duminică, 2 decembrie 2012

1 Decembrie 2012


1 Decembrie 1918 - 1 Decembrie 2012. Ce a însemnat și ce mai înseamnă Marea Unire. 

Alba Iulia este uitată acum din cauza discordiei


A fost odată un 1 Decembrie sărbătorit la dublu. Prin Legea 10 din 31 iulie 1990, promulgată de Ion Iliescu, s-a decis ca 1 decembrie să fie Ziua Națională a României. Astfel, la 30 noiembrie 1990, după o pauză de 45 de ani, a avut loc celebra de acum paradă militară de la Arcul de Triumf. A doua zi, toți politicienii în frunte cu șeful statului au plecat spre Alba Iulia. Anul acesta, politicienii au uitat de Alba Iulia și au rămas în discordie.
Pe 30 noiembrie 1990, patru batalioane formate din ofiţeri-elevi ai Academiei Militare, studenţi ai Academiei Tehnice Militare, trupe de infanterişti şi vânători de munte, paraşutişti, jandarmi şi pompieri au defilat pe sub Arc, spectacolul fiind urmărit de preşedintele ţării, Ion Iliescu, primul ministru Petre Roman, dar şi reprezentanţi ai partidelor parlamentare.
Pe 1 decembrie 1990, politicienii în frunte cu preşedintele Ion Iliescu au luat drumul spre Alba Iulia. S-au întrecut în discursuri: Victor Atanasie Stăculescu, ministrul Apărării, Alexandru Bârlădeanu, preşedintele Senatului, Radu Câmpeanu, preşedintele PNL, Sergiu Cunescu, preşedintele PSD, Corneliu Coposu, preşedintele PNŢCD, Claudiu Iordache, reprezentantul FSN, Victor Surdu, preşedintele Partidului Democrat Agrar, Szocs Geza, secretar general al UDMR, Radu Ciontea, preşedintele Partidului de Uniune Naţională a Românilor şi Viorel Faur, senator FSN de Bihor.


Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia


Nu au lipsit...huiduielile

Discursul lui Corneliu Coposu, liderul opoziției anticomuniste, a fost întrerupt în mai multe rânduri de huiduieli. Premierul de atunci, Petre Roman, nu și-a putut ascunde încântarea. A fost nevoit Ion Iliescu să-i facă semn cu mâna să înceteze, gestul președintelui fiind filmat şi difuzat pe larg de mass media. "Era atunci o atmosferă politică mai încordată şi a fost o anumită manifestaţie când a fost prezentat Coposu. Eu m-am implicat şi am cerut să fie tratat cu respect", își amintește Ion Iliescu.

"1 Decembrie a fost o zi mohorâtă. Dar nu frig mare. A doua zi însă totul era acoperit cu zăpadă. Totul alb, curat. Ca şi cum cerul ar fi zis: să uităm trecutul. Să începem o viaţă nouă, bună, fericită", consemna Ion Rațiu.

Azi, toată lumea în Capitală
Anul acesta, politicienii au uitat de Alba Iulia. Încă de dimineață aceștia au participat la ceremoniile dedicate Zilei Naționale în Capitală. Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea și Crin Antonescu au participat la ceremoniile din parcurile Carol și Tineretului.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a participat  la ceremonia militară desfăşurată la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie de la Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului.
În cadrul ceremoniei, a fost oficiată o slujbă religioasă în memoria eroilor neamului şi au fost depuse coroane de flori din partea instituţiilor statului, între care Preşedinţia, Camera Deputaţilor, Ministerul Public, Primăria sectorului 1, Primăria sectorului 4, dar şi din partea Asociaţiei Veteranilor de Război.
Președintele Senatului, Crin Antonescu a participat și el la la ceremonialul militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.
Premierul Victor Ponta a deschis porțile Guvernului. În cursul dimineţii, între orele 9,00 şi 10,00, premierul a fost gazda vizitatorilor care au dorit să vadă Palatul Victoria de Ziua porţilor deschise. 
La ora 11.00, preşedintele Traian Băsescu, primul-ministru Victor Ponta, dar şi ale oficialităţi ale statului român urmează să participe la parada militară de Ziua Naţională a României, de la Arcul de Triumf.

Peste 1.500 de militari şi tehnică aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor defila  la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală.


ÎN SFÂRȘIT , Crin Antonescu a reușit să se TREZEASCĂ de dimineață


Ca să nu se mai spună despre el că nu se trezește de dimineață, sau că este "bolnav de somn", președintele Senatului, Crin Antonescu a ținut să fie prezent la prima ceremonie din seria celor dedicate, astăzi, Zilei Naționale.
Crin Antonescu a reusit sa ajunga la 8.30 la depunerea de coroane 
Preşedintele Senatului a participat, în această dimineață, la ceremonialul militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.
Deși efortul său a fost umbrit de o întârziere de 50 de minute, ceremonia fiind programată să înceapă la ora 8.00 fix, Crin Antonescu a fost prezent pe platoul din Parcul Carol, alături de președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, și alți politicieni, la momentul depunerii coroanelor.

Crin Antonescu va fi prezent și la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Piața Arcului de Triumf. La eveniment vor fi prezenți și președintele Traian Băsescu dar și premierul Victor Ponta.

EVZ.ro   
Autor: Carmen Vintilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu