duminică, 7 aprilie 2013

Prostia care a invins Romania

 

Scrisoare deschisă: Adresată tovarășului Radu Tudor”.
„Dragă tovarășe, vă raportez, cu sinceritate, că superiorii domniei voastre de peste balta Atlanticului vă învață numai prostii !!
Dacă dorești să cunoști istoria adevărată și reală asculta, te rog, cuvintele mele, pe ritm de manele, ca să îți intre bine în cap !!!
1. Înainte de 1922 nu a existat, la est de Nistru un stat ucrainian. Ai bãgat la cap !!?
Este f.f.f. important.
2. Primul stat care s-a format la est de Nistru a fost RUSIA, cu capitala la KIEV !!! … Datorită invaziilor neamurilor migratoare din stepele Siberiei și Mongoliei și a războaielor cu suedezii, cu polonezii …, rușii s-au retras la adăpostul Uralilor.
Zona dintre Nistru și Don a fost administrată de suedezi și, după un război dintre Suedia și Polonia, Moldova s-a învecinat cu Marele Ducat Polono-Lituanian !! … Administratorii zonei au găsit de cuviință, ca în calea tuturor răutăților să fie locați toți criminalii, tâlharii și șutii din țările lor, astfel că între Nistru și Don s-au aciuat răufăcători suedezi, polonezi, lituanieni și chiar și moldoveni !!! … Asta e geneza poporului ucrainian !! … Ai băgat la cap ?!!
3. Ucrainienii, cei pe care tu îi iubești atâ de mult, în căutare de hrană tâlhăreau pe toți vecinii : Moldova, Rusia, Polonia, hanatul tătăresc – formațiune statalã ce stăpânea nordul Marii Negre, inclusiv Peninsula Crimeea și gurile Dunării !!! … Ascultă-mă cu atenție …, să nu îi confunzi pe ucrainieni cu cazacii de pe Don și Volga !!! … Aceștia sunt un popor nobil format din moldovenii împroprietăriti de domnitorii Moldovei în zona aceasta nelocuită, pentru a semnaliza apariția migratorilor la est de Volga. Se cunosc nume de căpetenii căzăcești … foarte românești : Florescu, Simion, Mămăligă, etc …, !!! … După extinderea Imperiului Țarist, Florescu a devenit Țvetaev, Simion-Simionov …!! … Acești cazaci formau trupele de bază ale armatei rusești și tot cazacii formau Garda Imperială a Țarilor Rusiei !!!
4. Pentru că, sau datorită, ia-o cum vrei, ucrainienii nu mai rezistau în fața atâtor inamici, s-au gândit la ceva alianțe și ce să vezi au încercat o alianță cu Moldova lui Vasile Lupu. Chiar s-a incuscrit cu domnitorul Moldovei. Cu forța !!! … A găsit de cuviință să o descăpătâneze pe nevasta lui Vasile Lupu, chiar în interiorul Curții Domnești din IAȘI !!! … Citește, dracului, Letopisetul Țării Moldovei !!! … Nu mai știu cine l-a scris dar, dacă afli, dă-mi și mie de veste !!! … Tot în Letopiset vei găsi că, la mine, la Podu-Iloaiei (Pont d’Iloi, pentru francofoni – se citește Pont d’Iloaie, ca pe țigănește și Litle London, pentru anglo-saxoni), s-a format o poterã având consemnul de a-i fugări pe tâlharii de ucrainieni. Pentru că cele trei imperii care înconjurau Moldova s-au opus uniunii cu ucrainenii, căpetenia tâlharilor, Bogdan Hmelnițki a inchinat teritoriul pe care îl stăpânea, țarilor Rusiei. Așadar, așa dispare pretinsa Ucraina de pe harta Europei, la anul 1654 !!! … Bagã bine la cap – cã, prinzi greu și nu ții minte !!!
5. Pe la anul 1740, Țarina Ecaterina a-II-a, cu ajutorul Armatei Imperiale, cucerește hanatul tătaresc al Crimeii și Rusia devenit stăpâna pe nordul Marii Negre și, bineînțeles Crimeea devenea pământ rusesc !!! … Ai băgat la cap ?!! … Crimeea nu a fost niciodată teritoriu ucrainean, asta până au venit bolșevicii jidani la putere în Rusia !!!
6. Alungarea Țarului Nicolae al II-lea de la cârma Rusiei, în februarie 1917, și instalarea la putere a guvernului menșevic, a început Războiul Civil în Imperiul Țarist !!! … Acum s-au trezit și naționaliștii ucraineni și au purces la crearea Statului Ucrainean și, ce s-au gândit conducătorii tâlharilor !!? … Hai să facem o alianță cu armata Germană …, și au atacat armata Română în zona Galați pentru a face joncțiunea cu nemții !!! … Un batalion de români, conduși de un maior au măcelărit o șleahta de ucraineni, mult mai numeroși decât românii !!! … Citește pentru Dumnezeu cartea de căpătîi a formării „ROMÂNIEI MARI”, scrisă de Constantin KIRITESCU : „Marele Război pentru Întregirea Neamului” !!!
7. Marea Revoluție din Octombrie, care a avut loc în noiembrie, a adus la putere în Rusia pe bolșevicii jidani ai lu’ Lenin și a accentuat Războiul Civil, devenit un război între trei tabere : Armata imperială, Armata menșevicã și Armata bolșevicã !!! … La început, tâlharii ucraineni au fost cu Armata Albã, formata din unirea Armatei țariste și Armata menșevicã. Apoi s-au aliat cu Armata Roșie a bolșevicilor. După moartea lui Lenin, urmașul său, Stalin, a purces la formarea R.S.S. Ucraineana …, asta prin 1922 !!! … Deci, statul ucrainean are 101 de anișori, stuchi’l-ar mâțele !!! … După ce Stalin s-a îmbolnăvit de deces, la conducerea URSS a venit ucraineanul Nikita Sergheievici Hrușciov care, ce să vezi, a împroprietărit noul stat cu teritorii eminamente rusești : Donetsk, Lugansk și Crimeea, dar și Insula Șerpilor – unde trăiau niște pescari români, pescari ce au fost alungati (!!!), și s-a instalat ca proprietar Statul Ucrainean !!!
8. După destrămarea URSS, tâlharii ca tâlharii au început să își impună politica de ucrainizare a trăitorilor de pe acele meleaguri : … ruși în zona de est și sud, români din sudul Basarabiei și nordul Bucovinei. Rușii, majoritari în est și sud, și-au creat propriile formațiuni statale iar naționaliștii ucraineni au purces la război împotriva rușilor. Din 2014 și până când a intervenit Armata Rusească, în februarie 2022, prin „mila” ucrainenilor au murit 400.000 de ruși din Donetsk, Lugansk și Crimeea. A fost și un masacru într-un sat rusesc lipsit de apărare, 8.000 de suflete, bătrâni, femei și copii !!! … Bărbații valizi din acel sat erau pe front !!!
Știai de asta Tudorito nene ?!! … (… ãsta, e un adagio dintr-un cântec popular !!!). De ce taci, de ce nu îți ridici poalele în cap pentru sărmanii plecați la DOMNUL, prin mila ucrainenilor ?!?!?
9. În 24 februarie 2022 rușii aveau un contingent de 160.000 de soldați în Donetsk, Lugansk și Crimeea, iar ucrainienii au masat la granițele celor trei regiuni 250.000 de soldați pregătiți să ia cu asalt teritoriile rusești. Dacă armata rusa nu ataca pe 24 februarie, a doua zi urma să atace ucrainenii și rezultatele luptelor ar fi fost dezastruoase pentru ruși !!! … Știai asta !!? … Află acum, de la mine !!!
10. Dacă, ferească DUMNEZEU, escaladarea conflictului va duce la invadarea României de către muscali, vin la tine la București, te caut și îți trag o mamă de bătaie și apoi te iau de urechi și te duc la mama ta să te stucheasca și ea !!! … Radu mamei, dragule (tot un refren popular), dacă vrei să înveți istorie, rupe cărțile lui Mihail Roller și vino la mine la Podu’ Iloaiei …, și te fac doctor în istoria ADEVĂRATĂ a ROMÂNIEI !
Sã auzim de bine !!!
NOTĂ: Scrisoarea aparține unu doctor în istorie, cu specializarea medievisticã "
FELICITĂRI AUTORULUI  !  #slava  Via E Manta





Banii romaniei sau sifonat prin diverse metode , inclusiv prin achizitii irationale si inutile !

Suntem in UE, nu si in lumea civilizata.
Avem proiecte megalomanice, in timp ce unii romani nu stiu ce inseamna canalizare
       

Daca tot am ajuns la investitii in mediul rural, am gasit din pacate si situatii in care banii s-au dus pe apa sambetei. In multe sate si comune, modernizarea tarii se rezuma la proiecte fanteziste si fara utilitate.   


Țara noastra a aderat la Uniunea Europeana, nu si la lumea civilizata. 
Suntem ajutati de ani buni cu fonduri europene, la care se adauga sume uriase din bugetul local, tocate intr-o risipa uriasa.
In numele modernizarii Romaniei, sume uriase ajung anual catre sute de lucrari mici. Sunt bani cheltuiti pentru proiecte din cele mai diverse derulate la tara, in multe cazuri fara utilitate.
La capitolul investitii regionale, proiectele sunt si mai scumpe si fanteziste.
Pe-un picior de plai pe o gura de rai se intampla si lucruri megalomanice in Romania. Suntem pe raza satului valcean Seaca, in buza padurii Muereasca. Un proiect finantat cu fonduri europene. Se doreste a fi o noua stea pe firmamanetul turismului de afaceri valcean.
Este al doilea ca marime pe tara, dupa centrul de la Romexpo din Capitala si poarta un nume pompos - Centru Regional de Conferinte Nord-Oltenia. Un proiect de 8 milioane de euro, cu patru pavilioane uriase intinse pe 5 hectare, cu zeci de locuri de parcare si toate utilitatile trase pe un fost islaz comunal.
In cladiri incap in acelasi timp 5.000 de persoane, adica ceva mai mult decat are toata comuna vecina Bujoreni. Intrebat daca nu cumva a exagerat, reprezentantul Consiliului Judteean "da vina" pe cresterea economica de dinainte de criza.
Duminica, la "Romania, te iubesc!" vedeti cat costa utilitatile pentru acesti colosi. Nu vorbim numai de gaz si curent electric sau curatenie, ci si de impozitele anuale.
Desi ar fi trebuit sa fie mandria jduetului Valcea, pavilioanele uriase au stat pana acum mai mult inchise si chiar au ajuns sa fie debransate de la utilitati.
Oamenii locului habar nu au ca proiectul e gata de aproape 3 ani. Un domn in etate vede cu ochii mintii numai avantaje.
In sute de comune din tara, romanii asteapta intrarea in civilizatie. Din 140 de mii de cereri de finantare pentru utilitati, au fost aprobate mai putin de jumatate. Proiectele pentru o retea de canalizare sau drum asfaltat sunt mai laborioase si mai scumpe decat cele pentru parcuri, piscine si stadioane si poate din acest motiv multi primari nici nu se inghesuie la accesarea de fonduri. Iar unde sunt aprobate finantari, contractele se deruleaza in bataie de joc.
In judetul Tulcea s-a inventat reteaua de canalizare fara tuburi care sa colecteze apa menajera din subteran. Un proiect de succes, care bineinteles ca nu functioneaza.
In 2013, romanii de la tara au invatat sa se descurce si fara utilitati elementare in orice stat civilizat. Unii dintre ei nici macar nu stiu ce inseamna o retea de canalizare.
Banii pentru proiecte dramatic necesare sunt directionati catre investitii care nu functioneaza si nu isi ating scopul. Si culmea, nimeni nu e tras la raspundere pentru aceasta bataie de joc. Pe larg despre modernizarea impotmolita la tara, duminica la "Romania, te iubesc!".
http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/stiri/suntem-in-ue-nu-si-in-lumea-civilizata-avem-proiecte-megalomanice-in-timp-ce-unii-romani-nu-stiu-ce-inseamna-canalizare.html


În ultimii 25 de ani, România a avut alimente în rezerva de stat care ar fi ajuns populației, în caz de necesitate, pentru doar 3 săptămâni. Prima încercare de a majora achiziția de grâu la rezerva de stat a fost făcută în 2018, de către Petre Daea, însă nu a avut succes. Mai insistent s-a dovedit însă Adrian Chesnoiu, care, în decembrie 2021, când era ministru al Agriculturii, a reluat demersurile. Acesta a reușit să afle că motivul pentru care nu reușeam să cumpărăm hrană la rezerva de stat era o interdicție instituită de americanii de la Banca Mondială, trecută într-un acord de împrumut semnat în 1997.

”Eu am cerut explicații, să văd de ce nu se poate. Mi s-a spus că există Ordonanța 13 din 1997 care ne interzice acest lucru. Am solicitat actul normativ, l-am studiat și am constatat că este cel mai mare atentat la siguranța națională a României, din punct de vedere al agriculturii, comis pe timpul guvernării CDR, cu Victor Ciorbea premier. Să vedeți cât de mult a afectat România această Ordonanță 13. România s-a împrumutat în 1997 de 350 milioane de dolari de la Banca Mondială cu niște obligații halucinante, ca să vedeți ce a putut să scrie un guvern în funcție pentru țara asta. Pentru acest împrumut, România s-a obligat să nu mărească rezerva de stat mai mult de 350.000 de tone de cereale, însemna consumul României pe 3 săptămâni, să privatizeze sau să lichideze 1.600 de societăți agricole de producție, 150 de societăți de producție din piscicultură și acvacultură, Comcerealul și Semromul, și toată lumea mă întreabă azi de ce cumpărăm semințe de la companii străine. Păi din 1997 facem asta, că ne-am angajat, ca stat, să lichidăm sau să privatizăm structuri de importanță strategică națională”, ne-a declarat deputatul Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii.

5 ani pierduți. Și încă mai numărăm

Culmea este că nici măcar nu era nevoie să se schimbe Ordonanța 13/1997,  pentru că împrumutul de la Banca Mondială a fost rambursat în 2017, ceea ce face ca acel act normativ să fie caduc. ”Am demarat în decembrie inițiativa de modificare a Legii rezervelor de stat, m-am luptat 6 luni ca să o elaborez, și am reușit să obțin o majorare a rezervei de stat, nu numai la grâu, dar și la celelalte produse alimentare, astfel încât să ajungă pentru doi ani, ca și în celelalte țări europene. Știu că urma, în iunie, când am plecat de la minister, să fie adoptată de Guvern”, ne-a precizat deputatul Adrian Chesnoiu. În Monitorul Oficial a apărut însă, în iunie, doar o ordonanță cu modificări legate de golirea rezervelor de stat, în contextul ajutoarelor trimise Ucrainei, și prevedea doar completarea stocurilor și posibilitatea unor achiziții de urgență. În rest, Guvernul nu s-a sinchisit să achiziționeze grâu la rezerva de stat, lăsând și fermierii la mâna traderilor de cereale, care le-au oferit prețuri care nu acopereau nici costurile de producție.

Vezi Sursa Info AICI



Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu