duminică, 2 decembrie 2012

Traian Băsescu a trecut in revista liderii USL


Traian Băsescu: „Dl Antonescu a dat al 8.793-lea avertisment, a căzut pe spate şi a adormit”



Traian Băsescu a profitat de o declarație de presă despre Consiliul European pentru a declanșa cel mai dur atac la adresa liderilor USL de la începutul campaniei electorale
Preşedintele l-a făcut „mincinos” pe Ponta, „adormit” pe Crin Antonescu şi „moş Teacă” pe ministrul Apărării. Şeful statului a spus că, înainte de a numi viitorul premier, va dori să ştie ce soluţii are acesta la problemele cu care se confruntă România.
Criticile la adresa premierului au pornit în momentul în care şeful statului şi-a amintit de ironiile partenerilor săi din Consiliul European, care l-ar fi întrebat dacă România vrea să iasă din UE. „Dacă se uită atent, o să înţeleagă şi priorităţile şi mecanismele Consiliului, unde nu te duci cu bâta, frate!” Preşedintele României l-a făcut mincinos pe premier, pentru că a vorbit de un grad de absorbţie al fondurilor UE de 20%.
„Totul are o limită în tratamentul pe care-l accept de la mincinoşi”, a afirmat şeful statului. El l-a acuzat pe Ponta că are un limbaj dublu, că nu a căutat soluţii pentru salariaţii care vor fi concediaţi din fabricile închise de Mechel şi că încearcă să intimideze CSM şi ANI. A urmat un avertisment sever: „Responsabilitatea desemnării unui prim-ministru este majoră şi o voi exercita cu responsabilitatea la care mă obligă funcţia şi Constituţia. Nu poţi să numeşti, să desemnezi un prim-ministru care nu are soluţii pentru ţară”.
„Moş Teacă” de la Apărare
După ciocnirea de ieri a consilierului prezidenţial Iulian Fota cu ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, Băsescu l-a taxat pe demnitarul liberal: „Moş Teacă e Moş Teacă”. Despre ameninţările PNL, că va fi din nou suspendat dacă nu numeşte premierul propus de USL, Băsescu a spus: „Înţeleg că domnul Crin Antonescu a dat al 8.793-lea avertisment, după care a căzut pe spate şi a adormit. Efort mare.”

Autor: Mircea Marian  EVZ.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu