-berger-1326604


Firma fratelui baronului de Vrancea, Marian Oprişan a obţinut de la stat contracte de zeci de milioane de lei dar declară profituri modeste
Ce a descoperit Ponta când l-a anchetat pe baronul gazonului 
Compania lui Adrian Oprişan, fratele baronului de Vrancea, este abonată la contracte publice pentru reabilitarea unor terenuri sportive. De multe ori, lucrările au fost prost făcute, ultimul exemplu fiind gazonul de pe Naţional Arena.
Adrian Oprişan este patronul companiei „Gama Verde" prin intermediul căreia aproape că a pus monopol pe mare parte din lucrările de amenajare, refacere sau întreţinere a terenurilor sportive din România. De-a lungul a aproape un deceniu, a derulat contracte cu Federaţia Română de Fotbal şi cu majoritatea echipelor din Liga I.
Numeroase înţelegeri s-au derulat din bani publici, cum a fost cazul în două rânduri la stadionul naţional  (în 2003 şi în 2011), la Constanţa, la Vâlcea, Turnu Severin sau Botoşani, şi au fost însoţite de scandaluri: lucrări supraevaluate sau unele prost efectuate. La un moment dat compania a fost anchetată şi de Corpul de Control al primului ministru. Nici când a lucrat pentru beneficiari privaţi lucrurile nu au stat mai bine: oficialii din Ghencea şi cei ai echipei Poli Timişoara au acuzat firma Gama Verde că au făcut terenurile impracticabile pentru fotbal.
Ponta l-a anchetat pentru nisipul de pe stadion
De data aceasta problema este mult mai serioasă deoarece calitatea gazonului montat de firma lui Oprişan umbreşte bucuria inaugurării unui stadion de 234 milioane euro. La primul antrenament de săptămâna trecută jucătorii au constatat că gazonul  se desprinde cu uşurinţă, nefiind fixat corespunzător. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât legat de fostul stadion avem o amintire dezastruoasă referitoare tot la calitatea gazonului.
Primăria Capitalei a sărit acum în apărarea lui Oprişan spunând că, de fapt, înţelegerea a fost ca terenul să se prezinte în condiţii optime la finala „Ligii Europa" care se va disputa în 2012. Repre­zentanţii primăriei ar fi trebuit să se gândească totuşi  de două ori înainte de semnarea contractului cu firma lui Adrian Oprişan. Şi asta pentru că a existat un precedent nefericit. În 2003, România juca o partidă decisivă cu Danemarca pentru calificarea la „Europene" pe fostul stadion naţional, denumit „23 August". Oprişan a asigurat că va folosi o tehnologie specială pentru ca meciul să se dispute în condiţii foarte bune. Rezultatul? Nu a existat fir de iarbă, partida a fost pierdută cu 2-5 pe un teren care arăta precum o plajă. Scandalul a căpătat proporţii naţionale iar premierul de atunci Adrian Năstase a ordonat Corpului de Control - condus de Victor Ponta - să ancheteze firma lui Oprişan (care se numea Construct Proget). Ponta a descoperit că firma lui Oprişan avea ca obiect principal de activitate „comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi de construcţii" şi îşi avea sediul într-un apartament din Focşani. Actualul şef al PSD declara atunci că Oprişan este singurul vinovat, deoarece tehnologia aplicată nu a ţinut cont de starea climatică din ţară. La rândul său, ministrul de atunci al Sportului  Georgiu Gingăraş a precizat că terenul nu a fost făcut la termenul prevăzut în contract.
Steaua a schimbat gazonul după „dezastrul" Oprişan
Două dintre cele mai puternice cluburi „s-au fript" cu firma lui Oprişan. „Gama Verde" a efectuat lucrări la gazon în 2006 şi au costat mai multe sute de mii de euro. După numai un an, terenul a început să se deterioreze. Oficialii stelişti l-au acuzat pe Oprişan că este vinovat de dezastru, iar Naţionala şi echipele care au jucat în Liga Campionilor au avut de suferit. Lucrurile au mers atât de prost încât, în 2010, oficialii stelişti au decis să schimbe cu totul gazonul. Acuzaţii au venit şi dinspre Timişoara. În 2006, patronul, Marian Iancu, afirma că gazonul stadionului timişorean este deteriorat din cauza întârzierii cu care au fost demarate lucrările de întreţinere şi de refacere executate de firma fratelui lui Marian Oprişan. Ca şi la partida cu Danemarca din 2003, gazonul îngrijit de fratele baronului de Vrancea avea aceeaşi problemă: era plin de nisip. La rândul său, Oprişan a precizat că terenul a fost stricat de concertul Shakirei.
Contracte cu primăriile, lucrări făcute de mântuială
Prosperitatea lui Adrian Oprişan s-a clădit şi de pe urma unor contracte pe bani publici făcute cu primăriile. Spre exemplu, reabilitarea stadionului din Vâlcea s-a făcut pe baza unui contract cu primăria în valoare de două milioane de lei. Valoarea contractului pentru reabilitarea suprafeţei de joc din Botoşani a fost în valoare de 370 mii de lei. Dar Oprişan nu lucrează doar în marile oraşe sau în Capitală. Pentru 584 mii de lei, oraşul Odobeşti „a primit" de la Gama Verde o bază sportivă în satul Unirea. Iar la Costineşti, firma lui Oprişan (împreună cu alte două companii, Comiinco şi Bauconcept) a primit 29 milioane de lei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construire a complexului sportiv şi de agreement. Municipiul Drobeta Turnu Severin i-a plătit lui Oprişan aproape un milion de lei pentru reabilitarea drenajului şi canalizării, dar şi pentru îmbrăcămintea pistei stadionului municipal.   http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/ce-a-descoperit-ponta-cand-l-a-anchetat-pe-baronul-gazonului-articol-integral-236730.html
De-ale lui Oprescu - Șpăgarul !
Ce să mai zicem de Ceausescu ? 
Parcă ăștia sunt mai inculți si mai demenți . 
Măcar Ceaușescu a construit un Imperiu , numit Romania  .
A intrat dihonia in ei , demoleaza tot , că spaga este uriasa , atat la demolare , ”cat si în sculare” ! Orice fapta buna a edililor ascunde o tîmpenie infractională de proporții , o mare smecherie !
Hala Matache este clădire clasată ca monument istoric şi cultural. De mai mulţi ani, clădirea este disputată de către reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentele care susţin reabilitarea ei şi Primăria Capitalei care susţine că monumentul ar trebui mutat din calea Bulevardului Uranus care va uni nordul Bucureştiului cu sudul.
Pană la urmă , l-au demolat !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu