miercuri, 12 decembrie 2012

Indexarea veniturilor cu suma fixă - o Indexare Rationala

Problema majorării o reprezintă pensiile Mici !
Majorarea trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
 De ex., dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
ATENTIE- Majorarea nu are legătură cu Contributivitatea .
Contributivitatea se regăsește n Calculul și Cuantumul Pensie .



”Baza de calcul. O pensie de magistrat se compune din 80% din baza calcul care adună salariul BRUT din ultima lună de activitate și SPORURILE.”

În anul 2017, Guvernul Grindeanu a decis că mai introduce sporuri pentru magistrați : 

  • 15% pentru condiții grele de muncă
  • 25% pentru suprasolicitare neuropsihică
  • 5% pentru confidențialitate
  • 2-13% spor de conducere, în funcție de ierarhia instaței sau a parchetului, de la șeful de birou până la procurorul general al României sau președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție Mai multe info AICI 



Solda Militarilor
Din soldele lunare brute ale militarilor 𝘀𝗲 𝗿𝗲ț𝗶𝗻 ș𝗶 𝘀𝗲 𝘃𝗶𝗿𝗲𝗮𝘇ă 𝗹𝗮 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁 𝗲𝘅𝗮𝗰𝘁 𝗮𝗰𝗲𝗹𝗲𝗮ș𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂ţ𝗶𝗶 𝗰𝗮 î𝗻 𝗰𝗮𝘇𝘂𝗹 𝗼𝗿𝗶𝗰ă𝗿𝘂𝗶 𝗮𝗹𝘁 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝗮𝘁 𝗱𝗶𝗻 ț𝗮𝗿𝗮 𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿ă. Nu din 2017 sau din 2018 așa cum în mod eronat declară diverse persoane publice, ci cu mult înainte. 
Militarilor li s-a reținut contribuţia pentru pensia suplimentară exact de la aceeași dată de la care s-a reținut și angajaților civili, respectiv 1 ianuarie 1967. Actul normativ care a instituit această reținere este Decretul nr. 141/1967 privind pensiile militare de stat și pensia suplimentară. Astfel, art. 58 din acest decret stipula "𝐂𝐮 î𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟏𝟗𝟔𝟕 𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢𝐞, î𝐧 𝐚𝐟𝐚𝐫ă 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭, 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐚 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫ă, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐞𝐚𝐳ă 𝐩𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐦𝐮𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢", iar la art. 59 că  "𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐚𝐳ă 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮ţ𝐢𝐚 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞." Exact ca în cazul civililor, contribuţia a fost tot 2%, se vărsa într-un cont la "Banca Naţională a Republicii Socialiste România", care plătea pentru banii depuși tot o dobândă anuală de 1,5%.
La 1 iulie 1977, Decretul nr. 141/1967 a fost abrogat de Decretul nr. 214/1977 privind pensiile militare de stat. Contribuţia militarilor a continuat să fie reținută întrucât art. 60 din acest decret prevedea că "𝐏𝐞𝐧𝐬𝐢𝐚 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫ă 𝐬𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐞𝐚𝐳ă 𝐩𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐦𝐮𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢𝐞, î𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐜𝐨𝐩, 𝐜𝐮 𝟐 𝐥𝐚 𝐬𝐮𝐭ă 𝐝𝐢𝐧 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮ț𝐢𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐟𝐚𝐫ă 𝐥𝐮𝐧𝐚𝐫ă." 
Decretul nr. 214/1977 a fost abrogat de Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat. În această lege, contribuția individuală a militarilor a fost reglementată la art. 78. Astfel, la art. 78 alin (2) se stipula că "𝔻𝕖 𝕝𝕒 𝕕𝕒𝕥𝕒 𝕚𝕟𝕥𝕣ă𝕣𝕚𝕚 î𝕟 𝕧𝕚𝕘𝕠𝕒𝕣𝕖 𝕒 𝕡𝕣𝕖𝕫𝕖𝕟𝕥𝕖𝕚 𝕝𝕖𝕘𝕚, 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕣𝕚𝕓𝕦ţ𝕚𝕒 𝕡𝕖𝕟𝕥𝕣𝕦 𝕡𝕖𝕟𝕤𝕚𝕒 𝕤𝕦𝕡𝕝𝕚𝕞𝕖𝕟𝕥𝕒𝕣ă 𝕧𝕒 𝕕𝕖𝕧𝕖𝕟𝕚 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕣𝕚𝕓𝕦ţ𝕚𝕖 𝕚𝕟𝕕𝕚𝕧𝕚𝕕𝕦𝕒𝕝ă 𝕝𝕒 𝕓𝕦𝕘𝕖𝕥𝕦𝕝 𝕕𝕖 𝕤𝕥𝕒𝕥.", iar la alin (3) "ℂ𝕠𝕥𝕒 𝕕𝕖 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕣𝕚𝕓𝕦ţ𝕚𝕖 𝕚𝕟𝕕𝕚𝕧𝕚𝕕𝕦𝕒𝕝ă 𝕖𝕤𝕥𝕖 𝕕𝕖 𝟝%. 𝔹𝕒𝕫𝕒 𝕝𝕦𝕟𝕒𝕣ă 𝕕𝕖 𝕔𝕒𝕝𝕔𝕦𝕝 𝕡𝕖𝕟𝕥𝕣𝕦 𝕔𝕒𝕣𝕖 𝕤𝕖 𝕧𝕒 𝕕𝕖𝕥𝕖𝕣𝕞𝕚𝕟𝕒 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕣𝕚𝕓𝕦ţ𝕚𝕒 𝕚𝕟𝕕𝕚𝕧𝕚𝕕𝕦𝕒𝕝ă 𝕠 𝕣𝕖𝕡𝕣𝕖𝕫𝕚𝕟𝕥ă 𝕤𝕠𝕝𝕕𝕒 𝕝𝕦𝕟𝕒𝕣ă 𝕓𝕣𝕦𝕥ă"
La 1 ianuarie 2011, Legea nr. 164/2001 a fost abrogată de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în care au fost incluși și militarii. Astfel, în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2015, conform art. 6 alin (1) pct. I lit. c) au fost asigurați 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂 în sistemul public de pensii
"cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale." Prin urmare, inclusiv militarilor le-au fost reținute și virate contribuțiile în această perioadă în baza aceluiași articol ca și în cazul celorlalți contribuabili, respectiv art. 27.
La 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Contribuțiile pe care le plătesc militarii inclusiv în acest moment sunt reglementate de art. 31 alin (1) care prevede "𝗖𝗼𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂ţ𝗶𝗲 𝗶𝗻𝗱𝗶𝘃𝗶𝗱𝘂𝗮𝗹ă 𝗹𝗮 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗲𝗴𝗮𝗹ă 𝗰𝘂 𝗰𝗼𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂ţ𝗶𝗲 𝗶𝗻𝗱𝗶𝘃𝗶𝗱𝘂𝗮𝗹ă 𝗱𝗲 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿ă𝗿𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲. Baza lunară de calcul al contribuţiei individuale o reprezintă solda lunară brută/salariul lunar brut."
Prin urmare, 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝗮𝘂 𝗽𝗹ă𝘁𝗶𝘁 ș𝗶 𝗽𝗹ă𝘁𝗲𝘀𝗰 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂ț𝗶𝗶, singura diferență este că începând cu 1 ianuarie 2016 acestea se virează direct la bugetul de stat și nu la bugetul asigurărilor sociale. Tot la fel au fost virate și în perioada 1 aprilie 2001 - 31 decembrie 2010. 
Pe cei interesați de cele scrise mai sus și afectați de declarațiile false ce se propagă de prea multă vreme în societate îi rog să distribuie acest text. Altfel, degeaba scriu eu din 5 în 5 zile, că mesajul nu ajunge unde trebuie, iar militarii continuă să fie blamați și calomniați total gratuit."
Autor: Marcel Ostafi

Majorarea pe categorii, produce nedreptăți.
Corect era , Majorarea făcută cu o Suma , care să acopere
”COȘUL MINIM DE CONSUM” pentru fieecare pensie !
Nu este corect ca, cel care are cu 1 leu mai mult decît tranșa apropiată ,
încasează mai puțin cu 200 lei ?

”Pensionarii cu venituri lunare până în 1.500 lei vor primi un total de 1.000 de lei, cei cu venituri între 1.501 și 2.000 de lei, vor beneficia de 800 de lei, iar pensionarii cu venituri cuprinse între 2.001 și 3.000 de lei, vor primi în plus 600 de lei.”   Pârcălabu la Antena 3

Peste 50 de sporuri încasate de bugetari. 
Potrivit unei analize a Consiliul Fiscal, în 2021 salariul din sistemul bugetar ajungea la o medie de peste 7.000 de lei, cu mai bine de 1.500 de lei peste salariu din mediul privat.
Angajați care primesc sporuri.
spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase
spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică
spor pentru izolare
spor pentru păstrarea confidențialității
spor pentru titlul științific de doctor sau doctor docent
spor pentru condiții deosebit de periculoase precum TBC, bruceloză, gripă aviară, febră aftoasă
spor pentru personalul care lucrează cu cifrul de stat
spor de condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase
spor pentru cifrul de stat
spor pentru soția / soțul neîncadrată / neîncadrat, pe timpul cât aceasta / acesta se află în întreținere permanentă în străinătate - 519 salariați
spor pentru titlul științific de doctor
spor pentru îndeplinirea atribuțiilor de prim-colaborator
Vezi mai multe sporuri în Sursa Info https://ziare.com/    

 Sursa info AICI


La Indexarea cu procent, 
înseamnă că Inflația diferă in funcție de Venit/Pensie ? 
Inflația, nu este lafel pentru toți ?
Dacă indexăm cu Procent, 
Inflația depinde de venitul fiecăruia ?

Să spunem că inflația este 10% și Guvernul majorează veniturile cu 10%.
Cel cu venitul de 1.000 lei primește în plus 100 lei .
Cel cu venitul de 40.000 lei primește în plus 4000 lei ?
Deci aici este una din marile drame ale sărăciei cumplite, pentru că fiecare majorare cu procent aduncește și mai mult sărăcia.
Inflația se referă la Coșul zilnic, și atunci cind este vorba de Majorare.problema principală este să le asigire celor cu venituri mici Traiul necesar, raportat la Coșul minm de supraviețuire, care este evaluat totdeauna în valoarea cheltuielilor necesare intr-o anumită sumă de bani.
Deci majorarea se face cu Sumă fixă, care să acopere cheltuielile pentru veniturile cele mai mici .


Calculul cu punctul de pensie este pentru prostime ca să le dea mai nimic, deoarece la punctajul de pensie, intră în calcul si primele salarii de încadrare pe care l-au avut Bunicii noștri ..


Baza de calcul - O pensie de magistrat se compune din 80% din baza calcul care adună salariul BRUT din ultima lună de activitate și SPORURILE
Vezi mai multe Info despre Pensiile magistraților și anomaliile lor (europalibera.org) 


În procesul indexării, trebuie avute în vedere Veniturile/Pensiiile cele mai mici. 
De aici trebuie plecat, ca Guvernul să le asigire și acestor categorii, 
Nivelul Minim de supraviețuire - Coșul Zilnic.
Parlamentarii și-au asigurat nivelul de trai, chiar la începutul anului .
Pentru Pensionari și alte Categorii Sociale, nu mai sunt Bani !



Cum realizăm acest Deziderat ?
- Calculăm valoarea coșului de SupraViețuire și adăugăm suma/dferența respectivă la Toate Pensiile/Veniturile !

Să exemplificăm ! 
Coșul de trai inseamnă cheltuieli de 3500 lei pe lună pentru un trai aproximativ decent. 
Majorarea trebuie făcută cu suma fixă ce reprezntă diferența dintre Valoarea Cosului de Supraviețure și Venitul/Pensia cea mai mic/ă .

De ce ?
- Pentru că Inflația este lafel pentru toți Cetățenii .
- Prețurle nu diferă in funcție de vent .

Indexarea cu procent a veniturilor este o discriminare socială, pentru că cei cu venituri mari primesc o indexare foarte mare în raport cu cei care au pensile mici, ceeace nu este nci corect, nici normal, nici uman .
Iată un tabel orientativ de inechitate și discrimnare în cazul Majorări cu Procent :
Nu este corect ca unii să primească 100 lei și alții 6000 le. deoarece prețurile sunt lafel pentru toți.
Majorarea cu procent este o Înșelîtorie cu premedtare!

Majorarea trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
 Dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
ATENTIE- Majorarea nu are legătură cu Contributivitatea .
Contributivitatea se regăsește n Calculul și Cuantumul Pensie .
Majorarea cu Procent, pare a fi o înșelătorie pentru că cei cu venituri mici primesc mai nimic .
Contributivitatea se regăsește în cuantumul pensiei și nu are legătură cu Majorarea (așa cum susțin ”Unii Lacomi” !
Majorarea cu sumă fixă are multiple avantaje pentru Societate :
- Cresterea evidentă a Nivelului de Trai,
- Înviorarea Economiei prin creșterea consumului.
- Solicită mai puțini bani de la Buget decît majorarea cu Procent,
- Prosperitatea Societății , etc etc etc


Recalcularea cu punct de pensie este o înșelătorie.
Să le dea 85% din
Ultimul salariu brut la toți !

Digitalizarea pensiilor celor mulți nu este posibilă, penteru că nu au toți. venituri egale în fiecare lună și pe toată perioada lucrată !


Calculul pensiilor cu formula punctului este ca munca în zadar pentru că trebuie calculată media fiecărui an și apoi iar media pentru anii lucrați !

Toate pensiile trebuiesc, calculate somplificat, cum sunt calculate Pensiile magistraților care reprezintă 80% din salariul brut al ultimei luni de activitate. 

Toate pensiile trebuiesc majorate cu aceeași sumă, care să acopere Coșul minim pentru cei cu Venituri/Pensii cu valoarea cea mai mică .

Pensiile/veniturile trebuiesc majorate cu aceeași sună, deoarece prețurile sunt lafel pentru toți


Toate inechitățile sociale, se rezolvă extrem de simplu .

- Transparența cheltuirii Banilor Publici,

- Un singur venit de la stat, ori Pensie, ori Salariu .

- Același sistem de calcul al pensiilor

- Raport de 1/6 intre venitul Min și Max

- Stoparea Jafului Național

- Taierea indemnizației de doctorat

- Tăierea sporurilor inventate

- Majorarea/Indexarea cu Sumă Fixă

- Decăpușarea Instituțiilor

Vezi mai multe Info AICI

Calculul punctajului de pensie la unele categorii reprezintă o mare nedreptate, deoarece se ia în calcul și salariile foarte mici la angajare unde  în primii cîțiva ani de muncă persoana are un salariu foarte mic, adică se face media salariilor pe fiecare an,apoi de adună și suma se imparte la anii lucrați..

La Magistrați, Pensia se calculează mult mai simplu și anume,  80% din salariul brut al ultimei luni de activitate. 
Adică, dacă are un salariu brut de 55,000 lei X 80% =  Pensiea egală cu 44.000 lei

Inflatia respectiv Indexarea trebuie sa se exprime cu/în aceeași unitate de măsură pentru toti cetatenii !
Inflația și Indexarea se referă la scăderea Puterii de Cumpărare, ca urmare a creșterii prețurilor .

Deci prețurile nu cresc cu procent în funcție de venitul fiecăruia și de aceea majorarea veniturilor /Pensiilor trebuie făcut cu sumă fuxă, care să acepere Coșul Zilnic pentru cei cu veniturile mici .

Majorarea Veniturilor/Pensiilor nu se face pentru cei cu Venituri mari și Foarte Mari , deoarece ei nu simt Inflația, ci pentru cei cu Venituri mici .

Tabel comparativ de majorare cu Sumă Fixă și cu Procent.

Se observă foarte ușor , ca la majorearea cu sumă fixă, 
Efortul Bugetar este mult mai mic .

Avantajele majorării cu Sumă Fixă :
- asigură un trai decent și pentru cei cu Pensi/Venituri mici,
- solicită bani mai puțini dela Buget în comparație cu Majorarea cu Procent ,
- aduce mai mulți bani la Buget prin creșterea consumului 


Majorarea trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
Deci, dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei,
Deci, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .

Calculul punctajului de pensie este o aberație și o inechtate.
Reprezintă o mare nedreptate, deoarece se ia în calcul și salariile foarte mici la angajare unde  în primii ani de muncă persoana are un salariu foarte mic, de regulă, Minim pe Economie.

De ce le convine problema calculului punctului de pensie ?
- Este de lucru permanent (de ex. penstru cei ce au 40 de ani de muncă se calculează media salariilor în fiecare an, apoi se adună toate rezultatele celor 40 de ani și se face iar media, iar păe tema asta a volumului mare de muncă, se pot face angajări la orice oră pe tema volulumul mare de muncă, se pot cere și aloca fonduri financiare și materiale foarte mari tot timpul, spații de lucru, etc. etc. .

Există o Lege nr. 303/2004 prin care pensia se calculează foarte simplu și anume 80% din ultimul venit brut . 
Pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul .   Vezi Sursa Info AICI

Majorarea cu Procent, este ori Neștiință, oi Lăcomie, ori Prostie !

Majorarea trebuie făcută cu sumă fxă pentru toți Pensionari, astfel ca să acopere COȘUL MINIM DE CONSUM”, în mod special pentru cei cu Pensii Mici !

De ex., dacă valoarea pt ”COȘUL MINIM DE CONSUM” este de 3200 lei, iar Pensia este 1000 lei, majorarea trebuie făcută cu suma de 2200 lei pentru toți , deși cei cu venituri mari și foarte mari nu resimt criza și se păstrează Prporția Veniturilor !

Avantajele majorării cu Sumă Fixă este acela că asigură un trai decent și pentru cei cu Pensi/Venituri mici, solicită bani mai puțini dela Buget în comparație cu Majorarea cu procent și aduce mai mulți bani la Buget prin creșterea consumului .

Periodic la Pensie, trebuie actualizată baza de calcul la valoarea salariilor aflate în plată azi.

Deci, majorezi veniturile cu o sumă fi pentru ca la venitul cel mai mic să satisfaci ”COȘUL MINIM DE CONSUM” care a ajuns la peste 3.200 de lei pentru o persoană singură și automat cu aceeaș sumă, toate veniturile/pensiile .

Deci la venitul/pensia de 1500 lei trebuie să majorezi cu suma fxă de 1700 lei la toți, pentru a ajunge la suma necesară pentru COȘUL MINIM DE CONSUM în valoare de 3200 lei .

Adfică , pe tine ca economist, Finațist , Ministru al Muncii sau Șef de Partid și/sau de Stat, trebuie să te interesezeze cei cu venituri mici, să le poți satisface necesarul de trai pentru fiecare z/lună, iar cei cu venituri mari și foarte mari, automat vor fi satisfăcuți și ei. 


Ca să observăm enorma inechitate, la majorarea cu procent ,
să luăm cîteva exemple:

1.    La Majorarea cu 16%, cel cu   1.500 lei ,

mmai primește   240 lei, adică  după majorare = 1740 lei .

2.    La Majorarea cu 16%, cel cu   2.500 lei ,

mai primește   400 lei, adică  după majorare =   5800 lei .

3.    La Majorarea cu 16%, cel cu   5.000 lei, 

mai primește   800 lei, adică  după majorare = 17400 lei .

4.    La Majorarea cu 16%, cel cu 25.000 lei,

 mai primește 4000 lei, adică  după majorare = 29000 lei .

5.    La Majorarea cu 16%, cel cu 35.000 lei ,

mai primește 5600 lei, adică  după majorare = 40600 lei .

6.    La Majorarea cu 16%, cel cu 38.000 lei ,

 mai primește 6080 lei, adică  după majorare = 44800 lei .

7.    La Majorarea cu 16%, cel cu 45.000 lei ,

mai primește 7200 lei, adică  după majorare = 52200 lei .

Deci majorarea cu procent nu este corectă, pentru că la magazin, nu te întreabă ce venit ai ca să îți calculeze prețul .

Primul lucru pe care trebuie să îl facă Guvernul, este acela de a asigura coșul zilnic pentru cei cu veniturile cele mai mici !
Majorarea pensiilor trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
Dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, Deci, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
Contributivitatea se găsește in calculul și cuantumul pensiei și nu are legătură cu Majorarea!

”Coșul minim de consum” este același pentru Toți, iar cei cu venituri mari și foarte mari, practic nci nu au nevoie majorare, dar totuși beneficiază și ei de compensarea coșului zilnic , adică își păstra proporția cheltuielilor și nu se produce Discriminare și Inechități între cei Bogați și cei Săraci.

Daca toti cetatenii cumpara benzina si cartoful si toate produsele cu acelasi pret inflationat , de ce unii sa primeasca 20 de lei si altii 400 lei pentru compensarea scumpirii ?


care adincește prăpastia dintre cei cu venituri mari și cei cu venituri mici,
 mai mult cu fiecare Majorare cu Procent!

Ce inseamna indexarea cu procent exprimata in cifre ? 
Daca indexarea este de 5% , cel cu 1000 lei mai primeste 50 de lei , 
iar cel cu 4000 lei , mai primeste 200 lei ! 
Dar cei care au venituri 20.000 lei , mai primesc 1.000 lei !
Este un abuz din partea puterii ?
In conditiile in care inflatia si cresterea preturilor este aceeasi în valoare absolută, pentru toti cetatenii !


De ce pentru unii se calculează pensia cu formula de 85% din ultimul Venit Brut.iar pentru unii cu punctul de pensie ?
Majorarea pensiilor/veniturilor trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie/venit .
Dacă  Pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, Deci, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
Contributivitatea se găsește in calculul și cuantumul pensiei și nu are legătură cu Majorarea!
https://antenatarii.blogspot.com/2012/12/indexarea-pensiilor-dacase-fura-mai.html

 

Așa trebuiesc Calculate toate Pensiile , ”80% din ultimul salariu Brut” .

Calculul .

”Punctului de pensie” este o Înșelătorie pentru PROSTME, că se ia în calcul și salariul pe care il aveai acum 50 de ani la angajare !
De asta Bunicii
și Stăbunicii au pensii de 1000 lei !

A doua mare șmecherie , este ”Majorarea cu Procent” care nu are legătură cu, Coșul Zilnic de Supraviețuire care este calculat în valoare fixă nu cu orocent .

https://antenatarii.blogspot.com/2012/12/indexarea-pensiilor-dacase-fura-mai.html

Cred că ar trebui să se ia din toate Legle de Pensionare, tot ce este mai bun și in avantajul tuturor pensionarlor .

Una din cele mai bune Leg de pensionare, a fost  LEGEA nr.164 din 7 aprilie 2001 privind pensiile militare de stat, era o prevedere interesantă ș anume,

Actualizarea pensiilor, Art. 48. - Cuantumul pensiilor militare se actualizează după cum urmează:

a) ori de câte ori se majorează solda de grad şi/sau solda funcţiei maxime ale cadrelor militare în activitate, potrivit gradului militar avut la data trecerii în rezervă, în raport cu procentul de stabilire a pensiei în condiţiile prevăzute la art. 22-24.

Unii si-au insusit Avutia Nationala , sau cum îi zicea inainte Avutia intregului Popor , acum ne-au pus sute de taxe , ne dijmuiesc prin tot felul de avize si tot felul de inventii , mai rau ca în Epoca Fanariota .
Bugetu este suficient de mare , insa guvernatii nu dau niciodata socoteala pentru cheltuirea banilor publici ! (Evaziunea fiscala se ridica la cel putin 15 mliarde de euro și crește în fiecare an)

Acum avem numarul de parlamentari cel mai mare din lume , ministerele si institutiile le impart prin multiplicare la cat vor ei , ca nimeni nu stie cat de mare este aparatul birocratic , dar se vede cu ochiul liber ca banii sunt risipiti !
Daca Indexarea se aface cu Procent , inseamna ca guvernantii considera ca pe cei cu venituri mari , inflatia îi afecteaza mai mult !

Dupa ce ne-au pricopsit si cu dublarea numarului de parlamentari , inloc sa scada numarul , cum s-a promis de nenumarate ori !


Normal , corect , decent si  rational , este , ca atunci cand se face indexarea , aceasta sa fie in Suma Fixa , egala pentru categoriile de venituri !
Corect este ca indexarea sa se faca in sumă fixă  , astfel  ,  indexarea sa acopere in mare parte inflatia  .
In vremea lui Ceausescu , raportul dintre venitul min si max , era 1/4 , iar acum depaseste 1/100 !
Degeaba rîd ei de Ceausescu , care indexa veniturile cu 100 lei , dar era o indexare corecta ! Produsele si serviciile se scumpesc pentru toti cetatenii lafel , energia, benzina , uleiul , zaharul , cartoful si porcul .

Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru promite indexarea pensiilor,

 daca...se fura mai putin !


Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru promite indexarea pensiilor daca...se fura mai putin
Foto:Arhiva

http://www.ziare.com/alegeri/


Cine imparte , parte isi face !
Majorarea veniturilor cu procent , reprezinta o grava discriminare !
Alimentele , bunurile materiale si serviciile au acelasi pret pentru toti cetatenii !
De ce unii primesc mai mult pentru acelasi lucru - inflatia !

O majorare cu 3,5%  la un venit de 500 lei , aduce in plus 17,5 lei

O majorare cu 3,5%  la un venit de 5000 lei  , aduce in plus 175 lei

O majorare cu 3,5%  la un venit de 14000 lei  , aduce in plus 490 lei

Unii , si-au facut salarii se 10.000 eura sau mai mult .
10.000 eura inseamna in lei un salariu de aprox 45.000 roni !
O majorare cu 3,5%  la un venit de 45000 lei  , aduce in plus 1575 lei
dar la o majorare cu 40% cum a propus PeSeDe ?


Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu