marți, 18 decembrie 2012

Pensionarii sufera din cauza calculelor gresite

                                  MASURI URGENTE  - Echitate Socială

Majorarea trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
 Dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
ATENTIE- Majorarea nu are legătură cu Contributivitatea .
Contributivitatea se regăsește n Calculul și Cuantumul Pensie .

 Mai multe Info despre majorare AICI

-        -Aceeașî Lege de calcul a pensiilor pentru toțI cetățenii,

-        -Aceeași virstă/condiții de pensionare/penalizare,

-        -Raport de 1/4 intre veniotul Min și Max

-        -Un singur venit de la stat, ori Pensie, ori Salariu .

-        -Anularea banilor moca pt doctorat de 950 lei

-        -La condiții egale de pensionare, pensii egale,

           PS - la majorarea cu procent, tot parlamentarii primesc mai mulți bani.

EI sau gindit la toate posibilitățile numai pt ei .


Aceeași lege de calcul al pensiilor ca de ex, 85% din ultimul Salariu Brut ! .
Calculul cu punctul de pensie este o mare ticăloșie/șmecherie pt amărîții Societății !!!
Majorarea pensiilor trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
Dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, Deci, corect este, 

Majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
Contributivitatea se găsește in calculul și cuantumul pensiei și nu are legătură cu Majorarea!

Vezi mai multe Info AICI


Indexarea  cu Sumă Fixă este corectă, pentru că iată,

-Parlamentarii și-au majorat veniturile cu sumă fixă de 7500 lei, deci sepoate .

-Primarii și-au majorat veniturile cu sumă fixă de 2500 lei.

Numai majorarea cu sumă fixă (de ex. Min  500 lei) a Veniturilor și a Pensiilor , poate aduce la bunastarea celor cu venituri mici și o gură de oxigen Săracilor Romaniei .

De ce nu vor Parlametarii/guvernanții să abordeze Majorarea cu Sumă fixă a veniturilor, de ex cu 500 lei ?

Pentru că ei au venituri foarte mari (și mai multe venituride de la STAT), de ordinal a 15.000 - 50.000 lei pe lună, dar au si mai multe Joburi/venituri tot de la STAT, adică sunt angajați in același timp în mai multe locuri, mai sunt infiltrați și prin consiliile de administrație, deci mai incasează și alte venituri din 10-15 lucuri fictive de muncă in același timp, în aceeași lună, Plus banii din Doctorate de 950 lei/lună , plus nenumărate sporuri de pericol, inventate de circa 2000 – 5000 lei .

Ce trebuie să reglementeze Guvernul URGENT?

-Un singur venit de la Stat, Pensie sau Salariu .

-Stabilirea Raport de aprox 1/6 intre venitul Min și Max !

- Aceeași Formulă de Calcul pentru Toți Pensionarii .


Majorarea cu Sumă Fixă de aprox.  500 lei, ar fi o gură de oxigen pentru cei cu venituri mici și nu numai !
Beneficii pe Plan Economico-Social !
-Cheltuieli Mici de la Buget,
- Bunăstarea tuturor Românilor!
- Buget relaxat !
- Calcul simplificat,fără soft de mil de euro!
- Înviorarea Economiei prin consum !

https://depefacebook.blogspot.com/2019/09/recalcularea-si-indexarea-pensiilor.html



Cât de mult trebuie să salvez pentru pensionare

3 motive pentru a avea un plan de pensionare

  1. Stabiliți obiectivele - Un plan vă ajută să stabiliți obiective pentru pensionare, inclusiv vârsta când doriți să vă opriți de lucru și stilul tău de viață.
  2. Știți cât de mult să salvați - Vă poate ajuta să dați seama cât de mulți bani aveți nevoie pentru a salva pentru a trăi confortabil la pensionare.
  3. Alegeți ce să investiți - Un plan vă poate ghida opțiunile de investiții în funcție de obiectivele dvs. și de toleranța la risc.

Cât de mult trebuie să salvați depinde de 3 lucruri

  1. Vârsta dvs. - Când începeți economisirea, faceți o mare diferență în cât de mult trebuie să renunțați. Cu cât sunteți mai tânăr atunci când începeți, cu atât mai puțini bani trebuie să vă lăsați la o parte, grație puterii de a compune. Utilizați acest calculator pentru a vedea cât de mult puteți salva.
  2. Stilul tău de viață - Ai de gând să stai acasă sau să călătoriți în lume? Suma pe care trebuie să o economisiți va depinde de viața pe care intenționați să o conduceți atunci când vă retrageți.
  3. Beneficii guvernamentale federale - Aveți dreptul la prestații guvernamentale de pensii, cum ar fi Planul de pensii din Canada (CPP), Securitatea pentru vârstnici (OAS) și Suplimentul pentru venituri garantate (GIS). Dacă sunteți eligibil pentru venituri din aceste programe guvernamentale, este posibil să nu trebuie să economisiți atât de mult. Aflați mai multe despre aceste beneficii .

7 sfaturi pentru cei care economisesc ultimul minut

  1. Profitați de orice  cameră de contribuții neutilizate RRSP -Guvernul vă permite să efectuați anual contribuții neutilizate. Dacă aveți cameră de contribuție nefolosită, încercați să o utilizați cât mai curând posibil pentru a profita de economiile în scopuri fiscale.
  2. Investiți într-un TFSA  - Începând cu 1 ianuarie 2018, puteți investi anual 5.500 dolari. Banii dumneavoastră cresc fără taxe și nu plătiți impozit pe banii pe care îi retrageți.
  3. Căutați modalități mici de salvare - Luați în considerare reducerea cheltuielilor pentru articole cum ar fi bilete de loterie, reviste sau cafea de lux. Totul se adaugă. Ar putea fi mai bine să trăim puțin mai puțin acum, deci veți avea mai mult când aveți nevoie de ea. Iată mai multe modalități de salvare .
  4. Profitați de planurile de pensii sau de economii la locul de muncă  - Mai ales dacă angajatorul dvs. oferă contribuții potrivite.
  5. Salvați-vă bonusurile și creșterile - data viitoare când primiți un bonus sau creșteți, nu cheltuiți tot. Încercați să puneți o parte din aceasta în economiile dvs. de pensionare.
  6. Luați în considerare economisirea mai puțin pentru educația copiilor dvs. - Dacă trebuie să alegeți între salvarea pentru pensie și educația copiilor dvs., puneți bani în RRSP primul. Lăsați copiii să obțină locuri de muncă sau să le împrumute pentru a-și plăti educația. Mai târziu, ați putea să-i ajutați să-și plătească împrumuturile pentru studenți, care au rate de dobândă mai mici.
  7. Revedeți dvs. de investiții de - Căutați modalități de a obține o creștere mai mică fără riscuri mai mari decât puteți tolera. Dacă alegeți doar investițiile cele mai conservatoare pentru economiile dvs. de pensii, economiile dvs. pot să nu crească suficient de repede pentru a vă oferi venitul de care aveți nevoie după ce vă retrageți.


Știi că economisirea este importantă. La urma urmei, vrei să te bucuri într-o zi - retragerea ta. Fii liber de la 9 la 5 și fa ce vrei să faci - când vrei. 
Dacă trăiți într-o zi după cum doriți, înseamnă că aveți o foaie de parcurs acum - inclusiv cât ați salvat până când vă retrageți, precum și diferite puncte de-a lungul drumului. De aceea am făcut analiza și am venit cu patru valori cheie: o rată anuală de economisire, un factor de economisire, o rată de înlocuire a veniturilor și o rată de retragere potențial durabilă pentru a vă ajuta să creați foaia de parcurs pentru pensionare. (Vezi diagrama.) 
Toate acestea sunt interconectate, deci este important să țineți cont de fiecare în timp ce salvați pentru pensie și să înțelegeți cum funcționează împreună. De exemplu, dacă doriți să vă pensionați mai devreme de 67 de ani, rata de economii și cât de mult trebuie să economisiți ar crește probabil. Retrăgi mai târziu și probabil că vor scădea.
Ne vom concentra pe fiecare orientare în articole separate de puncte de vedere . (Pentru a citi despre toate instrucțiunile noastre de pensionare, consultați  raportul special de puncte de  vedere :  Regulile de pensionare ale drumului.)  Aici ne concentrăm asupra factorului de economisire - cât de mult ar trebui să vă străduiți să vă salvați până la pensionare.

A explicat factorul de economisire

Factorii de economisire 1  vă pot ajuta să urmăriți unde vă aflați în călătoria dvs. până la pensionare. Pur și simplu înmulțiți venitul dvs. la anumite vârste de factorul dvs. de economisire pentru a vedea cât de mult ar trebui să urmăriți să fiți economisiți în acest punct. Apoi, vedeți cum se potrivesc economiile.
"Setarea unui obiectiv de economii legat de venitul dvs. vă poate ajuta să vă simplificați planificarea și să vă ajutați să stabiliți dacă sunteți pe drumul cel bun", spune Ken Hevert, vicepreședinte senior al Fidelity de pensionare. "A avea un ghid este deosebit de important în locul de muncă de astăzi, în care schimbarea locurilor de muncă și răsturnările și transformările inevitabile ale vieții pot duce la economisire pentru pensionare".
Principiul nostru de economisire este bazat pe câteva ipoteze principale: Începi să economisiți un total de 15% din venitul dvs. în fiecare an, începând cu vârsta de 25 de ani, să investești mai mult de 50% din economiile dvs. în stocuri în medie pe parcursul vieții, să vă retrageți la vârsta 67 și planificați să vă mențineți stilul de viață pre-pensionar (a se vedea nota de subsol 1 pentru mai multe detalii).
Desigur, situația dvs. poate fi diferită. Este posibil să fi început să economisiți mai târziu, să salvați mai mult sau mai puțin, să planificați să vă pensionați mai devreme sau mai târziu, să vă așteptați să vă petreceți mai mult sau mai puțin la pensie sau să aveți o pensie substanțială. Acestea vor afecta toate factorii de economisire personali, ceea ce contează cu adevărat.
"Gândiți-vă la acești factori de economisire ca puncte de reper pe parcurs", spune Adheesh Sharma, directorul soluțiilor financiare pentru Fidelity Strategic Advisers, Inc. "Și nu vă faceți griji dacă nu sunteți întotdeauna pe drumul cel bun. Cele mai importante etape sunt cele mai importante și există lucruri pe care le puteți face de-a lungul drumului de urmărire. Desigur, cu cât acționați mai devreme, cu atât mai bine. "
Instrumentul nostru simpluarată cum două ipoteze cheie - când plănuiți să vă retrageți și ce fel de stil de viață doriți să trăiți în cursul pensionării - au cel mai mare impact asupra cât de mult trebuie să fiți economisiți atunci când vă retrageți. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre ei.

1. Când te vei pensiona

Ce vârstă intenționați să vă pensionați poate avea un impact mare asupra volumului de economii de care veți avea nevoie și asupra etapelor dvs. de parcurs. Cu cât puteți amâna mai mult pensionarea, cu atât mai mic trebuie să aveți factorul de economisire.
Luați în considerare câteva exemple ipotetice (vedeți graficul de mai jos). Max intenționează să întârzie pensionarea până la vârsta de 70 de ani, așa că va trebui să-și salveze venitul final de 8 ori pentru a-și susține stilul de viață pre-pensionar. Amy vrea să se pensioneze la vârsta de 67 de ani, așa că va trebui să-i salveze 10x venitul din pensionare. Ioan intenționează să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, așa că ar fi trebuit să-i salveze cel puțin 12 ori din venitul său de pre-pensionare.
Desigur, nu puteți alege întotdeauna când vă pensionați sănătatea și disponibilitatea de locuri de muncă poate fi în afara controlului dumneavoastră. Dar un lucru este clar: Durata de lucru mai lungă va ușura atingerea obiectivelor de economii.

2. Cum doriți să trăiți în pensionare

Cu alte cuvinte, vă așteptați ca cheltuielile dvs. să scadă când vă retrageți? Noi numim acest stil de viață sub medie. Sau vei petrece cât de mult faci acum - sau mai mult? E medie. Dacă te aștepți ca cheltuielile tale să fie mai mari decât acum, asta e peste medie. 
Să examinăm câteva exemple ipotetice (a se vedea graficul de mai sus, dreapta). Joe plănuiește să-și plătească ipoteca și se așteaptă ca cheltuielile sale să fie mult mai mici la pensionare. E un cămin. El se așteaptă ca el să trăiască la fel în momentul în care se pensionează. Factorul său de economisire ar putea fi mai aproape de 8x decât de 10x. Elizabeth intenționează să se pensioneze la vârsta de 67 de ani, iar scopul ei este acela de a-și menține stilul de viață la pensie, astfel încât factorul de economisire este de 10 ori. Sean lucrează ore îndelungate și are patru copii pentru a crește și educa. El vrea să facă ceea ce dorește, când dorește, la pensie, inclusiv călătorind foarte mult. Are sens pentru el să se străduiască să salveze mai mult. Factorul său de economisire este de 12 ori la vârsta de 67 de ani.

Cum să ajuți la atingerea reperelor

Cunoașterea factorilor dvs. de economisire vă poate oferi un obiectiv de economii de bază și repere pe parcurs pentru a vedea cum faceți acest lucru. Cum să ajungi acolo este o altă piesă a puzzle-ului. Dacă aveți sub 40 de ani, răspunsul simplu este să salvați mai mult și să investiți pentru creștere printr-un mix de investiții diversificat. Desigur, acțiunile vin cu mai multe șanse și coborâșuri decât obligațiuni sau numerar, deci trebuie să fii confortabil cu aceste riscuri. Dacă aveți peste 40 de ani, răspunsul poate fi o combinație de economii sporite, cheltuieli reduse și de lucru mai lung, dacă este posibil. Citiți punctele de vedere : " Cele trei A ale economiilor de succes ."
"Nu vă descurajați dacă nu vă aflați la cea mai apropiată etapă - există modalități de a ajunge la etapele viitoare prin planificare și salvare", spune Sharma. "Cheia este de a lua măsuri."


1. Planul de beneficii determinate

5 lucruri de știut despre planurile DB


  1. În majoritatea planurilor, atât tu, cât și angajatorul tău contribuie.
  2. Angajatorul dvs. este responsabil pentru investirea contribuțiilor pentru a vă asigura că există suficienți bani pentru a plăti pensiile viitoare pentru toți membrii planului.
  3. Dacă există un deficit de bani, angajatorul trebuie să plătească diferența.
Formulă de probă - 2% x salariul mediu în ultimii 5 ani x numărul de ani în care ați fost membru al planului.
Salariu mediu$ de 50.000 de
Beneficiu procent2%
Ani de membru al planului30
Calcularea formularelor50.000 de dolari x 2% x 30
Pensie anuală$ 30.000 de

2. Planul de contribuții determinate

5 lucruri de știut despre planurile DC

  1. Cu un plan DC, contribuțiile sunt garantate, dar veniturile din pensionare nu sunt.
  2. De obicei, atât tu cât și angajatorul tău contribuie la plan. Angajatorul dvs. poate să se potrivească cu unele dintre contribuțiile pe care le faceți.
  3. Sunteți responsabil pentru a investi toate contribuțiile pentru a vă mări economiile. În acest fel, planul este similar cu un RRSP .
  4. Suma disponibilă pentru retragerea dvs. depinde de contribuțiile totale făcute în contul dvs. și investiția de returnează acești bani câștigați.
  5. La pensionare, folosiți banii din contul dvs. pentru a genera venituri din pensionare. Puteți face acest lucru prin:
    • cumpărarea unei anuități de la o companie de asigurări Compania de , sau
    • transferarea economiilor la un fond de venituri pentru pensionari blocat (LRIF) sau un fond de venituri similar conceput special pentru economiile de pensii.

Tip nou de plan DC - PRPP

Începând cu 1 ianuarie 2013, guvernul federal a introdus un nou tip de plan DC, numit Planul de pensii în comun (PRPP) . Aceste planuri sunt oferite de instituțiile financiare în numele angajatorilor. Angajatorii multipli - și cei care desfășoară o activitate independentă - pot participa la un plan unic, rentabil.
PRPP este conceput în principal pentru persoanele angajate și persoanele care desfășoară activități independente, care altfel nu ar avea acces la un plan de pensii la locul de muncă.
În prezent, PRPP-urile sunt disponibile numai persoanelor care sunt angajate sau care desfășoară o activitate independentă:
  • în Teritoriile de Nord-Vest, Nunavut sau Yukon;
  • într-o afacere sau industrie reglementată federal (cum ar fi bancar sau de transport) în cazul în care angajatorul alege să participe la un PRPP; sau
  • care locuiesc într-o provincie care a pus legile PRPP în vigoare și angajatorul participă la un PRPP.
Versiunea Quebec a PRPP - Planul Voluntar de Economii pentru Pensii (VRSP) - intră în vigoare la 1 iulie 2014. Alte două provincii (Alberta și Saskatchewan) au adoptat legi PPRP, dar nu au finalizat o dată pentru introducerea PRPP-urilor. Ontario continuă să studieze PRPP-uri, dar nu a introdus o lege care le permite.

2 PUNCTE CHEIE

  1. Planul DB - vă garantează un venit de pensionare pe viață, bazat pe o formulă de plan
  2. Planul DC - garantează contribuțiile, dar nu și venitul dvs. la pensionare

https://www.getsmarteraboutmoney.ca/plan-manage/retirement-planning/pension-savings-plans/2-main-types-of-pension-plan/


Pensiile sunt calculate fara discernamant si bun simț in acest moment , care este o tampenie ce dureaza de 22 de ani , o ticalosie premeditata!

Normal , trebuie un nomenclator pe profesii si meserii , fiecare avand o baza de calcul . Calculul tuturor pensiilor trebuia calculat , plecand de la aceasta baza , la care se adauga vechime , sporuri , grupa , pericol , etc. !

De ce nu vor sa fie corecti , iar calculul sa fie simplu si precis ? de ex :

Esti electrician , pleci de la 750 , plus vechime , sporuri , grupa , pericol , etc.

Esti profesor , pleci de la 800 plus vechime , sporuri , grupa , pericol , etc.

Esti inginer , pleci de la 850 plus vechime , sporuri , grupa , pericol , etc.

Esti necalificat , pleci de la 600 plus vechime , sporuri , grupa , pericol , etc.

Astfel nu ar mai fi diferente catastrofale a pensiilor cu aceleasi conditiii si functie de perioada de pensionare !

Punctul de pensie al lui ”Mareana” este o balmajeala , o tampenie incalcita , care nu se termina niciodata !


Mii de pensionari sufera din cauza calculelor gresite facute de functionarii de la Casa de Pensii
Bunicuta , s-a facut ministru , desi nu poate sa-si faca traba , insa nu mai pridideste sa bîntuie pe la televiziuni ! Un proverb adaptat civilizat , zicea ca daca esti batranel , mai stai acasa !

Buni , aplica un sistem rudimentar de calcul , facand referire prin punctul de pensie , la veniturile de acum 60-80 de ani unde este cazul , ceeace nu este corect , deoarece se incalca principiul egalitatii drepturilor cetatenilor !
Acest sistem rudimentar de calcul , trebuie schimbat/adaptat imediat cu principiul :
La conditii egale de pensionare , pensii egale , indiferent de perioada in care s-a produs pensionarea .
Procedura este simpla si in folosul cetatenilor , anume prin crearea unui nomenclator de profesii , care sa constituie baza/plafonul de plecare/pensionare , la care se adauga sporuri , vechime , etc. !
Adica , nu este corect ca doi cetateni pensionati in aceleasi conditii de studii vechime si functii , dar trecuti la pensie in perioade diferite , sa existe diferente enorme .
Deci Ministrul Muncii , trebuie sa gandeasca modernizarea , nu sa starmoceasca in aceeasi mizerie , mutumit ca smenuieste acest popor !

Nici macar indexarea nu o fac decent , adica in suma fixa , pentru ca inflatia este aceeasi pentru toti cetatenii !

Adica , guvernantii nu gandesc in folosul cetatenilor , ei nu ezita sa ne smenuiasca in orice imprejurare si asta de peste 20 de ani - Ei nu raspund in fata Legii !

 Infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul


Mii de batrani din Romania au pensii mai mici din cauza functionarilor. Unii dintre ei au de recuperat de la stat zeci de mii de lei pe care nu i-au primit din cauza unor calcule gresite facute de angajatii Casei Nationale de Pensii. Altii, din pacate au de dat inapoi bani, dar erorile de calcul sunt tot ale functionarilor. Comenteaza Mii de pensionari sufera din cauza calculelor gresite facute de functionarii de la Casa de Pensii Mii de pensionari primesc pensii mai mici de ani de zile...
Mii de pensionari sufera din cauza calculelor gresite facute de functionarii de la Casa de Pensii
Mii de pensionari sufera din cauza calculelor gresite facute de functionarii de la Casa de Pensii
http://www.actualitati.net/

Mii de batrani din Romania au pensii mai mici din cauza functionarilor. Unii dintre ei au de recuperat de la stat zeci de mii de lei pe care nu i-au primit din cauza unor calcule gresite facute de angajatii Casei Nationale de Pensii. Altii, din pacate au de dat inapoi bani, dar erorile de calcul sunt tot ale functionarilor.
Mii de pensionari primesc pensii mai mici de ani de zile din cauza unor calcule gresite. Unii oameni au de recuperat zeci de mii lei, altii insa au de dat bani inapoi.
Dureaza ani de zile pana cand greselile sunt sesizate si rezolvate. De exemplu, o pensionara de 76 ani din Bucuresti a recuperat 24.000 de lei de la stat. Pe de alta parte, o pensionara de 70 ani din Bucuresti are de rambursat 9.000 lei statului .
10.000 persoane au plangeri depuse in acest sens la sindicate.

Cauzele care favorizeaza astfel de situatii sunt sistemul de calcul netransparent, saracia si lipsa de informare.
http://www.ziaruldeiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu