miercuri, 24 ianuarie 2018

DAVOS 2018


Forumul Economic de la DAVOS 2018. 



Scopul evenimentului este "redeschiderea liderilor din toate categoriile de viață în dezvoltarea unei narațiuni comune pentru îmbunătățirea stării lumii"
În descrierea temei din acest an pentru Davos, Forumul Economic Mondial afirmă că "contractul social dintre state și cetățenii lor continuă să se erodeze". Deși este clar că există un adevăr în acest sens, aș fi îndemnat pe participanții Davos să ia în considerare și numeroasele exemple pozitive ale guvernelor din întreaga lume care "generează cu adevărat un viitor comun într-o lume fracturată".

”Ce se întâmplă cu oamenii? Oamenii sunt striviţi. Li se frânge conştiinţa. Sunt aduşi în genunchi din toate punctele de vedere. Asta se întâmplă în Orwell, presiune asupra oamenilor până când conştiinţa lor este dizolvată, ajung nişte legume, supuse . ” 

Vezi mai mult AICI

Kalergi proclamă desfiinţarea dreptului de autodeterminare al popoarelor şi, succesiv, eliminarea naţiunilor prin intermediul mişcărilor etnice separatiste sau imigrării în masă.    Vezi mai mult AICI


De exemplu, modul în care  
Helsinki implică cetățenii în luarea deciziilor , modul  în care programul TN50 din Malaezia a angajat 1,7 milioane de tineri și modul în care  se încurajează inovația în prima linie a serviciilor publice din Africa de Sud . Narațiunea că guvernul este lipsită de senzație de lipsă de atingere, ineficientă și lipsită de cetățeni se poate dovedi popular pe versanții Klosters, dar pur și simplu nu este adevărat. Pentru a răspunde provocărilor reale cu care ne confruntăm, recunoașterea și învățarea de la succesele guvernamentale va fi mult mai utilă decât repetarea problemei.

Holly Ransom, CEO al noului și viitorului șef al Summit-ului Tineretului G20

Rolul conducerii intergeneraționale și al parteneriatelor trebuie să fie un front și un centru. Cercetările sugerează că o parte a fracturii pe care trebuie să o remediem este una generatională - generația tânără are cele mai scăzute niveluri de încredere instituțională a oricărei generații, se simt dezamăgită de contractul social rupt de cale ferată și fragmentată acum de la educație la angajare ( toate prea des caracterizate prin șomaj prelungit sau muncă economică precară a gigului) și, în funcție de economie, se confruntă cu o creștere a datoriei elevilor și a prețurilor prohibitive la locuințe.
Cu toate acestea, responsabilitatea se bazează și pe umeri. Profesorul Schwab, fondator al Forumului Economic Mondial, a formulat puternic provocarea cu care se confruntă 50% din populația lumii sub vârsta de 27 de ani, când a spus: "Sunteți prima generație care se confruntă cu impactul deciziilor luate de predecesorii voștri și ultima generație care poate face ceva în legătură cu aceasta. "Pentru noi, noi, liderii tineri, trebuie să facem mai mult pentru a înțelege compromisurile concurente și realitățile sistemice cu care se confruntă liderii actuali, astfel încât intervențiile noastre să fie încadrate mai realist și constructiv. Această aspirație poate fi servită prin încercarea de a colabora și de a coaliza în mod regulat cu indivizi și organizații din întreaga lume, din mediul academic și din societatea civilă, schimbând conversația de la "chestiuni legate de tineret"
Pentru a ajunge la orice fel de viziune comună a viitorului, să nu mai vorbim de asigurarea implementării și a acțiunii, trebuie să începem cu o înțelegere comună și un respect reciproc - și asta este un lider la toate nivelurile societății și a tuturor generațiilor poate face o intenție mai conștientă în 2018 și după aceea.

Vincent Chin, lider global al sectorului public, grupul Boston Consulting Group

Pe măsură ce ne întâlnim în Davos, lumea se confruntă cu o confluență a perturbațiilor profunde - revoluția digitală, schimbările demografice și reacțiile din ce în ce mai numeroase de grupuri dezrădăcinate din societate, pentru a numi doar trei. Aceasta înseamnă că guvernele trebuie să facă multe pentru a crea un viitor luminos într-o lume fracturată.
În primul rând, trebuie să-și facă industria competitivă, incluzând încurajarea adoptării tehnologiilor digitale, analiza datelor, inteligența artificială și învățarea în mașină. Ei trebuie, de asemenea, să identifice modalitatea inteligentă de a reglementa noile modele de afaceri și de a face față pierderilor de locuri de muncă rezultate, precum și nevoii de noi competențe - ceea ce înseamnă că educația și, într-adevăr, întregul sistem de dezvoltare a capitalului uman trebuie revizuite.
Și guvernele trebuie să se mute în secolul XXI și să înceapă să ofere servicii mai bune (inclusiv digital) și să facă acest lucru cu mai puțin (deoarece condițiile fiscale ale țărilor se vor deteriora într-o creștere economică mai lentă).

Dr. Vanessa Kerry, director executiv, SEED Global Health

Toată lumea se naște cu același potențial, dar, din păcate, nu cu aceeași ocazie - ceva care ar trebui să fie în mintea tuturor celor din Davos în această săptămână.
Deoarece am angajat comunitățile pe care le deservim la Seed Global Health, am văzut prima dată impactul inegalității șanselor asupra indivizilor, comunităților și țărilor. La Seed, credem că toată lumea ar trebui să aibă o capacitate egală de a accesa asistență medicală de înaltă calitate, indiferent de locul în care se nasc sau de situația lor socio-economică. Cu toate acestea, fără mai mulți lucrători în domeniul sănătății, nu vom putea niciodată să oferim această șansă tuturor și să realizăm "viitorul comun" pe care WEF îl are în acest an cu scopul de a contribui la livrare.

Tony Banbury, membru al consiliului, Centrul pentru Impactul Public

În timpul Războiului Rece, natura bi-polare a ordinii mondiale a creat o tendință spre stază, cu țări dintr-o parte sau de cealaltă a unei linii de divizare sau, deseori, cu un număr limitat, într-un grup nealiniat. Mișcarea de la un grup la altul nu era obișnuită sau ușoară, de obicei venind doar prin revoluție sau război.
De la sfârșitul Războiului Rece și trecerea la o lume multi-polară, țările sunt mult mai liber să-și aleagă propriul curs și destin. În ciuda tuturor avantajelor acestei evoluții, aceasta a dus la o fracturare a ordinii mondiale.
Atenuarea acestei fracturi este progresul progresiv al principiilor și standardelor drepturilor universale ale omului, ale reprezentării democratice și ale statului de drept. În timp ce există încă un drum lung, progresele înregistrate nu trebuie subestimate.
Nici o organizație sau un grup de state nu merită mai multă încredere pentru această evoluție extrem de impactantă decât Națiunile Unite. Pe o bază zilnică, ONU lucrează extrem de bine în întreaga lume și, în același timp, suferă de propriile provocări. Dar una dintre cele mai mari realizări ale ONU este în mare măsură neschimbată - dezvoltarea progresivă a normelor și așteptărilor globale acceptate cu privire la modul în care ființele umane ar trebui tratate și guvernate. Într-o lume fracturată, valorile universale promulgate de Națiunile Unite sunt un adeziv esențial care ne leagă pe toți și creăm o viziune larg răspândită pentru un viitor comun.

Dr. Leila Hoteit, partener și director general, The Boston Consulting Group

Nu există nicio speranță de a "crea un viitor comun" fără a crea un echilibru mai bun între femei și bărbați în lumea muncii - dar, din nefericire, există încă o sumă imensă de făcut. Cele mai recente rapoarte globale privind diferențele dintre cele două sexe din cadrul WEF au constatat că prăpastia dintre oportunitățile de sex masculin și cele de sex feminin sa lărgit pentru prima dată de la începutul colectării datelor în 2006, iar chiar și aici, la Davos, doar peste 20% din cei 3.000 de delegați sunt așteptați să fie femei. Nu sunt vesti proaste; pentru prima dată în istoria de 48 de ani a WEF, summitul de săptămâna aceasta va fi co-prezidat de șapte femei.
În plus, creșterea opțiunilor de lucru flexibile și a muncii la distanță ar putea ajuta mai multe femei să intre și să rămână pe piața forței de muncă. Într-un studiu, un sfert dintre liderii de sex feminin s-au referit la munca flexibilă - cum ar fi timpul de lucru comprimat, orele eșalonate într-un program fix și pauzele de prânz mai lungi - ca factorul cel mai util în avansarea carierei lor. Există, de asemenea, semne incurajatoare că multe companii își asumă o importanță nouă în ceea ce privește angajarea, formarea și mobilizarea talentelor femeilor.
Cu toate acestea, vor fi necesare eforturi mai intenționate pentru a răspunde cerințelor de talente și pentru a aborda lacunele de gen. Guvernele, persoanele fizice și companiile trebuie să se asigure că întregul grup de talente de bărbați și femei este educat, recrutat și promovat.

Sir David Bell, vice-cancelar al Universității din Reading

De-a lungul mai multor generații, educația a fost o cale de ieșire din sărăcie. Acest lucru este valabil atât pentru națiunile dezvoltate, cât și pentru cele emergente. De la copiii care beneficiază de educație de bază universală și gratuită până la adolescenți în familie, care merg la universitate, se oferă o miză în viitor.
Istoria și experiența arată că nivelurile mai înalte de învățare pot oferi, de asemenea, o lățime de perspectivă și un sentiment de scop comun. Ce modalitate mai bună de a vindeca divizările și a aduce oamenii împreună decât prin investiții în educație?

Dag Detter, consilier senior al grupului Boston Consulting Group

Urbanizarea este una dintre principalele megatrende care transformă lumea noastră în jurul nostru. Dar, pe măsură ce populațiile urbane cresc, planificatorii orașului trebuie să devină mai buni în bugetul pe termen lung. Și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât prin utilizarea activelor deja existente.
Din păcate, majoritatea orașelor nu evaluează în prezent valoarea de piață a activelor lor economice. Nu trebuie să fie așa. Deblocarea valorii publice a bunurilor imobile slab utilizate sau monedizarea mijloacelor de transport și a bunurilor de utilitate - o gestionare mai inteligentă a activelor, cu alte cuvinte - ar aduce o rentabilitate care să îi permită să se dubleze mai mult decât investițiile în infrastructură - fără a trebui să opteze pentru privatizare, sau reducerea cheltuielilor în altă parte.

Nicola Forster, presedintele si fondatorul f oraus, Forumul elvețian privind politica externă, și co-fondator al staatslabor

Acest așa-zis "viitor comun într-o lume fracturată" solicită o mai mare participare a publicului la luarea deciziilor. Datorită digitalizării, platformele de jos în sus depășesc din ce în ce mai mult ierarhiile de sus în jos și modelele tradiționale de afaceri. Vedem această evoluție în economia platformei, care este deja în plină desfășurare. Acum, politica publică trebuie să respecte exemplul.

 În calitate de participant și membru al  forumului deschis  la Davos, mă bucur să întâlnesc întâlniri în domeniul inovării guvernamentale, precum  Beth Noveck (directorul GovLab) sau  Geoff Mulgan  (NESTA) la Forumul Economic Mondial și schimb de informații despre modul în care aglomerarea inteligenței colective a cetățenilor și a experților din întreaga lume. Cu  forța globală a rețelei de think-tank-  uri , suntem, de asemenea, parte din  această discuție .
  • Cum pot delegații care adună @WEF @ Davos2018 să "creeze un viitor comun într-o lume fracturată?" 
  • Pentru @HollyRansom și @VBKerry "crearea unui viitor comun" se întâmplă numai când * toată lumea * își poate elibera potențialul # Davos2018 
  • @UN joacă un rol vital în legarea noastră împreună prin promovarea "valorilor universale" spune @TonyBanbury # Davos2018 
Sursa : https://www.centreforpublicimpact.org/create-shared-future-wef2018/?gclid=Cj0KCQiA-qDTBRD-ARIsAJ_10yJ1lAUS_bk-GZA31XfMl2sA5973YB055VFIDbXgkvF6oPcOPJ3ZrkQaAjLIEALw_wcB




Cei mai puternici politicieni și lideri de afaceri din lume se numără printre participanții la Davos 2018. Vor fi acolo premierul britanic Theresa May, cancelarul german Angela Merkel, premierul canadian Justin Trudeau și președintele francez Emmanuel Macron.

Un total de 340 de lideri politici sunt așteptați să participe, printre care şi șefi de stat și de guvern din Africa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și America Latină.

Președintele american Donald Trump este aşteptat și el să participe la eveniment, iar Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, va da citire moţiunii de deschidere.

Mulțe dintre personalităţile de seamă ale marilor organizaţii internaţionale ale lumii vor participa la Davos 2018. Printre ele se numără Antonio Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Zeid Ra'ad Hussein, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului și Jim Yong Kim, Președintele Băncii Mondiale.

De asemenea, din vor fi prezenţi pentru a-şi expune poziţiile în domeniile afacerilor şi a finanţelor mondiale Ginni Roomette de la IBM Corporation, Fabiola Gianotti de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), Geneva, Sir Martin Sorrell de la WPP și Christine Largarde din Fondul Monetar Internațional.

Șefi de organizații caritabile, cadre universitare și organizații neguvernamentale vin, de asemenea, ca și un număr mic de celebrități. Lista din acest an include Elton John și Cate Blanchett.

Ambii sunt beneficiari ai Premiilor Anuale de Cristal ale WEF, care semnifică "realizările artiștilor de frunte care și-au manifestat angajamentul exemplar de îmbunătățire a stării lumii".

Elita mondială reunită în staţiunea montană Davos caută soluţii pentru cum să facă lumea mai bună, în condiţii nemaiîntâlnite în ultimul deceniu: economia lumii o duce bine, poate chiar prea bine, iar populismul, spaima de anul trecut, este în regres.

Însă problema căreia nu i s-a găsit soluţie, creşterea inegalităţii, persistă. Cum inegalitatea este adesea asociată cu globalizarea, unul din scopurile Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos de anul acesta este reconstruirea încrederii în globalizare.

„Ne-am culcat pe o ureche“, spune Robert Shiller, profesor la Universitatea Yale şi laureat al Premiului Nobel, potrivit ZF.ro. El compara situaţia actuală cu criza din 1929, când prăbuşirea acţiunilor a ajutat la declanşarea Marii Depresiuni economice.

 Însă dacă va veni vreo corecţie, „nu va fi probabil la fel de brutală ca aceea din 1929, dar poate perturba“, a explicat Shiller.

Mai optimist este colegul său de la Harvard, profesorul Kenneth Rogoff, care spune că „umbra lungă a crizei financiare dispare în sfârşit“ şi de aceea „creşterea va continua să depăşească aşteptările“.

Puţini sunt cei care au prevăzut corect evenimente dramatice cum a fost criza din 2008. Însă unii dintre invitaţii de la Davos se numără printre cei inspiraţi. În 2007, când creşterea globală duduia şi acţiunile avansau, fostul secretar al Trezoreriei americane Lawrence Summers a spus că „merită să ne amintim că pieţele erau încrezătoare în vara anului 1914“.

Nouriel Roubini de la universitatea New York a prezis o „aterizare dură“. Acum, Rogoff crede că dacă o nouă criză va lovi lumea, ea va veni probabil din China, a doua economie ca mărime a lumii, dar una care se răceşte.

Din AGENDA discuțiilor

Prima zi: Piețele globale într-o lume fracturată

Una dintre primele sesiuni de dezbatere de la Davos 2018 se focusează pe starea piețelor. Participă 5 top manageri, iar dezbaterea este moderată de Maria Bartiromo de la Fox Business News:

- Steven Schwartzman, Chairman, Chief Executive and Co-Founder of the Blackstone Group.

- Adena Friedman, President and Chief Executive Officer, Nasdaq Inc.

- Frank Appel, Chief Executive Officer, Deutsche Post DHL Group

- Brian T. Moynihan, Chairman and Chief Executive Officer, Bank of America Corporation

- Tidjane Thiam, Chief Executive Officer, Credit Suisse AG

Alte teme de dezbatere:

Următoarea criză financiară

În tehnologie ne punem credința? (In Technology We Trust?)

Noua paradigmă a sănătății

Crizele umanitare care vor domina anul 2018

Să salvăm globalizarea economică de ea însăși

Către un capitalism îmbunătățit

Ce ar putea declanșa o criză majoră de securitate în 2018?

Economia digitală

DAVOS 2018
Care este scopul acextei reuniuni anuale a elitei mondiale, în stațiunea montană din Elveția ?

Forumul de la Davos a început ca o conferință mică de management în 1971. Fondatorul, Klaus Schwab, a avut un scop modest: acela de a prezenta tehnici de management americane firmelor mai puțin performante din Europa.

Davos a explodat între timp devenind o adunare anuală imensă, la care vin circa 3.000 de oameni din lumea finanțelor, a afacerilor, a politicii și a afacerilor publice.

WEF își descrie misiunea ca fiind: „îmbunătățitrea stării lumii”. Conferința propriu-zisă se organizează într-un centru special, din inima stațiunii de schi Davos, unde delegații ascultă discursuri, participă la dezbateri de grup și seminarii.

Dar există și o parte mai puțin oficială, informală, a evenimentului, care are loc în hoteluri de lux, în special în Steigenberger Belvedere, în baruri, unde se adună o mulțime de lobby-iști, ași în PR și jurnaliști.

Cei mai puternici politcieni. Anul acesta vor fi prezenți, printre alții: Emmanuel Macron, Angela Merkel, Theresa May, Justin Trudeau, Benjamin Netanyahu,regele Felipe VI al Spaniei, primarul din Buehos Aires, Mauricio Macri, președintele din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, și premierul Indiei, Narendra Modi.

În mod tradițional, președinții americani nu sunt prezenți, dar anul acesta Donald Trump și-a anunțat, suprinzător, participarea, deși a criticat, în timpul campaniei, globalismul „coroziv” pe care îl reprezintă, de fapt, această reuniune. Analiștii se așteptă ca președintele SUA să vorbească despre tema sa preferată „America first”.

Mulți șefi de companii globale sunt printre participnați, printre care: Marc Benioff de la firma americană Salesforce, Carlos Ghosn de la Renault-Nissan-Mitsubishi și Sir Martin Sorrell de la grupul WPP.

Delegații firmelor plătesc o taxă de participare, taxele de membri și parteneri fiind între 60.000 și 600.000 de franci elvețieni (51.039-510.396 euro).

Șefi ai unor instituții internaționale precum FMI și ONU vor fi prezenți, ca și ai unor Bănci Centrale naționale, de pildă Mark Carney de la Bank of England.

http://evz.ro/forumul-economic-davos-2018.html



Davos
Cei mai bogați și influenți oameni din lume la acest moment se vor întâlni zilele acestea la Frumul Economic Mondial de la Davos 2018, în Elveția, cel mai înalt oraș al Europei. Casa Albă a confirmat prezența președintelui Donald Trump la acest eveniment, scrie CNN.

Prezența lui Donald Trump la Davos promite să fie unul dintre cele mai interesante momente ale Forumului Economic. Președintele a declarat Wall Street Journal că face călătoria pentru a acționa ca ”o majoretă” a Statelor Unite și pentru a face față succeselor administrației sale.

Președintele american se va alătura în Davos , situat la 5.120 de metri, unor șefi de stat și miniștrii din peste 70 de țări, potrivit organizatorilor summit-ului.

Dar comunitatea de afaceri va fi cel mai bine reprezentată la Forumul Economic Mondial de la Davos 2018. Summit-ul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru ca directori executivi, bancheri, oamenii de pe Wall Street, autoritățile de reglementare influente, politicienii puternici și anturajul lor să se întâlnească și să discuteproblemele momentului.

Participarea la Forumul Economic de la Davos 2018 nu este, însă, ieftină nici măcar pentru cei foarte bogați. Companiile plătesc peste 60.000 de dolari doar pentru a fi membru al Forumului Economic, iar parteneriatele premier corporative depășesc de zece ori această valoare. Dar chiar dacă statutul de membru face orice CEO eligibil pentru a participa la summitul de la Davod, biletul de participare se plătește separat pentru fiecare participant.

În aceste zile cerul Elveției este sufocat cu avioane private și elicoptere, iar măsurile de securitate luate în Davos sunt dintre cele mai stricte, participanții trec prin detectoare de metale, iar accesul în interior se face pe bază de ecusoane.

Conferința în sine, organizată în acest an în jurul temei „Crearea unui viitor comun într-o lume fracturată”, cuprinde sute de discuții și sesiuni de lucru despre totul, de la dezvoltarea tehnologiilor și a mașinilor până la armament și cultură.

Deschiderea de anul acesta va fi condusă de Narendra Modi, premierul Indiei, în timp ce Trump va închide evenimentul, vineri. Cate Blanchett, Elton John și Shah Rukh Khan vor fi printre vedetele care vor participa la eveniment.

În ceea ce îi privește pe participanți, se pare că majoritatea celor care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos 2018 sunt bărbați, doar 21% dintre ei fiind femei. De asemenea, este important de menționat că principalele discuții se vor desfpășura în spatele ușilor închise și presa nu v aavea acces sau nici măcar nu va ști despre aceste întâlniri, multe dintre ele ținându-se la hotelurile la care sunt cazați participanții.

Pe timp de noapte multe dintre corporațiile participante vor organiza petreceri, una dintre cele mai importante și care are deja tradiție, este cea a Google. O invitație la un astfel de eveniment este aur curat, iar acestea se obțin prin lobby și după negocieri care au început deja de mult.

Nu totul este, însă, roz la Forumul Economic Mondial. Criticii spun că summit-ul și-a depășit utilitatea și nu are răspunsuri pentru creșterea populismului și a inegalității.

În timpul campaniei electorale, Trump a fost un critic al elitei globale și a criticat în termeni duri globalizarea. De aceea, ediția de anul acesta promite să fie un spectacol: Trump vs. elita globală, pe terenul celor din urmă.

https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/forumul-economic-mondial-de-la-davos-2018-2117214

Bulgaria si Ungaria obțin contracte grase la Forumul Economic Mondial de la Davos !



Puterea unei mentalități antreprenoriale ajută companiile Unite


O mentalitate antreprenorială este apreciată de companii pentru conducere, dar poate ajuta, de asemenea, să unească societăți divizate? Parteneriatul dintre Credit Suisse și Bloomberg explorează modul în care liderii de afaceri de astăzi pot contribui la crearea unei direcții sociale mai pozitive.

Pe măsură ce liderii mondiali se pregătesc să coboare pe Davos, Elveția, pentru cea de a 48-a reuniune anuală a Forumului Economic Mondial, starea de spirit este fără îndoială fracțioasă. Diviziile se dezvoltă în discursul socio-politic și au apărut fisuri strategice pe mai multe fronturi internaționale. Delegații din Davos sunt încurajați să se confrunte cu provocările provocate de tema ambițioasă din acest an, "Crearea unui viitor comun în lumea fracturată". Dar cât de realistă este ideea unei viziuni unite și cine ar trebui să căutăm pentru conducere?

Pe fondul viziunilor polarizate - amplificate în epoca social media - începe să apară o nouă narațiune convingătoare în jurul rolului pe care întreprinderile îl pot juca atunci când sunt îndrumați de indivizii condus de scop. Azi, forța de muncă corporatistă mai conștientă și mai solidă din punct de vedere social a făcut abilitatea unei companii de a galvaniza oamenii în jurul obiectivelor sociale mintale, una dintre cele mai bune căi de a atrage și de a-și păstra talentele.

Potrivit lui David Jones, co-fondator al One Young World, alături de Kate Robertson, organizația non-profit împuternicind următoarea generație de lideri să soluționeze colectiv soluțiile la unele dintre cele mai presante probleme ale lumii, generația milenară este o forță motrice cheie în spatele mai gândire corporatistă la nivel social.

"CEO-urile inteligente înțeleg acum că deciziile morale bune sunt invariabil și bune din punct de vedere financiar, fiind conduse în mare parte de milenii, vedem acești tineri lideri care vin printr-o singură lume tânără și sunt mult mai bine informați decât orice generație anterioară, mai responsabil social ".
Mindsets Driving Social Change

Chiar și cele mai multe companii corporative se trezesc la schimbarea motivațiilor. Paul Polman, directorul general al Unilever, a fost un ambasador vocal pentru companiile care își asumă o responsabilitate socială mai mare. Compania anglo-olandeză de bunuri de consum a făcut numeroase și costisitoare schimbări în fabricile din întreaga lume, în încercarea de a crea o operațiune mai durabilă și mai ecologică.

Polman a fost ales de Ban Ki-moon, apoi Secretarul General al ONU, ca singurul director executiv care a ajutat la realizarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Introdus în 2015, SDG-urile ONU includ eliminarea sărăciei și rectificarea inegalității de gen. Abordarea are un impact comercial pozitiv, iar Unilever a raportat că mărcile sale durabile de viață au crescut cu peste 50% mai repede decât restul întreprinderilor în 2016 și contribuie acum cu 60% din creșterea totală a companiei.

Ca furnizor de servicii financiare globale, Credit Suisse se angajează, de asemenea, să aducă o contribuție pozitivă la SDG-uri într-o varietate de moduri, de exemplu prin promovarea unui acces mai cuprinzător la serviciile financiare și prin furnizarea de capital societăților care răspund provocărilor globale prin finanțarea impactului.

Această abordare socială conștientă a afacerilor nu se face doar în cadrul organizațiilor care se confruntă cu consumatorii. În Elveția, de exemplu, responsabilAbility, un investitor privat în microfinanțare și finanțare pentru IMM-uri, cofinanțat în 2003 de Credit Suisse, a construit o afacere puternică în ceea ce privește furnizarea de finanțare prin împrumuturi și capitaluri proprii firmelor din economiile emergente și țările în curs de dezvoltare. Fiecare investiție realizată de responsAbility are rolul de a contribui la creșterea incluzivă și la crearea unei prosperități comune. Compania își măsoară rezultatele ecologice și sociale pozitive față de SDG-urile ONU.

Noua direcție a liderilor de afaceri din multe sectoare a devenit clară, potrivit lui Nile Giles, cofounder al companiei de campanie Seven Hills. El crede că mediul pentru afaceri sa schimbat și că domeniul de activitate al companiilor de succes a evoluat odată cu acesta.

"Ascultarea lui Simon Sears a anunțat 2030Vision, ma lovit cum este influențat de Paul Polman și alții într-un mod pe care nu cred că l-ați fi văzut chiar acum cinci ani", spune Giles. "Impactul social și influența pozitivă pe care aceștia o pot avea ca lideri vizibili nu pot fi subestimați. Aceștia pot influența atât comunitățile, cât și cei care se gândesc la obiectivele de dezvoltare durabilă care nu ar fi fost în fruntea agendelor corporatiste în trecut".

Giles consideră că motivele pentru care liderii antreprenoriali se confruntă cu acest lucru sunt multi-faŃă și recunoaște că impactul economic în abordarea acestor provocări înseamnă că există o oportunitate comercială de jucat. "Cred că revine multor companii că forța lor de muncă, investitorii și potențialii angajați le așteaptă să facă ceea ce trebuie", spune el.
Un nou sens al responsabilității

Această nouă conștiință socială în afaceri este susținută de mulți dintre cei mai cunoscuți și de succes antreprenori din lume, care nu au fost atât de sociabili încă de la început, dar care ajută acum la propulsarea creșterii filantropicismului la nivel global.

Elon Musk este un exemplu al unui renumit antreprenor cu o viziune mare care face titluri. După ce și-a făcut averea în comerțul electronic cu PayPal, Musk și-a îndreptat atenția către noi forme de transport, iar cerul nu mai este limita; în timp ce vehiculul său electric Tesla conduce tranziția de la motoarele cu combustie poluantă, SpaceX îi permite lui Musk să-și urmeze visul de a coloniza Marte.

Motivele și trăsăturile de conducere ale acestor lideri antreprenoriale sunt ceva pe care Credit Suisse și Bloomberg o explorează în prezent pe plan mondial, prin cercetări care urmează să fie dezvăluite în H1 din 2018. Dacă aceste acțiuni aparent altruiste ale elitei mondiale sunt conduse de moștenire / ego, profitul sau binele mai mare este, fără îndoială, un punct de interes, deoarece societatea este în favoarea tuturor.

Remodelarea afacerilor în slujba societății este ceva pe care Gates-ul Microsoft îl numește "capitalism creativ", iar atracția este puternică pentru întreprinderile de toate dungile. În 2017, un studiu cuprinzător realizat de gigantul de marketing Havas de 300.000 de persoane și 1.500 de mărci a identificat o corelație directă între succesul unei mărci și atunci când îmbunătățește bunăstarea sau calitatea vieții clientului.

"Numai mărcile care formează conexiuni mai semnificative cu oamenii vor prospera într-o lume în care în fiecare zi sunt transmise, trimise și încărcate 500 milioane de tweet-uri, 4,3 miliarde de mesaje Facebook și 500 de milioane de ore de material YouTube", spune președintele și CEO-ul Havas, Yannick Bollore. "Brand-urile trebuie să știe de ce îngrijesc oamenii și ce înseamnă că mărcile lor sunt semnificative".

A more demanding and caring consumer is at the root of this change. We are moving beyond corporate social responsibility, as we know it, toward companies adopting broader strategic visions of social change, and embracing brand purpose as a major competitive advantage.

The leaders gathering in Davos have never had more reasons to place social purpose at the heart of their businesses. The direction of travel is set, but as ever, actions will speak louder than words.

Sursa : https://www.credit-suisse.com/corporate/en/articles/news-and-expertise/how-the-power-of-an-entrepreneurial-mindset-is-helping-unite-societies-201801.html




Informații utile

https://yourmedicatio.blogspot.com/2018/12/fii-propriul-tau-nutritionist.html  

https://alecscon.blogspot.com/2013/01/maya-ramane-o-civilizatie-misterioasa.html    

https://yourmedicatio.blogspot.com/2017/04/slabesti-daca-esti-motivat.html 

https://yourmedicatio.blogspot.com/2020/10/medicament-retras-folosit-in-diabet.html 

https://blogulucovid.blogspot.com/2020/10/secretele-microbilor.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2016/06/brexit-ul-spaima-europei.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2020/04/virusul-misterios.html 

https://antenatarii.blogspot.com/2014/03/patrioti-in-romania.html  

https://religiadox.blogspot.com/2017/04/masoni-si-illuminati.html  

https://anunturigratuitenet.blogspot.com/2017/10/conduc-prost-sau-deloc.html  

https://religiadox.blogspot.com/2012/09/liderul-tibetan.html 

https://religiadox.blogspot.com/2012/04/misteriosul-codex-rohonczi-teoria.html  

https://religiadox.blogspot.com/2012/05/teritoriul-daciei-ghiara-de-sfinx.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2014/02/usl-se-rupe-de-marul-discordiei.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2013/11/summitul-de-la-bucuresti-china-europa.html 

https://antenatarii.blogspot.com/2012/09/sistemului-colonial.html 

https://antenatarii.blogspot.com/2016/07/sclavii-din-berevoiesti.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2016/12/parada-lui-simion-la-multi-ani-romania.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2017/12/piata-regelui-doctor-honoris-causa.html  

https://antenatarii.blogspot.com/2018/01/davos-2018.html 

https://electroenergie.blogspot.com/2012/10/incarcarea-bateriilor-alcaline.html  

https://electroenergie.blogspot.com/2014/03/tranzistor-minicatalog.html 

https://electroenergie.blogspot.com/2014/03/masurarea-componentelor-electronice.html 

https://infotestpc.blogspot.com/2018/01/conexiunea-la-internet-in-linux.html  

https://anunturigratuitenet.blogspot.com/2013/05/ultimul-cap-al-lui-ceausescu.html 

https://mantonescu.blogspot.com/2013/07/inertia-bogatiilor-comuniste.html 

https://yourmedicatio.blogspot.com/2020/08/originea-si-cauza-bolilor.html 






















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu