joi, 7 iulie 2016

Miniștrii lui Cioloș

Domnule Prim Ministru ,

 De ce nu scoateți la concurs posturile de Ministru ?

Mă gindesc , că prin numire este metoda leneșului fără entuziasm de muncă și fără responsabilitate ceeace s-a întîmplat pînă acum !

Miniștri de cea mai proastă calitate. Schimbare dintr-un foc a patru miniştri. Cioloș: "Am decis schimbarea miniștrilor Costescu, Bostan, Curaj și Stoenescu"


“Ce-aţi făcut din noi, neisprăviţilor?”


Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.



"După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (...) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. (...) Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan și Dan Stoenescu", a declarat premierul la Palatul Victoria.

Sorin Buşe propus de Cioloş ca Ministru al Transporturilor

Sorin Buse, fost director al Renault Technologie Roumanie, este propunerea premierului Dacian Ciolos pentru funcția de ministru al Transporturilor, dupa ce actualul ministru, Dan Costescu şi-a dat demisia (sau a fost demis). Sorin Buse a fost in carti, in urma cu o lună, pentru preluarea conducerii TAROM, dar presa a scris că mutarea a picat dupa negocierile salariale. 

"La Transporturi vreau sa accelerăm activitatea pe execuția proiectelor de autostrăzi, unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine. Reforma la CNADNR, pe care o cer de câteva luni. Pregatirea de noi proiecte. Am preluat guvernarea fără proiecte pregătite, sunt unele care au inceput sa fie pregatite si trebuie sa accelerăm ritmul", a declarat Ciolos la conferința în care a anuntat remanierea mai multor miniștri.

Sorin Buşe, a fost director general al Renault Technologie Roumanie timp de cinci ani intre 2010 si 2015, potrivit Capital.ro

Anterior, in perioada 1995-2008, Sorin Buse s-a alaturat producatorului Toyota, unde a ocupat diferite functii, ajungând în final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica "greenfield" din Woodstock, Ontario. Din anul 2008 lucreaza in Grupul Renault, unde a fost implicat in strategia Renault in Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buşe s-a nascut in 1960 la Bucuresti și a absolvit Universitatea Politehnică București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini in anul 1985, scrie Capital.

In perioada 1985-1990 a lucrat in cadrul companiei Electronica din Bucuresti in domeniul proiectarii SDV. In anul 1990 a emigrat in Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto, lucrând pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

La finalul lunii mai, Dan Costescu a anunțat ca Sorin Buşe va prelua si functia de manager general al TAROM până la selecția unui nou director general. Ulterior, insa, mutarea nu s-a concretizat.Presa a scris ca numirea lui Buşe la Tarom s-ar fi anulat dupa neînțelegeri apărute la negocierile salariale. 

Mircea Dumitru propus de Cioloş ca Ministru al Educației

Profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității București, este cel care va ocupa funcția de ministru al Educației, după ce premierul Dacian Cioloș l-a remaniat pe Adrian Curaj.
Profesorul Mircea Dumitru a fost ales rector al Universității din București pe 17 decembrie 2015. Sub conducerea lui Mircea Dumitru, Universitatea din Bucuresti a contrazis Ministerul Educatiei si a constatat cel mai răsunator plagiat din istoria Romaniei: cel al premierului atunci în functie Victor Ponta. La acel moment, Universitatea din Bucuresti era singura universitate care a confirmat oficial plagiate si care a cerut Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

Mircea Dumitru a fost cel care a cerut public ca legislatia de verificare a plagiatelor sa fie modificata, astfel incat suspiciunile de plagiat sa fie analizate de comisiile de etica ale universitatilor in cadrul carora ei si-au sustinut lucrarile respective. Tot rectorul Universitatii din Bucuresti a cerut eliminarea regulilor care stipuleaza ca detinutii care fac lucrari stiintifice primesc reducere de pedeapsă.
CV Mircea Dumitru
Este membru corespondent al Academiei Române și profesor la Departamentul de Filosofie Teoretică al Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București. A fost decan al Facultății de Filosofie între 2000-2008 și prorector al Universității din București în perioada 2008-2011.

Specialist în logică filosofică, filosofia limbajului, metafizică modalităților, epistemologie, filosofia minții și a conștiinței, Mircea Dumitru a obținut titlul de doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans în mai 1998, iar două luni mai târziu a finalizat un al doilea doctorat, la Universitatea din București, se arată în comunicat. A fost profesor invitat la Universitatea "Jean Moulin" Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York.

A primit premiul "Mircea Florian" al Academiei Române (2001) și Ordinul Bernardo O'Higgins, în grad de Mare Ofițer, conferit de Președintele Republicii Chile (2005). În septembrie 2011, Mircea Dumitru a fost ales președinte al Societății Europene de Filosofie Analitică (ESAP), iar din 2014 este membru corespondent al Academiei Române.

Este autor, co-autor sau editor al mai multor volume de studii: On Modal Incompleteness (1998), Modalitate și incompletitudine. Logică modală că logică de ordin superior (2001), Explorări logico-filosofice (2004), Cuvinte, teorii și lucruri. Quine în perspectiva (2009). Mircea Dumitru este editor al volumului Metaphysics, Meaning, and Modality. Themes from Kit Fine, în curs de apariție la Oxford University Press. Împreună cu Mircea Flonta, a tradus două dintre operele lui L. Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus și Cercetări filozofice.

Sursa : http://fluierul.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu