marți, 2 aprilie 2013

Politicienii cu probleme penale - Afara

Renate Weber vrea sa-i termine pe parlamentarii penali

 

Europarlamentarul PNL Renate Weber da o grea lovitura colegilor politicieni ramasi in tara: propune curatarea Parlamentului si administratiei dambovitene de penali.
Politicienii cu bube penale in cap au primit o neasteptata lovitura din partea colegei lor liberale, Renate Weber. Care si-a pus in cap sa blocheze candidatura persoanelor condamnate penal (fie si doar cu suspendare) si sa-i matraseasca rapid din functii pe cei condamnati in exercitiul functiunii. Mai exact, Weber afirma ca este anormal ca persoane condamnate sa ajunga in functii publice, inclusiv in cele alese (presedinte, parlamentar, europarlamentar, primar, consilier judetean/local), motiv pentru care propune ca orice candidatura de acest fel sa fie interzisa prin Constitutie.
Mai mult, Renate Weber vrea si ca cei care sunt deja in functii sa fie ”demisi de drept”, ca sa se termine odata toata tarasenia. Europearlamentarul PNL va propune o astfel de modificare a Constitutiei chiar daca stie ca sunt si parlamentari liberali in astfel de situatii: ”Din pacate, chiar si de la mine din partid exista (parlamentari penali – n.r.)”.

http://www.enational.ro/news/politica/penelista-renate-weber-vrea-sa-i-termine-pe-parlamentarii-penali-271331.html/#ixzz2PHPFzy9k

Johannis vrea un proiect de lege pentru a bloca politicienii condamnați penal


 



Prim vicepreședintele PNL, Klaus Johannis a anunțat astăzi că își menține declarațiile împotriva parlamentarilor condamnați penal și chiar se gândește să propună un act normativ prin care aceștia să poată fi declarați incompatibili.

„Am spus şi o repet, eu sunt total împotrivă să fie politicieni care ne reprezintă în poziţii înalte care au condamnări penale”, a declarat joi Johannis, menționând că este posibil să propună un act în acest sens în interiorul PNL. Johannis a explicat și care este diferența, în opinia sa între George Becali - condamnat penal și ministrul liberal Relu Fenechiu - cercetat penal. ”Din câte ştiu, nu există niciun ministru care are vreo condamnare nici civilă, nici penală şi, din acest motiv, există o diferenţă fundamentală între cazul discutat din Parlament şi cazul de acum din Guvern. Dacă va apare o condamnare, eu sunt convins că omul se va retrage dar până ce nu există decât un dosar, care e sau nu activ, nu cred că se pot compara cazurile”, a declarat Johannis.

Klaus Johannis a completat spunând că și el a fost urmărit în mai multe dosare, însă în toate s-a decis neînceperea urmăririi. „E o problemă care e de multe ori fals prezentată. Şi eu am avut chiar multe dosare şi la Parchetul General, şi la DNA şi în alte situaţii. Oameni de bine au scris «lăcrămaţii» către poliţie, parchet şi cei de acolo sau apucat să mă cerceteze. Toate s-au finalizat aşa cum ştim, nu s-a găsit nimic în neregulă. Astfel de situaţii pot apărea oricând, după legislaţia în vigoare: dacă cineva scrie o plângere, automat apare un dosar penal. Tot aşa, dacă există un pic de exces de zel din partea anchetatorilor poate să apară un dosar pe rolul unei instanţe. Părerea mea că trebuie să acceptăm prezumţia de nevinovăţie aşa cum este formulată în sistemele democratice din Europa. Asta însemnând că atâta vreme cât nimeni nu a condamnat o persoană, se consideră de drept nevinovată”, a mai spus Johannis.  28 Februarie 2013 13:58 | Politică Alin Bratu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu